Hava soğutma dezavantajlı diye bir şey yok vosvoslar var işte 500.000 km deler hala yürüyorlar porsche var güç üretip devir çeviriyor havalı 14.000 devir çeviren motosikletler var alın işte size üç örnek uzun motor ömrü vosvosta var yüksek güç porsche de var,yüksek devir ise neredeyse bütün hava soğutmalı motorlarda var demekki ne sağlamlıkla ne güçle ne devirle hava soğutmanın ilgisi yok
Zaten su soğutma motorsiklette gerekçe olarak neden kullanılıyor aslında biliyormusunuz birden çok silindir olduğu için silindirleri yanyana yada arka arkaya koyma zorunluluğu varda ondan ve bu şekilde hava silindirin birine gelirken ortada kalana veya arkada kalana iyi gelmiyor o nedenlede motorsikletler su soğutmalı yapılıyor otomobillerde ise hacimler büyüdüğü için hava soğutmalı motorda kocaman fan lazım ve fan belli büyüklükten sonra gürültü yapıyor ve beygirden çalıyor o nedenle kullanılmıyor. Ama motorun hava soğutmalı olursa devir çeviremez gibi düşünceler doğru değil hele konu scooter gibi tek silindirli motorlar olunca bana sorarsan fanlı soğutma suludan bile daha iyi diğer taraftan bmw boxer motorlarında su soğutma yoktur çünkü iki silindirli motor kafalarının biri sağda diğeri solda olduğu için her ikiside eşit soğur ve suya gerek kalmaz kısacası soğutma işi motorun konstrüksiyonu ile ilgili birşey illede su soğutma güçlü devirli ve uzun ömürlü olacak diye birşey yok

Zaten su soğutma motorsiklette gerekçe olarak neden kullanılıyor aslında biliyormusunuz birden çok silindir olduğu için silindirleri yanyana yada arka arkaya koyma zorunluluğu varda ondan ve bu şekilde hava silindirin birine gelirken ortada kalana veya arkada kalana iyi gelmiyor o nedenlede motorsikletler su soğutmalı yapılıyor otomobillerde ise hacimler büyüdüğü için hava soğutmalı motorda kocaman fan lazım ve fan belli büyüklükten sonra gürültü yapıyor ve beygirden çalıyor o nedenle kullanılmıyor. Ama motorun hava soğutmalı olursa devir çeviremez gibi düşünceler doğru değil hele konu scooter gibi tek silindirli motorlar olunca bana sorarsan fanlı soğutma suludan bile daha iyi diğer taraftan bmw boxer motorlarında su soğutma yoktur çünkü iki silindirli motor kafalarının biri sağda diğeri solda olduğu için her ikiside eşit soğur ve suya gerek kalmaz kısacası soğutma işi motorun konstrüksiyonu ile ilgili birşey illede su soğutma güçlü devirli ve uzun ömürlü olacak diye birşey yok
Tamamda öyle geliyorla olmuyor çünkü motorun fanlı ve soğutma sisteminde arıza yapacak bir parça yok sadece bir fan var o da dönmüyor olsa motor zaten çalışmaz bir iki kilometre bile gidemeden şişersin kimko movie motorla arkadaşım kontağı açıyor ve istanbuldan kıyıköye gidiyor ve 210 km sonra benzin biteceği zaman kıyıköye vardığında benzinciye giriyor hiç birşey olmaz o motora scooterların en iyilerinden biridir kymconun movie si yol olsa buradan aya bile gidersinBenim merak ettiğim konu: 1-2 km gidince motor çok ısınıyor gibi geliyor bana.
Bir de bugün baktım hava filtresini değiştirmem gerkeiyormuş. Orjinali mi olacak, yoksa uyan var mı hava filtresi hakında bilmem gerekn nedir?
Son düzenleme: