- Konu Yazar
biz eşşek oldukça semer vuran çok olur feryat ta etsek hiç bişe olacağı yok memlekette... Birazcık sesini yükseltenide indiriyorlar hemen aşağı...
yakındır, benide ergenekoncu diye alırlar içeri..
biz eşşek oldukça semer vuran çok olur feryat ta etsek hiç bişe olacağı yok memlekette... Birazcık sesini yükseltenide indiriyorlar hemen aşağı...
2.78 mi :silent: Ben 2.85 ten aldım bugünr:
Yanlışın var. Kastettiğin kurum yalnızca Petrol Ofisi ki o da rafineri değil zaten. Doğan Holding'in bünyesinde. Bunun dışında medya patronlarının akaryakıt sektörüyle çok bir alakası yok.
Kaldıki geçenlerde böyle bir yasa çıktı; "Petrol fiyatlarındaki düşmeyi pompa fiyatlarına yansıtmayan akaryakıt istasyonlarına ağır cezalar verilecek" dendi..
Ama burası Türkiye... Uygulayan yok, sadece laf!!
Yanlışım nerede anlamadım. Türkiyenin en büyük medya patronu, en büyük petrol üretici ve ithalatcılarından biri. Bu nedenle petrol düşüşünün fiyatlara yansımamasını da bu medya (ki ülkenin en fazla okuduğu gazete ve izlediği tv'lerin sahibi) tarafından kamuoyu oluşturacak şekilde haber yapılmıyor. Sadece her küçük indirimde "yine düştü" diye haber yapılıyor. Ayrıca petrol istasyonlarının toptan alış fiyatlarını PO, shell, BP vb gibi ana ithalatcılar belirlerken, benzin istasyonu neyi düşürebilir? Düşürse düşürse kendisinin kar marjı olan tutardan feragat edebilir ancak. Yoksa ham petrol düşüşü petrol istasyonlarıyla doğrudan bağlantılı olsa fiyatlar çoktan düşerdi. Unutmayınız ki tüm istasyonlar, bağlı bulundukları ana dağıtıcının (PO, shell, opet vb) yayınladığı perakende satış fiyatını uygulamaktadır.
2.78 daha bugun bu fiyata indi.
Neysede şu ayaklanma meselesini ne yapıcaz ?
Bi pazar istanbuldaki bütün motorları toplayalım ankaraya yürüyelim pardon sürelimoradaki arkadaşlarda bize eşlik etsinler Meclise dayanalım.
Diyelim ki İstanbuldan buraya kaç bin motor 450 km de Kaç bin depo benzin yaktık ya benzini ucuzlatın ya da masrafımızı verinde geri dönek yoksa motorları meclisin önünde bırakırız çünki geri dönmek bi serveye malolacak![]()
![]()
![]()
Yanlışın şurada.. Hem medya patronu olup hemde akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren topu topu TEK kuruluş var. Çıkıpta "tüm petrol şirketi sahipleri aynı zamanda medya patronu" diyemeyiz. Yani birşeylerin sebeplendirilişini DOĞAN Holding'e yıkmak anlamsız. Kaldıki Doğan medyanın gazetelerinde ve TV haberlerinde oldukça yer buluyor bu orantısız düşüş.
Onu geçtik, diyelimki sizin dediğiniz gibi. Peki bu durumda diğer medya kuruluşları neden değinmiyor bu konuya..? Hani Türkiyenin en çok satan(!) gazetesi vardı ya.. Hani halk için yaftalamadan(!) yazıyordu..? Mesela o gazetenin neden sesi çıkmıyor bu konularda?
Ve hepsinden öte, petrol dağıtıcıları ve rafineri kavramını karıştırıyorsun.
Rafineriler (Tüpraş, Aliağa vb.) petrolü dağıtıcılara tahsis eden kurumlardır. Petrol dağıtıcılarıda (Shell, BP, Opet, PO vb.) rafineriden aldıkları petrolün dağıtımını ve satışını yapan firmalardır.
YAW geçenyaz azerbaycan-bakü deydim. oeda benzının lıtresı 50 kepik ( 750 ykr) şaşırdım kaldım bıde bızdekı fıyatlara bak vallahı içim yanıyor: bı dunya sıkıntıya gır motor al taksıtlerı ode servıs masrafları derken hoooop bı bakmışsın benzın fıyatı çoktan cebini delmıs
r:ben böle işin taaa......::rantinp:
Benzin,Türkiyede 750ykr olcak 650ccnin altında motor kullanmamr:::angry2::::ranntign