motor hangi mevsimde alınır.

36 Yaşındayım motor almaya karar verdiğimden beri sitede dolaşıp duruyorum. önceleri yaşım geçti dedim. sonra siteyi gezince geç bile kalmışım dedim. öğrenmek istediğim kros bir motor almayı düşünüyorum fiyat bakımından bazı insanlar kışın al ucuz olur dediler sizce ne derece doğru.?

Motosikletin hangi mevsim alinacagi sizin nerede hangi iklim sartlarinda ve tabiki ne siklikla motosiklet kullanicaginiz ile ilgilidir diye dusunuyorum , evet motosiklet almak icin sezon sonunu beklemek karli gorunebilir lakin motosikletin kullanim yeri yaz kis uygun sartlarda ise hayalleri ertelemenin mantigi yokdur diye dusunuyorum :)

malatyadayım en erken nisan ayında binmeye başlaya bilirsin eylül gibi de zorlamaya başlar sabah arabanın kalorifelerini açtım bayağı soğuktu.

hayallerini ertelemene değmez. maksimum 500-1000 ytl gibi bir fark hayallerini geri getiremez.

Bu ay sonu alinabilir gibi gorunuyor burdan bakildigi zaman , motosikleti garaj yapmadan tanimak icin firsatinizda olur gibi geliyor.

Bu arada Kros olarak ne almayi dusunuyorsunuz ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motosiklet almak için mevsimin önemi yoktur cepteki paranın önemi vardır.
havayla orantılı bi alet değil çünkü.tekne,sandal,boat fln olsa tamam da motsiket her mevsim alınabilir.parayla da ilgili rivayetler bence yalan.pek fark olmuyor arasında.taş çatlasın 100 ytl. onu da pazarlık sırasında zaten düşerler. :cat:

ben harita teknikeriyim. hekimhan ilçesindeki demir madeninde çalışıyorum. hem arazide hemde arasıra gezmek için ramzey 200 cc de karar kıldım. sitedeki bazı arkadaşların memnun olduğunu duydum. malatyda servisi var. ama aklımda hala sorular var. ev ile iş yerimin arası gidiş geliş 40 km. yol vivaşlı ve asfalt aslında enduro tarzı istiyorum ama bana şimdilik büyük gelir diye düşünüyorum..

bir de sormak istediğim bu 200 cc kroslarla mesela mersin malatya arası gidilebilirmi yaklaşık 600 km .

Son düzenleme:
Bu motorlar hava soğutmalı oluyo cros olduğu için zorlamalarada dayanıklıdır diye düşünüyorum sanırım uzun yol yapabilirsin ama pek rahat olmaz uzun yolda ( en azından enduroya kıyasla ) bu arada malatya daysan tam mevsimi motor almanın

Ekim-Mart arasında
Birde dikkat edilmesi gereken bir husus (Bir arkadaşımın tabiri):
Adam motor alıyor hanımdan habersiz. Sitenin içinde biryerlere yada bir arkadaşının garajına saklıyor. Hafta sonları kaçak göçek biniyor motosiklete. Hanım bakıyorki adam kaçak işler yapıyor. Acaba beni kimle aldatıyor diye düşünmeye başlıyor. Birde bakıyorki rakibesi fıstık gibi bir motosiklet. Cazgır kadınya basıyor yaygarayı "Ya motosiklet ya ben" (Bence Motosiklet)
Adam ne yapsın motosikleti boşamaya karar veriyor. Hemen satılık ilanı falanca ikinci el internet sitesinde. "Acil Satılık" ederinin motosiklete göre 1000-3000 Ytl altında fiyatla...
Bence siz hanımdan korkan bey sezonunu bekleyin.

Kasım-Şubat arası kesinlikle Türkiye"nin genel Kış şartları kasım soğuğu ve şubat kışın sonudur. Özellikle Karlı Havalar bastırdığı anda Motor almak en mantıklısıdır. Hayalleri 3 Ay ertelenebilinir ama Fazladan vereceğin Bin,2bin ytl ı ıh:) Onun için iyice araştırıp kış anını beklemek ve kışın almakta fayda vardır.

Ekim-Mart arasında
Birde dikkat edilmesi gereken bir husus (Bir arkadaşımın tabiri):
Adam motor alıyor hanımdan habersiz. Sitenin içinde biryerlere yada bir arkadaşının garajına saklıyor. Hafta sonları kaçak göçek biniyor motosiklete. Hanım bakıyorki adam kaçak işler yapıyor. Acaba beni kimle aldatıyor diye düşünmeye başlıyor. Birde bakıyorki rakibesi fıstık gibi bir motosiklet. Cazgır kadınya basıyor yaygarayı "Ya motosiklet ya ben" (Bence Motosiklet)
Adam ne yapsın motosikleti boşamaya karar veriyor. Hemen satılık ilanı falanca ikinci el internet sitesinde. "Acil Satılık" ederinin motosiklete göre 1000-3000 Ytl altında fiyatla...
Bence siz hanımdan korkan bey sezonunu bekleyin.

:mrgreen: hocam alem adammışsın vesselam.

beyler farkı olur adam keriz değil 3 ay motoru yatırsın daha ucuza verir:cat:

En iyi motor aralıkta çıkar, ama dalından toplayacaksın. Marta kalırsan buzhane motoru alırsın.

bence dar sapa virajlı zorlu yollarda naked kullanmak daha ii.. garajın varsa istediiin zaman al arkadaşım fiyat fazla fazla oynamıyo... bu arada bu naked ler gayet güzel görünümlü hoş motorlar bunlara neden çıplaq demişler bilen varmı???? :queen:

Motosiklet almak için bir mevsim belirlemeye gerek yoktur. Mevsimler sadece motosikletlerin fiyatlarını, kullanım şartlarını ve eğer başka bir şehirden alınacaksa yol durumunu etkiler. Sende kendi durumuna göre uygun mevsimi seçer ve alırsın...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar