Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum sana eski bir fiberci olarak şunu söyleyeyim.(kendi teknelerini kendi yapan biriyim naçizane).Deponun asıl dayanıklılıgını saglayan üzerine kaplamış oldugumuz fiber malzemedir. yeterince dayanıklıdır.
Fiber kaplama usulunüz depodan beklentilerinizi tam olarak asla karşılamaz
çünkü:
1-Depo yapımı için örgü elyaf kullansaydınız daha sağlam olurdu,sizin kullandığınız elyafın parçalı geometrik şekillerden oluşması sağlamlığı azaltır.
Kaba elyafın örgü elyaf gibi dayanabilmesi için kat sayısının fazla olması gerekir
depoda GRP yani cam takviyeli polyesterin Cam takviye ayağı bence eksik kalmıştır.
2-En üstte kullandığınız plastik esaslı tavan döşemesi malzemesi polyesterin içinde tüm özelliğini yitirmiştir.Polyesterin içinde plastiğin işlevi dolgu malzemesi olmaktan ibarettir.Onun yerine herhangi bir pamuklu kumaş,mesela kot kumaşı daha fazla işe yarardı aslında Burada kullanılması gereken doğru elyaf çeşidi ise korteldir.
3-Bu depoyu ben yapsaydım sizin saçtan yaptığınız kalıbı karton yada tenekeden erkek kalıp olarak kullanır,iki parçalı döküm yapardım,Sonra iki parçayı birleştirirdim,veya tam tersi dişi kalıp olarak kullanır ilk kata Jelcoat+kortel+sonra 2 kat örgü elyaf+son kat jelcoat atılırdı bu şekilde de deponun dış yüzeyi çok düzgün olurdu.
Kolay gelsin.
Son düzenleme: