Mondial 100 ukh speed test || 110 km||

Benzer bir konu için yazmıştım, burası için değiştirmeye gerek var mı? Bence yok. Aynen koyuyorum...

Bunu, konuyu açan arkadaş için yazmıyorum, zaten açılalı epey olmuş. Fakat konu yine dönmüş dolaşmış "sen kaç yaptın?" "Ben şunu yaptım, inanmazsanız göstereyim"'e gelmiş. Her zaman da böyle oluyor malesef, videolar fotoğraflar havada uçuşuyor. Video koyacam diye kendinizi sakatlayacaksınız, boş verin bu işleri. Kısacası son hız muhabbeti bitmez, herkes birşey der; ibreler her zaman doğruyu göstermez vs. Yani bu işin bu şekilde net bir çözümü yoktur. "Peki bu şekilde olmuyorsa nasıl bir şekil öneriyorsun" derseniz:

Yapılacak şey şudur; motosikletin uygunluk belgesi vardır, satın aldığınız da yanında verirler. O açılır orada maksimum hız yazar; okunur son hız neymiş görülür.

Cbr125r için son hız 110km/s'tir. Cbr 13,2 max. bg.'dedir, 10,1 nm. tork üretir, ağırlığı da 124 kg.'dır, gerisini de siz hesaplayın. Tabi bu veriler kesinlikle son hız hesaplaması için yeterli değildir, vites oranları, dişli oranı vs.'de önemli fakat az çok fikir oluşturur.

Ben 130km/s gördüm ibremde (ibrem bozuk olabilir, yol eğimli olabilir, arka rüzgar alıyorumdur vs.) ama uygunluk belgesi 110 km/s diyorsa bu makinanın son hızı 110km/s'dir ötesi berisi beni ilgilendirmez, öyle kabul ederim, öyle yazarım...

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
@dgrmr dostum herkes senin gibi mantıklı değil adam cbf le 130 yaptım derse sen cbr la 160 yaptım demen lazım ki cbr ı test ettim ibresi doğru gösteriyor

150 km/s ibre de gören de olabilir cbr125 ile, dedim ya, orası beni ilgilendirmez. İbre de gördüğüm her hız kıstas değildir. Zaten cbr'da 110 km/s hıza zorlanmadan çıkıyor sonrası bir için dümdüz yol lazım. Zaten önemli olan sürekli yakaldığı sorunsuz hızdır ve uygunluk belgesinde yazan 110km/s gayet doğrudur bu durumda, gerisi fantezi hızlardır, gerekte yoktur...

hiç kimse ..altındaki arabada olsa takografına güvenip o an ulaştığı hızı doğru ve gerçek olarak adletmesin, araç araba otobüs motosiklet vs fark etmez, kalibrasyonu yapılmış ölçü cihazları haricindeki yapılan ölçümlerde, araçların her birinin göstergelerinde sapma olabilir. Otobüslerde ve araçlarda ön paneli görebildiğim bi pozisyonda oturduğum zaman bakıyorum, kimi araçta misal 80 km/h baya hızlı kimi araçta ise oldukça yavaş geliyor. gerçek ve doğru olan hız nedir sizce ? benim göstergede gördüğüm mü arkadan beni takip eden arabanın veya otobüsün göstergesinde gördüğü hız mı =? yoksa seyir halindeki kamyonun takagrafımı ? En güzeli kendi göstergenizde gördüğünüz hızla devam edin ark..lar.. benim göstegede gördüğüm 70-80 çift gidiş çift geliş yollarda sağ şeritten, bankete inmeden seyahat etmeme yetiyor,bu civarda otabanda ise 90-100 gördüğümde sağ şeritte işimi görüyor. Kendi göstergenizde gördüğünüzü kriter alın bence.. Kendinize bu şekilde ölçüler koyun. Böyle daha sağlıklı olacaktır kanaatindeyim.

hiç kimse ..altındaki arabada olsa takografına güvenip o an ulaştığı hızı doğru ve gerçek olarak adletmesin, araç araba otobüs motosiklet vs fark etmez, kalibrasyonu yapılmış ölçü cihazları haricindeki yapılan ölçümlerde, araçların her birinin göstergelerinde sapma olabilir. Otobüslerde ve araçlarda ön paneli görebildiğim bi pozisyonda oturduğum zaman bakıyorum, kimi araçta misal 80 km/h baya hızlı kimi araçta ise oldukça yavaş geliyor. gerçek ve doğru olan hız nedir sizce ? benim göstergede gördüğüm mü arkadan beni takip eden arabanın veya otobüsün göstergesinde gördüğü hız mı =? yoksa seyir halindeki kamyonun takagrafımı ? En güzeli kendi göstergenizde gördüğünüz hızla devam edin ark..lar.. benim göstegede gördüğüm 70-80 çift gidiş çift geliş yollarda sağ şeritten, bankete inmeden seyahat etmeme yetiyor,bu civarda otabanda ise 90-100 gördüğümde sağ şeritte işimi görüyor. Kendi göstergenizde gördüğünüzü kriter alın bence.. Kendinize bu şekilde ölçüler koyun. Böyle daha sağlıklı olacaktır kanaatindeyim.

tamam bende en kısa zamanda FORT TRANSİT JOURNRY DELUXE ile test edecem ben le yanyana giderken bakalım o kaç yapıyor olacak...

hocam boşver gaza gelmeeee;

Allah korusun, insanların yapmamışsındır diye yazması "teknoali kardeşimizi kaybettik" diye başlık açmasından daha iç karartıcı değildir herhalde

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sapma var.bunu kabul etmeniz lazım.honda kullanıyorum ondada var bu.90-95 yapıosundur üstünü bilmem ben.

Motosikleti
açıkçası kadran sistemi elektronik çalışmayanlarda özellikle bi çok çinlide acayip komik sapmalar var ama istisnalar kaideyi bozmaz dalyan abimin jinlununda harbi doğru gösteriyor

160 yapardı mondi ama keşke gazı kesmeseydin biraz daha bekleseydin 110 kmh hiçbişi değil bu motora:p:p:p adamlar 160km/h ibre koymuşlar neden olmasın ki:cherry:

cbf 150 98 i geçmez :d 100 anca mondial 100 ukh de 80 i gerçek ibre olarak bende alcam 100 ukh

bgende bir cub kullanıcısıyım bu motor un böyle hızlanması için

rampa aşağıya gitmem gerek:bounce:

boşa attın sanırım en son bidaha sakın yapma takla atmanı istemeyiz he bide kask yok sanırım rampa aşağı videonun arkasından kaska vuran rüzgar sesi gelmedi :queen:

sapma var.bunu kabul etmeniz lazım.honda kullanıyorum ondada var bu.90-95 yapıosundur üstünü bilmem ben.

ya öyle olsa ben yolda arabaları sollyamam misal bu aralar bayram dönüşü gelişi-gidişi trafik yoğun ve sıkışık ve millet aceleci davranıyor.ben bu milleti sollayabiliyosam 80 i geçmişimdir be abi...
160 yapardı mondi ama keşke gazı kesmeseydin biraz daha bekleseydin 110 kmh hiçbişi değil bu motora:p:p:p adamlar 160km/h ibre koymuşlar neden olmasın ki:cherry:

seni ikna etmem için ne yapmalıyım.hani yapabileceğim bi şey varsa ikna etmek isterim.

cbf 150 98 i geçmez :d 100 anca mondial 100 ukh de 80 i gerçek ibre olarak bende alcam 100 ukh

ahhh o cbf bende olsun bak sen kaç yapar.gösterge dayanmaz o gibi bi motora...

Arkadaşım senin motor öyle ivme alıyorsa; Sen onun dişlileriyle biraz daha oyna arka dişliyi küçült önü büyült o motor 110 değil 150 de yapar gibi geldi bana videoyu izleyince:)

zaten ben o dediklerini yaptım o yüzden öyle gidiyor.yoksa bu kadar çabuk hıslanmıyodu...

boşa attın sanırım en son bidaha sakın yapma takla atmanı istemeyiz he bide kask yok sanırım rampa aşağı videonun arkasından kaska vuran rüzgar sesi gelmedi :queen:

kask var.kasklı olarak da video çekmiştim onlarıda ekleyeceğim.Bide ben boşa herzamann atıyorum ne gibi problem war anlayamadım ben.

ya aslında herkesi inandırabileceğim bi yöntem war ama bana çok pahalıya patlayacak.

trafik polisi ve radar her zman beklediği bi yer var ordan 110 la gececen sonra o ceza makbuzunu scan yapıp burada gösterecen olacak ta pahalı iş...

senin beni ikna etmene gerek yok zaten ben kolay kolay ikna olmuyorum sen önce kendini ikna etmelisin bence bunu başarabiliyorsan ne mutlu sana:bounce::bounce::bounce:

ben kendimi ikna etmiş durumdayım abi...Söyle sen şunu şunu yap tamam sa bende inandım de.eğer o bnm için yapabileceğim bi şeyse yaparım...

herhangi bir aracın kendi göstergesi hız testi için yeterli bilgiyi veremez, bağımsız bir cihaz ile test yapılır (mesela gps). bu tip bir cihazla ölçersen hızının daha düşük olduğunu göreceksin.

ya öyle olsa ben yolda arabaları sollyamam misal bu aralar bayram dönüşü gelişi-gidişi trafik yoğun ve sıkışık ve millet aceleci davranıyor.ben bu milleti sollayabiliyosam 80 i geçmişimdir be abi...

zaten ben o dediklerini yaptım o yüzden öyle gidiyor.yoksa bu kadar çabuk hıslanmıyodu...

QUOTE]

Yanlışın var. Fizik kurallarına aykırı daha geç hızlanır, daha hızlı gider. İstersen bir araştır.

Motosikleti
herhangi bir aracın kendi göstergesi hız testi için yeterli bilgiyi veremez, bağımsız bir cihaz ile test yapılır (mesela gps). bu tip bir cihazla ölçersen hızının daha düşük olduğunu göreceksin.

dostum ben o gps le neleri test ettim neleri başta zamanında kendi scooterimi inanın millet kendini çok kandırıyormuş :mrgreen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
CBF 150'nin ibresini GPS ile test ettim..120 ile giderken her araçta olduğu gibi %10 bir sapma meydana geldi..:)

Lakin bu sapma sadece CBF150'de değil her motosiklette otomobillerde dahi vardır..

Sonuçta sapma gibi birşey söz konusu değil..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar