[İstanbul MT] Hızır Acil - İLK YARDIM KURSU Yeni Kayıt

evet biraz abarttık galiba bu yazılardan sonra herkes kalem kağıt not alıp dinlicek desek ne kadar gerçekçi olur bilmiyorum :mrgreen:
gittiğimiz heryerde geyik yapmaya alıştığımız için çay muhabbeti gibi oldu galiba artık biraz ders biraz geyik yaparız :cat:

Aynen katılıyorum sana.. :)

eğlendiğiniz çok belli :) ama hoca demiştir "allahım bu gün ne zaman bitecek" .. şaka bi yana arkadaşlar tabikii eğlenmek süper ve güzel ama kurs başka yerde öğrenemeyeceğiniz çok iyi bilgileri veriyor size, haftaya umarım daha faydalı bir ders geçirirsiniz...

pardon poyraz abi ::pala:: düşündüğün gibi değil aslında geyiği hoca başlattı sen tut mt ye cansız mankeni teslim et olcak iş mi? :mrgreen: kendimizi tutma şansımız yoktu ztn haftaya tutucam ya da çalışıcam .. .:cat:

Son düzenleme:
haftaya daha güzel olur diye ümit ediyorum...

her şeyin en makbulü; yerinde ve zamanında olanıdır....

eğitimin veren kişi doktormuş,personele sormuştum ismi (dr. selçuk)

gırgır şamata konusunu kendisiyle konuştum mühim değil dedi fakat fazla abartmamak lazım

arkadaşlar ben haftaya gelemezsem noolur :salut:

nöbetim var ve 13:00 de çıkarım anca
ama siz gene hocayı delirtirsiniz 3 e kadar dayanmaz

kim benim yerime imza atacak sonraki hafta gelicem :)

GKN

haftaya bende gelicem, hem ben geyikte yapmam, hoca nın banlama yetkisi varmı :p

ilk yardım derslerinde olur böyle geğikler alışıktır ders verenler de. Sürücü kursunda bile ne geğikler çevirmiştik hatta bundan da kötüydü desem yalan olmaz...

vallaha o kadarcıkta geyik olsun yaa.. O geyikler olmasaydı ben orda öğrendiklerimi iki günde unuturdum :))))) iii böyleee

GKN

doktor bize ilk yardımı öğretiyo, bizde ona teker yapmayı öğretir fitleşiriz:p

Görkem de bilir, geçen sene aldığımız eğitimde, ilk derste arabaya sıkışan yaralıyı çıkarma gösterilmişti bu sefer hoca hiç göstermedi.
Bir de bebeğe suni tenefüs-kalp masajı uygulamaları da tek tek herkes tarafından yapılmıştı.
Yani kim yapmak ister diye bir geçiştirme olmamaşıtı. Bu sefer hoca kim yapmak ister diye sorunca garip geldi açıkçası.

Belki daha sonarki derslerde gösterilir, hacaların dersleri işleyişi de farklı olabilir bilemiyorum.

Sonuçta kim yapmak ister diye sorulmaz bu bir eğitim ve hayati bir eğitim. O yüzden ya doktorda sorun vardı ya bizde diye düşünmemek elde değil...

Tabiki eğlenilir gülünür ama kendimiz eğleniyorken başkasının öğrenme/dinleme hakkına tecavüz ediyorsak dozu kaçmış demektir.
Bu çizgiyi ayırabilecek düzeyde olduğunuzu düşüyorum.
O yüzden yorum yapmadan önce özeleştiri yapalım kendimize ya da empati kuralım.:p

pardon poyraz abi ::pala:: düşündüğün gibi değil aslında geyiği hoca başlattı sen tut mt ye cansız mankeni teslim et olcak iş mi? :mrgreen: kendimizi tutma şansımız yoktu ztn haftaya tutucam ya da çalışıcam .. .:cat:

sende haklısın cansız yerine canlı verecekti ki , canını çıkacaktınız dimi.. Emin parmaklardı artık gögüs kafesi kısmını :queen::queen: haftaya öğrendiklerini bana da anlat :wiinkk:

arkadaşlar tartışma bitti taman.
ama şöyle bir önerim var madem öğrendiklerimizi unuttuğumuza dair bir görüş var ozaman herkes hatırladığı kadarıyla buraya yazsın.

ilk ben başlıyayım

yaralı birini araçtan mümkün olduğunca çıkarılmamasını söylemişti. eğer sonunum durmuş ise koltuğu yatırabiliyorsak koltuk üzerinde kalp masajı yapılması gerekir.

bak - dinle - hisset , şurunu kontrol et , eğer yerinde değilse iki kez ( yetişkin ve çocuklarda ) suni tenefüs (suni tenefüste havayı üfledikten sonra dinliyoruz hava geri çıkıyormu diye) 30 kalp masajı , tekrar iki suni tenefüs kişi solunum normale dönene kadar devam edilmeli ya da ambulans gelene kadar . .:cat:

bak - dinle - hisset , şurunu kontrol et , eğer yerinde değilse iki kez ( yetişkin ve çocuklarda ) suni tenefüs (suni tenefüste havayı üfledikten sonra dinliyoruz hava geri çıkıyormu diye) 30 kalp masajı , tekrar iki suni tenefüs kişi solunum normale dönene kadar devam edilmeli ya da ambulans gelene kadar . .:cat:

bebeklerde başlarken 5 kez teneffüs yapılır, ağız ve buruna aynı anda kibrit üfler gibi, sonra kalp masajı için sağ elimizin işaret, orta,yüzük ve serçe parmaklarımızı aynı hizada tutarak işaret parmağımızla bebeğin göğüs ucuna dokunuyoruz, sonra iki kaburga arasına kadar elimizi götürüyoruz, işaret parmağımızı kaldırarak masaja başlarız, 1-2 cm esneyecek şekilde 30/2 (30 masaj 2 teneffüs) şeklinde hasta nefse alıp vermeye başlayana kadar devam eder.. hadi geçmiş olsun, saygılar sevgiler :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar