Kymco Movie XL 150

super bır secım yapmıssın ben senelerdır kymco kullanırım kı bunlar movıe125,granddınk 150 ve suan xeros 250 var hıc sorun yasamadım ne parca konusunda nede usta ve servıs konusunda ıyı yapmıssın bırkere kazayla suzukıden bır motor aldım servıs ve parca konusnda cok cektım onun ıcın kymco almakla cok ıyı bır secım yapmıssın tebrıkler:cat:

biraz bilip bilmeden sallamışsın..şileye gittik ortalama hızımız 80 di..ben 80 i geçmedim mesela.. bilmediğin şeyler hakkında yorum yapmadan önce bi sor ondan sonra konuş en iyisi..
o gün aramınzda 2 tanede honda vardı ve onlar bile ortalama 80 ile gittiler..
şimdi yukarıda yazıdğını bir daha oku ve ondan sonra yorumunu yap..
Teşekkürler

ben orada forumda yazan yazıyı burada soyluyorum sen hala bilip bilmeden konusuyorsun diye polemik yaratıyorsun O zaman kymco topiğinde bunu yazana soyle asıl o bilip bilmeden yazmasın sende böyle gereksiz fanatizm yapmasan iyi olur ben orada ne yazmışsa onu yazdım. Ne yapmalıydım sen kızacaksın diye yazmamalımıydım :)

Movie modelinin dizaynı artık biraz demode kalmaya başladı. ama dizayna çok takılmamak lazım çok kullanışlı bir model:cat: Öncam ve topcase ile harika olur

Süper 8 ve Agility city'nin 150cc versiyonları gelse çok güzel olucak. İki model de 11 hp yi ve daha fazla torku hak ediyor...

bende de aynı motor var nisan da aldım şu 5000 km geçtim hiç bir sorun yaşamadım son derece kaliteli malzeme ile üretilmiş fiyatını hak ediyor

egzosta ısınma sorunu yok her motorun egzostu el değmeyecek kadar ısınır bu normaldir

super bır secım yapmıssın ben senelerdır kymco kullanırım kı bunlar movıe125,granddınk 150 ve suan xeros 250 var hıc sorun yasamadım ne parca konusunda nede usta ve servıs konusunda ıyı yapmıssın bırkere kazayla suzukıden bır motor aldım servıs ve parca konusnda cok cektım onun ıcın kymco almakla cok ıyı bır secım yapmıssın tebrıkler:cat:

Teşekkür ederim...

Movie modelinin dizaynı artık biraz demode kalmaya başladı. ama dizayna çok takılmamak lazım çok kullanışlı bir model:cat: Öncam ve topcase ile harika olur

Süper 8 ve Agility city'nin 150cc versiyonları gelse çok güzel olucak. İki model de 11 hp yi ve daha fazla torku hak ediyor...

Ön cam var ama yazın çıkaracağım topcase yok taktıracağım.

bende de aynı motor var nisan da aldım şu 5000 km geçtim hiç bir sorun yaşamadım son derece kaliteli malzeme ile üretilmiş fiyatını hak ediyor

Ben de bir kaç gündür biniyorum. İnan içim çok rahat ve acayip zevk alıyorum motordan Allah kazasız belasız...

egzosta ısınma sorunu yok her motorun egzostu el değmeyecek kadar ısınır bu normaldir

Evet bugün yamaha 125 lik scooter gördüm aynı mesafe yapmış. Isınması aynıydı rahatladım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200

fazla güc falz ısı demek oda hava soğutmanın yetmemesi demek su soğutmada falz maliyet demek sonuçta fanla soğuyan makinalar:cat:

Super Moderator
Bahsettiğin ısınma egzozun ısınması değil miydi? O zaten gayet normal..

Benim söylemek istediğim hava soğutmadan o kadar korkmamak, o kadar küçümsememek gerektiği. Hava soğutmalı ne motorlar varken, bu ve benzeri motorlarda hava soğutmanın yetersizliği gibi bir şeyin söz konusu olmayacağı.

Anladım.
Peki scooterlarda devirin çok daha fazla olduğu ısınmanın da diğer motorlara göre daha fazla olduğu ve olması gerektiği doğru mu ?

Scooter buz gibi motordur ne ısınması :)

Scooter ın motoruna dikkat edersen her tarafı kapalıdır dışarıdan rüzgar ile soğutma yoktur su soğutmalı olmayan bir scooter ın motorunda kocaman bir hava fanı vardır bu fan motorun hızına eş değerli olarak döner ve motoru soğutur bu nedenle en yoğun trafikte bile scooter şişmez en rahat motorlardan biridir scooter hatta 10 milyar verdiğiniz bir dragstar 650 trafikte zorlanırken 1 milyarlık çin scooter ı ısı sorunu yaşamaz. Hatta bana sorarsanız scooterda su soğutmaya gerek yok ne uğraşacaksın antifiriz ile termostat bozuldu su dondu yok kaçak yaptı yok soğutma fanı yandı yok devirdaim motoru bozuldu deli işi ya onun yerine tek bir fan o kadar :)

Ne zararı var dersen tek zararı var büyük hava fanı beygirden çalar aynı hacimdeki 150 cc bir sulu motor yaklaşık 1 beygir daha güçlü olur... 1 Beygir için değermi dersin bence yığınla fazla parçaya ve sorun çıkarma riskine değmez

Olcan arkadaşımız bu konuda çok güzel bir söz söylemiş "hava soğutmayı o kadar küçümsememek lazım" aynen katılıyorum

Son düzenleme:
Anlaşılan benim bir kaç tane bu motordan kullanan bulmam lazım... :) Yorum farklarının realize edilerek ortadan kaldırılması açısından.

Motosikleti
peki sizce honda dylan 150 hava soğutmalı olsaydı nekadar performanslı olurdu ve nekadar soğutulabilirdi ne conta dayanır ne segman

bence farketmezdi zira benim falcon hava sogutmali?
ne farkederki..
adam koskoca harley i hava sogutmali yapio alet gidiyo..?
not:falcon 6000 7000 devir ceviren bi makine..

Dylan hava soğutmalı olsaydı belki bir en fazla birbuçuk beygir az olurdu conta niye dayanmasın :)
Mesela vosvosları düşün 70 hp verenleri var eğer fanla soğutma o kadar yetersiz olsaydı 1000kg otomobili götürebilirmiyidi Porsche nin yüzlerce beygigi hava soğutmayla veren modelleri vardır ve 8000 devir civarı çevirirler Vosvosun otomobili bırakın koskoca minibüsleri vardır hava soğutmalı hatta çiçek minibüs denir onlara 1968 kuşağı onlarla dünyayı dolaşmıştır motor conta yaksa bunlar yapılabilirmiydi.

Anlaşılan benim bir kaç tane bu motordan kullanan bulmam lazım... :) Yorum farklarının realize edilerek ortadan kaldırılması açısından.

Ben movie yi biliyorum sen ne öğrenmek istiyorsun onunla ilgili :)

Son düzenleme:
Motosikleti
arkadaşlar tork lu motorlar hava soğutmayla idare ediyor ama devri yüksek olanlara olmuyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
satoyama ;

Katılıyorum..:cat:

Örnek ; Yamaha Mt-01 1670 cc ve Hava Soğutmalı..

Dylan hava soğutmalı olsaydı belki bir en fazla birbuçuk beygir az olurdu conta niye dayanmasın :)
Mesela vosvosları düşün 70 hp verenleri var eğer fanla soğutma o kadar yetersiz olsaydı 1000kg otomobili götürebilirmiyidi Porsche nin yüzlerce beygigi hava soğutmayla veren modelleri vardır ve 8000 devir civarı çevirirler Vosvosun otomobili bırakın koskoca minibüsleri vardır hava soğutmalı hatta çiçek minibüs denir onlara 1968 kuşağı onlarla dünyayı dolaşmıştır motor conta yaksa bunlar yapılabilirmiydi.

Ben movie yi biliyorum sen ne öğrenmek istiyorsun onunla ilgili :)

Benim merak ettiğim konu: 1-2 km gidince motor çok ısınıyor gibi geliyor bana.
Bir de bugün baktım hava filtresini değiştirmem gerkeiyormuş. Orjinali mi olacak, yoksa uyan var mı hava filtresi hakında bilmem gerekn nedir?

98 model porsche 911 3,4 litre 295 hp ve hava sogutmalıydı. Porsche'ların ne kadar sorunsuz oldugunu herkez bilir. Bu performansa rağmen 100 hplik bir golf gibi rahatlıkla 200.000 km yol yapar hiçbir özel bakım istemez.

Hava sogutma o kadarda problem olmamalı heralde:)

Ama su sogutma daha üstün bir sogutma sağlar tabi....

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar