Bir Kaza haberi de benden...

Bugün motorumun ruhsatı ve plakası çıktıktan sonra ilk kez biniyordum.Daha plaka takılmamıştı bile.Dersten sonra taktıracaktım.Saat 8:50 sıralarında E-5'ten Kadıköy tarafına doğru giderken Hasanpaşa-Kızıltoprak tarafına dönüşün 500 metre gerisinde sıkışık trafikte ilerlerken birden sağa doğru kıran TİCARİ TAKSİ şöförü O.Ç sol arka tarafımdan bana vurdu.Allah'tan hızım düşüktü hemen toparladım ve durdum.Yere bile düşmedim.Motoru da devirmedim Şükürler olsun.Bende yani hiçbir şey yok.Motorda hemen hemen öyle.Sadece yan grenajlarda 1-2 yere ufak taksinin sarı boyası geçmiş yoksa en ufak ezik, kırık, çatlak yok.İşin kötü olan yanı ise orta sehpamın ucu kırıldı:pale:
İlkin ekip çağırdım ama yarım saat geçtiği halde gelmeyince çevrenin ve O.ç'nin ısrarlarına dayanamayaraktan adamla motoru Kızıltoprak'ta servise götürdük.Adam zaten ne lazımsa ben yaptırıcam dedi.Suçlu olduğunu kabul ediyordu.Fakat 400 liralık orta sehpa değişcek diyince adamın tipi değişti.
Hemen tekrar ekipleri aradım yoksa anlaşamıyorduk ama onlar da kaza mahalli değiştiğinden gelemeyeceklerini söylediler.Aramızda rapor tutmamız istendi.
Anlaşamadığımız tek nokta O.Ç'nin ısrarla beni emniyet şeridinden geldiğimdi.Fakat ben açıkcası nereden geldiğimi tam hatırlayamıyordum.
Rapora emniyet şeridi çizgisi üzerinden geliyordum diye yazdım.Belki 2,5 saat adamla tantana ettik.
Fakat öyle bir mesele ki cahille konuşmak çok çok zor.Adam İstanbul'da yaşıyor, taksi şöförlüğü yapıyor ama okuma yazması yok.Şaştım kaldım doğrusu.
İlkin zaten suçunu kabul eden adam sonradan rapora motor bana çarptı diye yazdırdı:mrgreen:
Sonuçta ben de " Emniyet şeridi çizgisi üzerinden ilerlerken aniden sağa kıran taksi bana sol arkadan çarptı" diye yazdım.

Biraz araştırmama göre bizim kırılan ana sehpa ucu kaynak tutarmış.Bu şekilde yaptırılma yolu var.Fercomotorun sitesinden de kdv hariç 43€ gibi bir fiyat görüyorum benim motorun sehpasını.
Ayrıca adamın ruhsat,sigorta, ehliyet fotokopilerini de aldım.
Sizce ne yapmalıyım?Bu belgelerle nereye başvurmam gerekli?
Eğerki çok uğraşacak mağdur olacaksam başımın gözümün sadakası diyip kendim yaptırcam yoksa.Bu arada adamın arabasında ne hikmetse gram çizik yok:pr:
Bu belgeler nereye teslim edilecek?Mesela ben teslim etmeyip adam ederse ben suçlu mu oluyorum?
Kafam çok karıştı valla.Allah kimseye kaza yaşatmasın.Ama bugün çok önemli deneyimler kazandım.Okuyanlar da uygularsa eminim ki çok daha rahat ederler.

1-)Trafiğin sıkışık olduğu zamanlarda yavaş gitmek en önemlisi(oradan hızlı geçsem ya da altımda eski sattığım hyo gt250r olsa halim haraptı):salut:
2-)Sabah saatleri insanların dikkatsizliği, aptallığı, mallığı üzerinde.Çok çok dikkat...
3-)Her ne şekilde olursa olsun; araçta-motorda ister gram boya atması olsun ister sadece bir çizik olsun siz kimseyle uğraşmayın.Direk ekip çağırın.Bugün benim en pişman olduğum konu budur:pr:

Allah hepimize motorlarımızı hayırlı bir şekilde kullanmayı nasip etsin.Kaza bela vermesin:pale:

Ayrıca eklemek istiyorum.O.Ç'nin bana çarptıktan sonra söylediği ilk şey "Yav ben seni görmememişemm" oldu:pr:Anlamadığım taraf koskoca motorun neresini göremedin ha dikkatsiz kör:farao:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun Myhen sana bir şey olmaması iyi :)motosiklete gelince parçalarının fiyatları ithal ve italyan olduğu için karşı taraf fiyatı duyunca dudağı uçukluyor..bu yüzden anlaşmaya varmak zor oluyor..

Adam en fazla 10-15 tutar yaptırırım diyordu sözde.Servistekiler neden 400 ytl dedi ben de onu anlamış değilim.Bu arada servisten tanıdığım abi bizim taksici O.Ç'nin üzerine yürüdü az daha dövecekti.Adamın bile o derece sinirleri bozuldu:farao:

asm

Geçmiş olsun kardeş. Allah'tan sana birşey olmamış.

Yeni kaza tutanaklarından yanında olsa idi veya trafikte birinden edinse idin kendiniz tutanak tutabilirdiniz.

Zaten kazanın oluş şekline göre bir karar veriliyor.(fotoğrafta çekiliyor galiba)

Sonra sen bu vatandaşın sigortasından yaptırıyorsun motorunu şayet haklı isen.

Motorunun servisine git onlar sana yardımcı olacaktır. Eksper çağırıp nedir ne değildir diye bir durum değerlendirilmesi yapılıyor galiba orada.

Tutanak tuttuk zaten Asım hocam.Kırtasiye'den aldım 2 tane tutanak kağıdı doldurduk onları.Bir tane onda bir tane bende kaldı.Ayrıca fotokopileri de aldık.

Büyük geçmiş olsun ama eğer haklı isen kaza raporunu ona göre doldurmalıydın.Sonuçta maddi bir hasarın var ve tahsil etmek istiyorsun.

Ayrıca şöför o.ç. nin açlımı nedir?.

Teror hocam cidden aptal gibi oldum orada.Maddi hasarım var zaten de.Sanırım emniyet şeridinden geliyordum ama öyle yazmak istedim.Şeridin üzerinden geliyordum dedim.
Şöförümüzün adını inan unuttum ama raporları doldururken aklımda kalanlar bunlar oldu nedense:farao:

memetim geçmiş olsun.

kaza raporunu karsı tarafın sigortası ne ise ordanın bölge müdürlüğüne götürüyosun. hasar dosyası açtır memet. hasar dosyası açtırmadan önce bi servis belirle adresini yanına al git. hasar dosyası acıldıgında adresi alacaklar ve oraya eksper yollayacaklar 2 gun ıcınde gelıyor eksper.
sonra eksper hasar tespiti yapıyor. ve kaza raporunu tramer e yolluyor.

tramerde 3 iş gunu içersinde sana sonucu soyluyor kım suclu kım sucsuz.

ınternettende takıp edebilirsin.

sen suclu oldugun anda motosıkletı yaptırıp parasını sen oduyorsun ve odedıgın paranın faturasını alıp ekspere goturuyosun eksperde rapor hazırlayıp karsı tarafın sıgortasına verıyor o sıgortada sana parayı oduyor tabi ne zaman bılmıyorum :D

Sağol Erhan.
Bir haftadır ruhsat için sürünüyordum biraz da bunun için sürünürüm:)

Teror hocam cidden aptal gibi oldum orada.Maddi hasarım var zaten de.Sanırım emniyet şeridinden geliyordum ama öyle yazmak istedim.Şeridin üzerinden geliyordum dedim.
Şöförümüzün adını inan unuttum ama raporları doldururken aklımda kalanlar bunlar oldu nedense:farao:

Öncelikli olarak çok çok geçmiş olsun.. Allah nazardan kazadan beladan sakınsın hepimizi.. Bu ufak kazanın sadakasını vermeni tavsiye eder işin diğer tafaına dalış yapayım..

Öncelikli olarak ekipte çağırsan, zabıtta tutsan suçlu duruma düşebilirsin. Çünki motorsiklet dahil olmak üzere hiç bir araç zaruri haller dışında emniyet şeridinden gidemez. Taksici abi birden rahatsızlandım emniyet şeridine daldım durmak için dese sen ne şart altında olursan ol suçlu olursun..
ikincisi şerit üzerinden geliyordum yazmışsın rapora.. maalesefki buda seni suçlu duruma düşürüyor. plaka ve trafik tezçili bulunan tüm araçlar şeridin tam olarak kullanma hakkına sahiptir. Yani hani arada bize yol veriyorlar ya şeridin kenarına çekilip, işte o anda sen çarpsan yada sana çarpsa suşçlu oluyorsun.. tabi terside doğru..yani senin yanına girmeye çalışan araçlarda suçlu durumdadır..

maalesefki şöförlerimizin çoğu bu konularda bilgisiz ve cahil..yapacak bir şey yok..bu tip durumlarda hemen anlaşma yoluna gitmek gerekli diye düşünüyorum..mesela senin parça 400 ytl ise en azından 200 ünü alıp helalleşmek..

ben,im düşüncelerim bunlar..
tekrar geçmiş olsun

O adam değil 200 lira günahını vermezdi adama.Allah kazanın da hayırlısını versin.Ben zaten başımın gözümün sadakasına sayıyorum.Bu arada servisin dediği gibi 400 ytl değil 43 euro artı kdv imiş parçanın fiyatı.En olmadı yaptırırım cebimden.Onun harici masrafımda yok zaten.
Bu arada cidden nereden geldiğimi bilmiyordum ama sanıyorum ki anlık emniyet şeridine girmiştim:pale:

Mehmet cok gecmiş olsun ya..

Nazar var nazar..Kurşun döktür aga sen=)
Allah korumuş iyiki sana birşey olmadı
Git yaptır servisde sehpayı faturayı gotur adamdan al paranı olay kapansın..

Tekrar Geçmiş OLsun..

mehmet cok gecmis olsun..
sende bisi olmamasi sevindirici..
motor hallolur bi sekilde nazarlik oldu..
fotograf cekseydin keske ilk basta aklina gelseydi daha iyi olurdu...
yapabilcegim bisi varsa telefonumu biliosun

Büyük geçmiş olsun, malesef İstanbul'da bu tarz olaylar çok normal. Çok çok dikattli olmak lazım.

Geçmiş olsun.B:pr:azen böle bakar körlerde çıkabiliyor abicim dikkat etmek lazım
Kesinlikle dostum.Bakıp da görmeyen görüp de sallamayan öküzler çok:farao:

çok büyük geçmiş olsun arkadasım..
Sağol dostum:cat:
Mehmet cok gecmiş olsun ya..

Nazar var nazar..Kurşun döktür aga sen=)
Allah korumuş iyiki sana birşey olmadı
Git yaptır servisde sehpayı faturayı gotur adamdan al paranı olay kapansın..

Tekrar Geçmiş OLsun..
lkin çok üzüldüm ama sonradan düşündüm de ya düşseydim ya da motoru devirseydim:silent:Sonuçları eminim ki çok daha kötü olurdu.Allah beterinden saklasın diyorum artık bana gelmedi ya varsın mala gelsin.
Sigorta beni suçlu bulursa gider kaynak yaptırırım artık.O da olmadı en kötü ihtimalle 46€ mu artık neyse verir yaptırırım:cat:

mehmet cok gecmis olsun..
sende bisi olmamasi sevindirici..
motor hallolur bi sekilde nazarlik oldu..
fotograf cekseydin keske ilk basta aklina gelseydi daha iyi olurdu...
yapabilcegim bisi varsa telefonumu biliosun
Özgür öyle bir durumla hayatımda ilk defa kaldım valla öyle şoka uğradım ki anlatamam.
Motordan düşmedim zaten hemen ayağımı koydum durdurdum ve motoru kapattım.O an aklıma ilk gelen şey nedense yerde gördüğüm taşı alıp adamın kafasını ezmekti ama gayet sakin davrandım:)
Bu arada grenajlarda en ufak bir çatlak, çizik, kırık olmamasıysa apayrı sevindirici.Sadece ufak bir yerde sarılık geçti.Yoksa runnerların grenajlarının hemen kırıldığını biliyorsun, Yenisahra'da baktığımız motorda gördün:cat:

Büyük geçmiş olsun, malesef İstanbul'da bu tarz olaylar çok normal. Çok çok dikattli olmak lazım.

Çok sağol dostum.Ben acayip akıllandım.Çok trafikte olsa bekleyip de gideceğim.Sabahları çok dikkatli olacağım.Hele hele taksi varsa zaten 10 m yakınımdan geçirmem artık:farao:
Akrabası, yakını, tanıdığı olanlar alınmasınlar ama Allah bu taksicilerin belasını versin diyorum başka da bir şey demiyorum:farao:

Yine eklemek istiyorum.Ben ruhsatımı ve plakamı daha dün almıştım.Hani motora ilk kez binmiştim ve aynı gün taktıracaktım.Ekipleri çağırdım ama plaka takılı olmadığından garanti ceza yiyecektim:p(her ne kadar çantamda olduğunu söylesem ve göstersem de yerdim heralde):queen:

Büyük geçmiş olsun ama eğer haklı isen kaza raporunu ona göre doldurmalıydın.Sonuçta maddi bir hasarın var ve tahsil etmek istiyorsun.

Ayrıca şöför o.ç. nin açlımı nedir?.

osman çokçalışır diyecek heralde gerçehini yazarsa banlarsın usta :queen::queen::queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam çok geçmiş olsun. allah beterinden korusun. bende 2 gün önce ilk kazamı yaptım Dylanımla:pr: kırmızı ışıkta ufak ufak en sağdan ilerlerken bi kadın kapıyı açtı far altı ve üstü grenaj kırıldı 350 ytl hasar var. tutanak tutturmadım çünkü ben haksız görünebilirdim arabanın sağından gittiğim için hasarın yarısın aldım ve gittim. gerçekten çok sinir bozucu heleki bizim hatamız da değilse insanın iyice sinirleri bozuluyor...

Ne siz sorun ne ben söyliyeyim:mrgreen:
Şaka şaka:queen:
Adamın isim ve soyismidir onlar da önemli değil:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar