Mondial 100 ukh speed test || 110 km||

iyi yapmışsın o hızı yol yokuş aşagı mı? videoyu sen mi çıktın?

Benim CBF150'nin 0-100 hızlanması bu kadar değil. 100 UKH dediğin alet 7hp, CBF 11.2HP. Ya ibre bozuk, ya önden bir otomobil halatla çekiyor, ya da Ağrı Dağı tepesinden aşağı gazlamışsın. 100UKH'ın düz yolda böyle hızlanması imkansız. Hele bir de artçıyla!

Benim CBF150'nin 0-100 hızlanması bu kadar değil. 100 UKH dediğin alet 7hp, CBF 11.2HP. Ya ibre bozuk, ya önden bir otomobil halatla çekiyor, ya da Ağrı Dağı tepesinden aşağı gazlamışsın. 100UKH'ın düz yolda böyle hızlanması imkansız. Hele bir de artçıyla!

akşam saatlerce bi arkadaşımın evinde dişlilerle oynadık motorun hızlanması için bir miktar ayarlamalar yaptık sonuç bu...

ehliyetsiz olunca çarşıya zor çıkıyom...oralara gelmem imkansız...

bi sonuç için yarışıyorum bi kazanç için değil...

Anlat bakalım neler yaptın? Dişlilerle oynamak sadece son hız - hızlanma arasında bir fark yaratır, düz yolda böyle bir hızlanmayı açıklamaz. UKH'nin son hızı 90km/sa civarı.

Ama aklıma bir şey geldi.

Ön tekeri mi küçülttün :)

Anlat bakalım neler yaptın? Dişlilerle oynamak sadece son hız - hızlanma arasında bir fark yaratır, düz yolda böyle bir hızlanmayı açıklamaz. UKH'nin son hızı 90km/sa civarı.

Ama aklıma bir şey geldi.

Ön tekeri mi küçülttün :)

yok tekeri küçültmedim abi... ama rampada pek çekmiyor sen anlarsınnn....

Arkadaş,

100 ya da 110, ne farkederki:silent: O göstergede, O sonuç normal:)

7-8 BHP lik bir motorun sınırı bellidir, bu yüzden lütfen ''ürik asit miktarı ile uğraşmayınız''. Motoru kullanan kardeşlerimin görüntülerini göremedim ama tahminen ve umut ilen, Full korumalı Çılgınlar olduğunu biliyorum:cat: maksimum Hız ile Maksimum güvenlik arasındaki tek fark, birini defalarca yapabilecek olmandır:cat:

senin motor orjınal haliyle 80 90 yapıyor.dişliyle oynadık diyorsun 110 iyi ama ha 90 ha 110 arada fazla bir fark yok dedigin gibi yokuşta motor bagırır gitmez 10 yada 20 km hızlı gitcem ama yokuşda çekmeyecek giç geregi yok 90 la giderim yokuşdada paşa paşa çıkarım

Arkadaş,

100 ya da 110, ne farkederki:silent: O göstergede, O sonuç normal:)

7-8 BHP lik bir motorun sınırı bellidir, bu yüzden lütfen ''ürik asit miktarı ile uğraşmayınız''. Motoru kullanan kardeşlerimin görüntülerini göremedim ama tahminen ve umut ilen, Full korumalı Çılgınlar olduğunu biliyorum:cat: maksimum Hız ile Maksimum güvenlik arasındaki tek fark, birini defalarca yapabilecek olmandır:cat:

Kafamda LAZER marka kask vardı. koruma olarak da soğuğa karşı dayanıklı mont vardı...

senin motor orjınal haliyle 80 90 yapıyor.dişliyle oynadık diyorsun 110 iyi ama ha 90 ha 110 arada fazla bir fark yok dedigin gibi yokuşta motor bagırır gitmez 10 yada 20 km hızlı gitcem ama yokuşda çekmeyecek giç geregi yok 90 la giderim yokuşdada paşa paşa çıkarım

bak kardeşim olayı çözmüş.ama çarşıda motor kullanıyorum çoğu zamna.ara sıra rampa çıkıyuorum onuda 5 dk qeç çıkarım diyorum o zmn bnmksi normal...

Son düzenleme:
Aliciğim RAMAZAN BAYRAMI'n kutlu olsun..:rendeer:

Ve mesajıma eleştiri ile başlayayım..:)

Öncelikle açtığın konu "TEST MERKEZİ BÖLÜMÜ"ne uyan bir konu değil.:cat:

Neden dersen?.

Bu bölüme konu açacak isen eğer;
1)Motosiklet üstünde yapılan değişiklikleri hem anlatmak hemde fotolamak gerekir..

2) Değişiklikler hakkında detaylı bilgi (gerekirse makale)..

3) Test sırasında yapılan ve ortaya konulan verilerin sebep ve sonuçlarını açıklamalısın..

4) Motosikletin orjinal aksamı ve değişiklik aksamlarını hangi amaça dayanarak değiştirdiğini anlatmalısın..
Şöyle olmalı yani..
http://www.motosiklet.net/forum/test-merkezi/27127-honda-xl-1000-v-varadero-ayrintili-testi.html
.
http://www.motosiklet.net/forum/tes...-adventure-bmw-f800gs-moto-guzzi-stelvio.html
.

Yani kısaca bir km göstergesini gösteren video eklemekle olmaz..
Oluyorsa;
Öyleyse bunun yeri VİDEOLAR BÖLÜMÜ olmalı değil mi?..

Videoyu sevdim..Ama teknik bilgi ve test merkezi yönünde değil..
Teknik Bilgi Bölümü'ne örnek kendimden vereceğim..
http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/41705-yeni-aku-kullanima-hazirlama.html
.

Yorumlara kızmak ve alınmak olacaksa o zamanda konu açmamalısın..:pale:
Çünki burası forum sitesi ve yorum yazılan bir ortam..
Her türlü fikre açık olmalıyız.:cat:
Tabi rencide edici kelimeler yazılmadığı ve kişilik haklarımıza dokunulmadığı sürece.:)

Son düzenleme:
bende mondial 150 hs vardı, düzde 120 bayır buldummu 130 bastığımı zannediyordum. Çünki öyle gösteriyordu. Şimdi gördüğün 110 km/h dan 15-20 km/h düş yaptığın gerçek hızı. Cbf 150 aldım 10 gün kadar oluyor. Bu motorla 110 km/h a çıktığımda hisettim, gerçek bi 110 km/ h ın aslında ne kadar hızlı olduğunu.. benim eski scooter da gördüğüm 130 dan bile daha hızlıyım şimdi kullandığım cbf 150 de yaptığım 110 km/h ile. İbren fazla gösteriyor. bir çok çin malıonda olduğu gibi seninde ibren fazla gösteriyor.. gerçek 110-120 km/h hızı hissettir. Ben cbf e bindiğim zaman bu hızı ve farkı bire bir hisettim. bi motor en fazla kullanma klavuzunda yazan maksimum ortalama hız limitini 10-15 km/h aşar, 125-150 cc kategorisinde ve çin malı ise. Benim mondial 150 hs nin maksimum hızı kitapçığında 85 km/h yazıyor ve bu motorum öyle benim göstergede gördüğüm gibi gerçekte 120-130 basması mümkün değil. 20000 km kullandım biliyorum..

Ben Çakıllı- Saray arasındakiş rampa aşağı 100 kh nin 115 yaptığına saşit oldum orayı bilen bilir çok uzun ve hafif rampalı yol ben arabayla arkasıdndan 110 la yetişemedim 130 km hızla sollamıştım :)

Aliciğim RAMAZAN BAYRAMI'n kutlu olsun..:rendeer:

Ve mesajıma eleştiri ile başlayayım..:)

Öncelikle açtığın konu "TEST MERKEZİ BÖLÜMÜ"ne uyan bir konu değil.:cat:

Neden dersen?.

Bu bölüme konu açacak isen eğer;
1)Motosiklet üstünde yapılan değişiklikleri hem anlatmak hemde fotolamak gerekir..

2) Değişiklikler hakkında detaylı bilgi (gerekirse makale)..

3) Test sırasında yapılan ve ortaya konulan verilerin sebep ve sonuçlarını açıklamalısın..

4) Motosikletin orjinal aksamı ve değişiklik aksamlarını hangi amaça dayanarak değiştirdiğini anlatmalısın..
Şöyle olmalı yani..
http://www.motosiklet.net/forum/test-merkezi/27127-honda-xl-1000-v-varadero-ayrintili-testi.html
.
http://www.motosiklet.net/forum/tes...-adventure-bmw-f800gs-moto-guzzi-stelvio.html
.

Yani kısaca bir km göstergesini gösteren video eklemekle olmaz..
Oluyorsa;
Öyleyse bunun yeri VİDEOLAR BÖLÜMÜ olmalı değil mi?..

Videoyu sevdim..Ama teknik bilgi ve test merkezi yönünde değil..
Teknik Bilgi Bölümü'ne örnek kendimden vereceğim..
http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/41705-yeni-aku-kullanima-hazirlama.html
.

Yorumlara kızmak ve alınmak olacaksa o zamanda konu açmamalısın..:pale:
Çünki burası forum sitesi ve yorum yazılan bir ortam..
Her türlü fikre açık olmalıyız.:cat:
Tabi rencide edici kelimeler yazılmadığı ve kişilik haklarımıza dokunulmadığı sürece.:)

bilgiler için çok sağol abi.bundan sonra bende böyle yaparım.bunu ekleme sebebim forum da çoğu arkadaşın mondial 85-90 ı geçmez diyorlar bunun aksini kanıtlamak.ama yine inandıramadım.

bi kaç tanıdıkta araba var.bende şu sistemi deniyecem hani bi video vardo mobilet ile 140 km. onun gibi araba yanımda gidecek onda bakın kaç yaptığımı. ya abicim soruyom sana eğer ben 90 la gitsem albea ları broway ları küçük dolmuş ve otobüsleri sollayabilir miyim.??

yani aslında ben bunu cok daha farklı yollarla da gösteririm ama o zmn da size mantıklı gelmez..

bir de bnm bütün motorcu ark. mın mı ibreleri yanlış herkes 110-115 yapıyor?

3 mondial 1 ramzey her gün kullandığımız motorlar bi de ara sıra denk gelen tanıdıklar var.hepimiz görüyoruz aşşa yukarı..

bak şimdi gecen çevre yolunda bastım gidiom 110 la ışıklara geldik bekliyorum.(durdum) yolda bi mondial sollamıştım adam (genc) geldi sordu bana.bu bende de mondial var sende de mondial var bnm ki 90 ı gecmio sen beni ne kadar hızlı gectin neden öyle diye.adam a dedim viteslerde sonuna kadar sür seninkide gider diye.ama anlamadı ki adam. orada ses te belki tam belli olmuyor ama kaportolar artık dökülecek derecede ses geliyor.motor yanacak gibi düşünüyor insan..

bundan sonra elimden geldiğince deiklerine uyacağım. çok tskrler grsrz...

bende yapamıycağını düşünenlerdenim bir ybr125 yada cbf150 vardır illa oralarda onlarla beraber bir git bakalım düz yolda kesinlikle son hızlarınıza geldiğinizde sen cbf150 yada ybr125 gerisinde olucaksın bu tip videoları hep gereksiz bulmuşumdur zira bu tip motorlar şehir içi kullanımı içindir ve 110km şehir içi için gereksiz bir hız 80 yapması yeterli bana göre şu düşük cc lerde şunu yapmış bunu yapmış tartışmak mantıksız kullanım amacı belli olan makinalarda değişik şeyler aramak kendi kendine adrenalin yaratmak boşu dolu diye yutturmaktan farkı ne ? bu motor için şunları yazsaydın ben bu kadar kilometredir biniyorum şu şu sorunlarla karşılaştım , veya şu şu sebebten dolayı çok memnunum, ha unutmadan bazılarınız son hızını merak edebilir onun içinde bir video ekledim, kendim çektim bu arada, böle bir başlığın yararı olurdu.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
bütün cbf150 leri bilmem ama ben arkadaşın artçısıyken cbf150 ile seyir sırasında cebimden gps i çıkartıp açtım ve gördüm ibre 110km/h gps 98km/h gösteriyordu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar