bu otobüs taksim çapa hattında biliyorum çünkü gecen gün durak harici açtı kapıyı az kaldı çarpıyordum ondan sonrada haklıymış gibi bağırıyor sağdan niye gidiyorsun diye

r:
Durak haricinde olması sizin orda olmanızı haklı göstermez ki ?
Onun orda kapı açması ne kadar yanlışsa, sizin de oradan geçmeniz o kadar yanlış (Ben kendim hiç geçmiyorum demiyorum

)
Sonuç olarak, o belediye otobüsü olmayabilir ve normal bir otobüs te olabilir ve onların illa durakta durmalarını gerektiren bir durum yok.
Araç sağa yanaşıksa istediği !? gibi kapıyı açmakta serbesttir.
Belediye otobüslerinin durakta yolcu alıp bindirme gereklilikleri bir işleyişin düzgün olması açısından gerekli kılınmıştır öncelikli olarak.
Bildiğim kadarıyla ve tahminimce kanun olarak "Belediye Otobüsü "Şehir içerisinde" durak harici yolcu indirip bindiremez" diye birşey yok. Bu olayın yerel yönetmeliklere bakıyor olması lazım sanırım. Hatta bazı il ve ilçelerde de istedikleri yerlerde durup kalkabiliyorlar diye biliyorum. (Belirli yollarda tabelalarla bildirilmiş olarak "Yolcu indirmek ve bindirmek yasaktır" yazan yerler hariç. Zaten buralarda bu olay belediye otobüsleriyle sınırlı değil )
Yani teorik olarak sağa yanaşık bir otobüsten inen yolcuya çarpılması halinde suçun yüksek olan kısmı motorsiklet sürücüsüne kesilecektir.
İyi forumlar...