Teşekkür ederim evet jigleyi sonuna kadar çektiğimde biraz aşşağı iniyodu birazdan deniycem..
Sizede teşekkür ederim onuda yarın denerim artık..Jigle zamanla gevşeyebiliyor istersen buradan nasıl ayar yapılabileceğini öğrenebilirsin .Ben denedim problem çıkmadı ..
http://site.mynet.com/cbr_125/cbr/id7.htm
Ben bunu bir fransız sitesinde gördüm çok hoşuma gitti, birde bu tipte ön farı vardı .Çift far xenon far şeklinde yapılmış ..Şimdi stop lambasını söktüm buna benzer ledli sinyal yapmayı planlıyorum ..Eğer olursa sizinle paylaşıcağım ..Ön farlarıda değişiklik yapmayıda düşünüyorum ama şimdilik gerekli malzemeleri toplayıp proje tasarımı yapmalıyım , stop lambası sökük vaziyette beni bekliyor :mrgreen:
Jigle zamanla gevşeyebiliyor istersen buradan nasıl ayar yapılabileceğini öğrenebilirsin .Ben denedim problem çıkmadı ..
http://site.mynet.com/cbr_125/cbr/id7.htm
Evet arkadaşlar, jigle'nin durup dururken düşmesi problemine çözüm... Çoğumuzda olan bu problemi servise gitmeye gerek kalmadan halletmeniz için sizlere resimlerle anlattım...
Öncelikle jigleye bakalım... Herkesin yapabilmesi için çok kolay anlattım... Resimlere tıkladığınızda büyüyeceklerdir:
![]()
Öncelikle alet çantamızda bulunan sanırım 17'lik bir anahtarla , somunu saat yönünün tersine çevirerek açın...
![]()
Somunu çözdükten sonra jigleyi yukarı doğru çekerek çıkartın...
Çıkardıktan sonra, plastiği tutan demir yayı çıkarıyoruz...
![]()
Sonra o plastiği de çıkartıyoruz... Biraz çekmeniz gerekiyor...
Son olarak ortaya çıkan dişli vidayı saat yönünde elimizle yeterince sıkıyoruz...
Eveeet. Jigle'miz sıkılmış oldu. Artık düşmeyecektir. Bir kontrol edin takmadan önce... Aynı işlemleri geri yaparak jigleyi yerine takınız... Benden söylemesi , çıkardığınız plastik biraz zor geri yerine takılıyor , uğraşmanız gerek...
İşte böyle arkadaşlar , bir sorunun da üstünden başarıyla geldik... :cat:

Arkadaşlar cıbırımın son halidir bilginize:cherry:
Sağolsun aşkımla beraber çok uğraştık ama değdi.:rendeer:
Alındıktan bu zamana kadar yapılan işler:
- Yağ değişimi
- Buji değişimi
- Zincir değişimi
- Jant şeridi
- Pasta cila
- Tank pad
- Beyaz halojen far ampulleri ve beyaz led ampul
- Ön jantta boyanın seyreldiği yerlere siyah sprey boya ile rütuş
- Plaka küçültme
- Debriyaj teli ve mekanik aksamda WD40 ile bakım
Bir tek sinyaller kaldı onları da ufak sinyallerle değiştirince tamamdır.:cat:
Bir de ileride elcikleri değiştirip siyah cam olayına girebilirim.:bounce:
Buyrun fotolarrrrr: :queen:
![]()
Dişli değişimi kalkışı yavaşlatıyormu ?
Eğer yavaşlatmıyorsa hangi dişlileri hangi boyut dişlilerle değişelim yazabilirmisiniz.
güle güle kullanın yeşim hanım. nazarlık da ister bu![]()
Teşekkür ederim Görkem abi cevabın için.Motosiklet düz yolda 125 , eğimli yolda 140km hıza çıkabiliyor. Bu gayet yeterli bir hız. Bundan sonrası tehlikeli olacaktır. Ben dişli değiştirmeyi önermiyorum.
çok teşekkürler. büyük olsun, çok şıksana da hayırlı teskereler teşekkür ederim eee artık arkadaşlar verirler herhalde bi nazar boncuu hediye hoş bi tane hediye geldi ama azıcık büyük :mrgreen:
Arkadaşlar ikinci elde kaç km ye kadar cbr 125 alınır bir yardım edermisiniz?