14 Yaşındayım 150 cc MondiaL aLdım

14 Yaşındayım ßaßam bana bayiden MondiaL- 151 Rs aLdı .. Ve ehliyet almak istiyorum a1 ehliyeti için yaş sınırı war mı yoksa sınawa girip alabilirmiyim ? :silent:

hayırlı olsun ama bence trafige çıkma derim, senin için çok tehlikeli olabilir, ehliyet te a 1 kalktı a 2 var 18 yaşını beklemen gerekiyor yanılmıyorsam.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ehliyetsizliğin cezası çok ağır..ayrıca her halukarda bir kaza sonunda sadece sen suçlu olursun...ve bedeli çok ağır olur...Kullanmayı tenha yerlerde bilen biri öğretsin fakat trafiğe çıkma derim..

Trafikte asla ama asla kullanma. Birine çarparsan bir-iki seneni cezaevinde geçirirsin.

hayırlı olsun ama bence trafige çıkma derim, senin için çok tehlikeli olabilir, ehliyet te a 1 kalktı a 2 var 18 yaşını beklemen gerekiyor yanılmıyorsam.

a-2 ıcın gereklı yas 17 daha 3 senen var ama ara sokaklarda ogrenmeye basla yavastan yakalanırsan 750 ytl ona gore

Bence cok erken olmus. Ben baban yerinde olsa idim, yasini doldurmadan altina bir arac vermez idim. Simdi beklemen lazim...

Motor kuLLanımım ProfosyoneL Boyum uzun oLduqundan Benim Amcamın oglunda Kawaki zx10-R wardı o motora hayranım :)o motoru bile kullanabiliyordum artık gerisini siz düşünün..
bu arada Kendimmi tanıtabilirim aßilerim..
Adım MehmeT
14 yaşındayım | 94 doumluym |
Lise 1 e geçtim Tekirdağ-Corludanım :)

Ya ßen motoru trafie cıkmak için almadım tabikide.. Gezmek eqLenmek Benim en büyük hobim motorsikleTTiR.. Merak etmeyin başıma gelen herşeyi bu sitede paylaşıcam.. ... :) Saygı ve Sevgi.. :)

Son düzenleme:
Motor kuLLanımım ProfosyoneL Boyum uzun oLduqundan Benim Amcamın oglunda Kawaki zx10-R wardı o motora hayranım :)o motoru bile kullanabiliyordum artık gerisini siz düşünün..
Adım MehmeT

Ya ßen motoru trafie cıkmak için almadım tabikide.. Gezmek eqLenmek Benim en büyük hobim motorsikleTTiR.. Merak etmeyin başıma gelen herşeyi bu sitede paylaşıcam.. Ama inşallah bişi gelmes bu arada HayırLı oLsun diceğinize korkutuosunuz len insanı :D

len men ne ayak daha 14 yasında terbıyesızlık yapma bız burda 14 yasındakı cocuk ıcın tehlıkelerden bahsederek senı uyarıyoruz ayıp ayıp

Havami yapion herneyse bende o yasta almistim motoru a1 ve a2 icin 17 gerekli a1 ile zaten o motoru kullanamassin max 125 cc

len men ne ayak daha 14 yasında terbıyesızlık yapma bız burda 14 yasındakı cocuk ıcın tehlıkelerden bahsederek senı uyarıyoruz ayıp ayıp

biliyorum ve teşekkür ediyorum benim kimseye terbiyesizligim yoktur.. ! Şakadan anlamıyosan şaka ile karışık lafı çöpe aT..

we bu arada benim hawa yapma gibi bi niyetim dahi yok ! Kendin daha 14 yaşında almışsın ne konuşuyosun boş boş ben burda bi sorunun yanıtını öğrenmeye calısıyorum
Cvp werenlerde teşekkür ediyorum..

Çocugun suçu yokki, her insan gibi hevesli ve istekli.
14 yasındaki ogluna motorsiklet alan babada suç.

ne babalar varya 14 yaşındaki oğluna motosiklet alıyor ben 22 yaşına geldigim da kendim paramla aldım alırsan balyozla kırarım diyordu,
zaman mı değişiyor ne, yoksa babalarmı değişiyor:mrgreen:

vay anasını ben 16 yaşındayım evden para istemiyrum 3 aydır çalışıyoz her türlü motoru kullandım ama bir mondial 150 zc alamadık adam 14 yaşında baba parasıyla motor almış ne diyelim hayırlı olsun

yok yok :D babam asLa almam sana motor fln diodu :D ısrar sonucu kabuL de etti.. :) Ama bu arada ne yapim gerçektende motor Lanet bi iş bi kere binen inmek bilmiyor
Yanılıyormuyum ?

biliyorum ve teşekkür ediyorum benim kimseye terbiyesizligim yoktur.. ! Şakadan anlamıyosan şaka ile karışık lafı çöpe aT..

we bu arada benim hawa yapma gibi bi niyetim dahi yok ! Kendin daha 14 yaşında almışsın ne konuşuyosun boş boş ben burda bi sorunun yanıtını öğrenmeye calısıyorum
Cvp werenlerde teşekkür ediyorum..

ben bırsey demıyorum hıcbırsey demıyorum

Adım MehmeT

Ya ßen motoru trafie cıkmak için almadım tabikide.. Gezmek eqLenmek Benim en büyük hobim motorsikleTTiR.. Merak etmeyin başıma gelen herşeyi bu sitede paylaşıcam.. Ama inşallah bişi gelmes bu arada HayırLı oLsun diceğinize korkutuosunuz len insanı :D

Öncelikle diline dikkat et, burası dandik forumlardan biri değil, ülkenin en önemli motosiklet sitelerinden biri.

ZX-10'u hareket ettirmek için vitesi 1'e takıp debriyajı bırakmak yeterli, 5 yaşında çocuğun bile yapabileceği bir iş. O motoru gerçekten kullanabilmen için 40 fırın ekmeğe ihtiyacın var, obeziten geçtiğinde dene.

14 yaşında trafiğe açık alanda motor kullanmak beceri değil, sorumsuzluktur. Aldığın motoru trafiğe kapalı bir arsada vb. kullanman gerek, trafikte önümde olsan hiç çekinmem seni ilk polise şikayet ederim. Kurallar bir amaç için var.

Altındaki araç bir bisiklet değil, 100km/sa üzeri hızlara çıkabilen, 100 kilodan ağır bir makine. O makineyle bir insana çarparsan ölümüne sebep olursun. Bunu asla unutma. Baban da motosikletin ne olduğu konusunda bilgiye sahip değil demek ki sana bu yaşta motosiklet almak gibi bir hatada bulunmuş.

19 yaşındaki kardeşime motosiklet kullanmayı toprak bir futbol sahasında öğretiyorum. Ehliyetini almadan önce asla motorumu ona vermeyeceğim. Ehliyetini aldıktan sonra kendi veya başkası zarar görmedikçe motoru parçalasa da umurumda olmaz, ama ehliyetsiz kullanamaz.

Birde sitedeki üyelere dikleniyor lafı çöpe at bilmemne arkadaşlar 14 yaşındaki bacaksız abimizi dahada kızdırırsak küfür bile eder aman ha kabadayı bu oğlan :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar