Yazının devamını bekliyorum... :salut:
Arkadaşlar bir cok izlediğim videolarda o kadar ustaca şovlar gördümki akıllara zarar... ben motorsiklete bir hobi bir zevk için binecem fazla sürattan ve hızdanda yana değilim millet kahvede sağda solda karı kız peşindeyken ben kırlarda gezilerde olmak isterim...
ha birde motoru almadan önce HONDA eğitim kurslarına gitmeyi düşünüyorum kendime o güveni verdikten sonra alacam.. inşallah..
Racing tamamen bir tercih meselesidir ve sakin motorcunun hiçbirzaman tercihi olmayacaktır racing ile uzun yol yada ekonomik yol yapmak mümkün değildir uzun süre üzerinde durmakta fiziki olarak mümkün sayılmaz bozuk yolda dağda çamurda da yürümez kullanmayı bilmeyene durduk yerde bile devirip yatırana çok pahalıya patlar ilk başlanılacak motor zaten değildir tüm bunlara rağmen ilk defa racing ile başlanılabilir çünkü istisnalar her zaman vardır illede olmaz diye bir şey yoktur. Buraya kadarı genel tanımlardı...
Arkadaşın devam ettirmediği kısım ise tüm bu olumsuzlukları bilerek isteyerek tercih edeceğini sanmamasından olmalı.... Ama eğer gönlün yinede en çok Racing te ise ve tüm bu olumsuzluklar seni yıldırmıyorsa O zaman racing ile de başlarsın uzun yolada gidersin neden bir touring im yokta demezsin.
Karı kız peşinde değil kırlarda gezeceksen enduro tercih edeceksin, dağın tepesine çıkmak istiyorsan kros, caddede keyifli ve havalı gezmek istersen cruiser, caddede daha keyifli gezmek istersen scooter, orada yarışacaksan racing, Yok ben en fazla yolun hemen dibindeki kıra giderim fazla bozuk yolla işim olmaz yalnız aynı zamanda çok uzaklarada giderim dersen touring seçeceksin,
Bazı motor tipleri bileşke de oluşturur mesela düz temiz yolda çok uzun yol yapacaksan en iyi motor touring tir ama aynı yolu bir cruiser bir enduro yada bir scooter ilede yapabilirsin. Fakat aynı motoru yoğun oranda şehir içinde trafikte de kullanacaksan touring uymaz çünkü fazla iri kaçar enduroda iyi olmaz çünkü yüksek olduğundan düşük hızdaki trafikte dengesiz kaçar bu durumda bir cruiser yada scooter işini daha iyi görür bu durumda eğer havam iyi olsun istersen cruiser, daha pratik olmak istersen scooter idealdir.
Kros başlı başına ayrı bir motordur diğerleri ile bileşke göstermez o dağlarda tepelerde arazilerde gezer asıl amacın bu ise en iyisi o dur
enduro kros un biraz daha az dere tepe modelidir buna karşılık olarak uzun yol asfalt otobanda da rahat gider
cruiser uzun yol asfalt modelidir aynı zamanda şehir içinde de gözler üzerinde olduğu için keyiflidir
touring tamamen uzun yol asfalt motorudur şehir içi ile işi yoktur uzun yolda en konforlusudur
Scooter aslında ikiye ayrılıyor maxi olanları aslında orta mesafe uzunluktaki yol asfalt motoru sayılır mini olanları ise şehir içi asfalt motorudur mini scooterların diğer özellikleri ise en iyi trafik içi motoru ve pratik olmalarıdır
Buna göre seç artık