"İnerken motosikletlere dikkat edin"

Otobüsten inenler motosikletlere, araç sürücüleri yayalara, yayalar araçlara, araçlar başka araçlara, ağır vasıtalar bisikletlere, bisikletler tırlara, .... dikkat etseler güzel olmaz mı?? Bunun neresi kötü : )
En azından bir yerlerden başlanmış olur. Neden bizden başladılar dersek? Bizi dikkate almalarının da zararı yoK bencesi? Dikkate almasalar daha fena değil mi?:rendeer:

diyecek bişey bırakmıyosunuz! saygılar, hürmetler.

iyide şöförle ne alakası var o şöför hep o otobusu kullanmıyorkı kim bilir kim yapıştırdı yada motosikletten canı yanan birisi yapıştırdı.. şöföre yüklenmeyin bence.

bu otobüs taksim çapa hattında biliyorum çünkü gecen gün durak harici açtı kapıyı az kaldı çarpıyordum ondan sonrada haklıymış gibi bağırıyor sağdan niye gidiyorsun diye :pr:

bu otobüs taksim çapa hattında biliyorum çünkü gecen gün durak harici açtı kapıyı az kaldı çarpıyordum ondan sonrada haklıymış gibi bağırıyor sağdan niye gidiyorsun diye :pr:

Durak haricinde olması sizin orda olmanızı haklı göstermez ki ?

Onun orda kapı açması ne kadar yanlışsa, sizin de oradan geçmeniz o kadar yanlış (Ben kendim hiç geçmiyorum demiyorum :) )

Sonuç olarak, o belediye otobüsü olmayabilir ve normal bir otobüs te olabilir ve onların illa durakta durmalarını gerektiren bir durum yok.

Araç sağa yanaşıksa istediği !? gibi kapıyı açmakta serbesttir.

Belediye otobüslerinin durakta yolcu alıp bindirme gereklilikleri bir işleyişin düzgün olması açısından gerekli kılınmıştır öncelikli olarak.

Bildiğim kadarıyla ve tahminimce kanun olarak "Belediye Otobüsü "Şehir içerisinde" durak harici yolcu indirip bindiremez" diye birşey yok. Bu olayın yerel yönetmeliklere bakıyor olması lazım sanırım. Hatta bazı il ve ilçelerde de istedikleri yerlerde durup kalkabiliyorlar diye biliyorum. (Belirli yollarda tabelalarla bildirilmiş olarak "Yolcu indirmek ve bindirmek yasaktır" yazan yerler hariç. Zaten buralarda bu olay belediye otobüsleriyle sınırlı değil )

Yani teorik olarak sağa yanaşık bir otobüsten inen yolcuya çarpılması halinde suçun yüksek olan kısmı motorsiklet sürücüsüne kesilecektir.

İyi forumlar...

Peki bu yaziyi yazan adama sormak lazim acaba kendisi motorsikletlire dikkat ediyormu gecen gün altina aliyordu bi otobus ama onlara soran yok :(

:silent:Sözüm meclisten dışarı bazı motorlu arkadaşlarımız gerçekten araçların sağından solundan geçmeyi seviyorlar kendilerini ve vatandaşları tehlikeye atıyorlar dikkat etmek lazım diyorum arkadaşlar dengesiz motor binmek organlarını bağışlamak demek bana göre

sığır çobanı olamayacak adamları otobüs şöförü yaparlarsa böyle olur....belki içimizde halk otobüsü şöförü vardır.alınırlar falan.....

kesinlikle alınsılar, halk otobüsü şöförlerünün hepsi için böyle düşünüyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ne güzel uyarmışlar işte... Daha ne isteriz ki.... Bu şekilde de olsa unutulmamak hatırlanmak güzel.....:p

yakında sağa bak sola bak geç yok...Motorsikletleri kollayın öyle geçin diye kanun koyarlar...:p

Hepimiz potansiyel trafik canavarıyız unutmayalım..... :cat:

bu diğer araç kullananlar bizi hormu görüyor.tabi bizim beklemeden aralardan geçip gitme imkanımız var.:cat:

Sağdan giderken yolun sağ tarafına park etmiş araçların kapılarını birden açma olayı varki birkaç kere karşılaştım.

Birisinde kırmızı yandığından yavaş gidiyordum durabildim. Diğerinde duramadım hızlıydım nasıl kurtuldum bende bilmiyorum. Reflekslerim sayesinde kurtuldum sonra anladım ne olduğunu zaten.

Bisiklet & motosiklet yolunu kaldırım gibi kullanan yayalar olduğu gibi zaten dar olan yola 2 şerli park eden arabaların yanından geçen tüm araçların bisiklet ve motosiklet yolunu ihlal etmesi de hergün yaşadığım olaylar.

Trafikte herkesin dikkatli olması gerekiyor. Yola atlamaya çok meraklı insanımız önümüze çıkıp güç bele durduğumuzda bize kızma cürretini gösterebiliyorlar.

O yüzden mümkün olduğunca şehir içinde hız ve sağlama yapmayalım

Motosikleti
cb 125 f
millet niye bu kadar sinirlenmiş anlamadım.niye kendimize toz konduramıyoruz. trafikteki kebapçı, sucu ve düzgünleride olsada genel olarak kuryelerin nasıl kullandığı ortada değilmi. onlarında sonuçta altlarında motor olduğu için motorcu gözüyle bakılmıyormu ? otobüs şöförü kendi çapında önlem almış, muhakkakki tatsız bir olayla karşılaşmışki bunu yapmış. tamam özellikle halk otobüsü, istisnasız taksiler ve minibüsler saçma sapan araç kullanıyolar ama motorcular olarak bizde sütten çıkmış ak kaşık değiliz.

Bencede adam iyi yapmis. Nerede durursa dursun, eger bu yazi, bir yolcunun yanindan gecen bir motor ile carpismasini ve yaralanmasini onluyor ise, ne guzel o zaman.

evet kabul edelim biz motor severler de çılgınlık var illa basmak istiyoruz.bende mobylette 51 hidro var pistonu 5 lik yaptım airesel ama olmuyor yetmedi o yüzden artık vitesli motor almak istiyorum.

Son düzenleme:
adam haklı öle motorcular varki densiz yayaların arasında dalıyo acemiler tabi şöför saten kendinde degilki açıyo amansızın kapıları kornadan elinizi cekmeyin geçmek durumunda kalırsanız sag ından otobüsün

Evet yerinde bir uyarı.

Çoğunluk otobüs şöförüne laf etmiş... Biraz mantıklı düşünün. Bir araba yada otobüs, motosikelete sürtündüğü anda bizim düşüp ölme riskimizin olduğu gibi , motosiklette bir yayaya çarptığı anda onun da aynı şekilde ölme riski var.

Trafikte önce yaya!...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar