Yağ ile ilgili bir problemim var.Bakar mısınız ?

Arkadaşlar Merhaba benim bir problemim var..

Sukuter ımda yag ile ilgili bi problem var..İlk once durdugum yerde yag damlaları gormemle basladı daha sonra apartmanda koydugum yer 10 gun ıcınde baya bı yag oldu cok abartı degıl ama oldu..Daha sonra kontrol ettıgımızde ne debriyaj contasında nede ust kapak contasında yag sızdırma gıbı bı durum yoktu tertemızdı...
Daha sonrakı gozlemlerımde bu yagın dırek olarak ust kapakdan cıkan yag tahlıye hortumundan geldıgını gozlemledım damla damla...Ancak motoru sıkıstırdıgımızda yada fazla yag konuldugunda gorev yapması gerek tahlıye sıkıstırmadan gıttıgım yolculuklarda bıle durdugumda yag atıyor yer yag oluyor...Gecen hafta yag sevıyesını kontrol etmek ıstedıgımde bı baktım bogazda bıle gozukmuyor cubugu sıldım tekrar soktum gene bısı yok goturdugumde motorun bu damlaya damlaya 350 ml cıvarı yag eksılttıgını gosterıyor...Hhıc bı yerden sızdırma yok sadece tahlıyeden..Bunu neden yapar ?? Bunlar da yaglama Basınç ve Sıçratmalı oldugu ıcın onda mı bı problem var ?? Bilen yada fikir yurutebılecek arkadaslardan cevap beklıyorum ??

yağ önce, yağ filtresine gidiyor sonra motorun ilgili bölümlerinde dolaşıyor.. bu pompalamayla ilgili bi problem olabilir sanırım.. bi servise göstermende fayda vardır.

Şuan Aynı problem bendede var..servise verdim hatta 2 hafta bekledim parçaları garantiden deişti falan..sorun benim altını motorun vurmamdan dolayı olduğunu sölediler kısmen ama pekde sanmıorum..güya yaptılar ama aldım 2gün önce yine aynı..bi yere gidiyorum bırakıyorum motoru altından damlatmış gene yani çözülmedi sorun...bu durumun sakıncaları ne olabilir?sadece fazla yağ maliyetimi?

ala ala aynı sorun bendede war apartmanın altına bırakıyorum sabah bi bakıom 3-5 damla yağ war. motorun genel olarak cift ayagına akmıs yaglar orası leş gibi olmus. sorunu cozemedim fazla bi zararınıda gormedim ama neyse...

Aynen arkadaşım..leke yerler Hep:) damlıo hep..Örneğin bi markete dahi gitsem park edince bakıyorum yere pat pat die damlıo:S Dediğin gibi çift ayaklığın etrafından hep gelio..damlıo

Heyy neden kimse buaya bakmaz????????

Son düzenleme:
Evet arkadaslar bende de o ıkı ayagın tahlıye olan kısmı hep yag oluyor :) Ama bende 16 bın bakımdan sonra cıktı bu olay ondan once hıc boyle bısı olmamıstı.. Yanlız forumda cok degerlı teknık bılgılere sahıp abılerımız kardeslerımız var ama nedense hıc bakan olmamıs ???

Son düzenleme:
scoterlarda genelde yag fazla kondugunda bu gıbı sorun cıkarır ama bakılırsa
sız en ıyıs bır ıyı ustaya sorun sonra servıse detayla anlatın

Ancak soyle bı durum var yag normal sevıyesınde olması gerektıgı kadar var ve gecen sefer Boruda bıle gozukmuyordu tahlıyeden ata ata 0.3 - 0.4 litre eksıltmıs hanı fazlalıgı atıyor desem yagın yarısını atmıs nerdeyse ??

Evet arkadaslar bende de o ıkı ayagın tahlıye olan kısmı hep yag oluyor :) Ama bende 16 bın bakımdan sonra cıktı bu olay ondan once hıc boyle bısı olmamıstı.. Yanlız forumda cok degerlı teknık bılgılere sahıp abılerımız var ama nedense hıc bakan olmamıs ???

herkesin yağ akıtma sebebi farklı olabiliyor... ama sizinkisi, çok büyük ihtimalle, motor sıcak iken yağ tahliye civatası sıkıştırılmış... o sıcaklıkta civatanın takıldığı yer yalama oluyor(dişlileri gidiyor) ve yağ akıtıyor..

motor sıcak iken yağ tahliye civatası çıkartılıp yağ boşaltması iyidir. fakat aynı civatayı takmak için soğumasını beklemek gereklidir.

çözümü: yeni civata dişlisi açılmalı veya civatayı takmadan conta takılmalı+ sıvı conta sürülmeli

herkesin yağ akıtma sebebi farklı olabiliyor... ama sizinkisi, çok büyük ihtimalle, motor sıcak iken yağ tahliye civatası sıkıştırılmış... o sıcaklıkta civatanın takıldığı yer yalama oluyor(dişlileri gidiyor) ve yağ akıtıyor..

motor sıcak iken yağ tahliye civatası çıkartılıp yağ boşaltması iyidir. fakat aynı civatayı takmak için soğumasını beklemek gereklidir.

çözümü: yeni civata dişlisi açılmalı veya civatayı takmadan conta takılmalı+ sıvı conta sürülmeli

Hocam şimdi ben tam olarak anlayamadım bu dedıgım boru ustk kapakda olab bı ufak boru ucuna takılmıs ve asagıya kadar ınen plastık bır boru yag degısımınde orası ellenmıyor ?? Sız asagıda olan yag bosaltma vıdasından mı bahsedıyorsunuz ??

1.Sekmanlar bittiği zaman kompresörden yukarı kaçırır basıncı
Hava tahliye kapağından atar.(Büyük ihtimal budur)

2.Emme subabı basılı kaldığında tahliyeden atar

3.Aşırı sıkıştırmalarda ya marş motorunun oradan kaçırır yada kurbütör kapağının tahliyesinden atar.

1.Sekmanlar bittiği zaman kompresörden yukarı kaçırır basıncı
Hava tahliye kapağından atar.(Büyük ihtimal budur)

2.Emme subabı basılı kaldığında tahliyeden atar

3.Aşırı sıkıştırmalarda ya marş motorunun oradan kaçırır yada kurbütör kapağının tahliyesinden atar.

1. Numara ıcın konusursak acaba bu olay oldugunda egzozumdan da yag yaktıgını gosteren bı duman cıkarmı ??

Atma arkadaş ya o civata yalama olsa yağ 1 günde sıfıra iner
Hem yukarda tahliyeden yağ atıyor denmiş hiç mi okumadın konuyu?

Hocam şimdi ben tam olarak anlayamadım bu dedıgım boru ustk kapakda olab bı ufak boru ucuna takılmıs ve asagıya kadar ınen plastık bır boru yag degısımınde orası ellenmıyor ?? Sız asagıda olan yag bosaltma vıdasından mı bahsedıyorsunuz ??

hıımm... sizin motorda neyin nerede olduğunu bilmediğimden, tahliye deyince, tahliye civatasının olduğu yer sanmıştım kusura bakma... bir de bakımdan sonra deyince, bakımda bu tür noktaları dikkat etmediklerinden problemler oluyor da... ama seninki başka bi problem anlaşılan

Atma arkadaş ya o civata yalama olsa yağ 1 günde sıfıra iner
Hem yukarda tahliyeden yağ atıyor denmiş hiç mi okumadın konuyu?

attığım falan yok, üslübuna da dikkat et. çok zaman civata dişlileri yalama oluyor, bi çok kez şahit oldum.. servis idareten bir conta takıyor o conta sızmayı azaltıyor, yalama da az ise az yağ damlar...
bir şey daha, tahliye ne demek????? boşaltmak demek TÜRKÇE... alttaki yağ tahliye civatasına da tahliye civatası denir!

Son düzenleme:
Aynı sorun bendede var. Her gece damlatıyor . Altını sürttüm ama . Neyse 1000 km'de baktıracaz .

550 de daha :)

attığım falan yok, üslübuna da dikkat et. çok zaman civata dişlileri yalama oluyor, bi çok kez şahit oldum.. servis idareten bir conta takıyor o conta sızmayı azaltıyor, yalama da az ise az yağ damlar

Adam yazmış külbütör tahliye hortumundan diye bunun karter tapası ile ne alakası var ki?
Ayrıca scooterda yağ değişimi tahliyeden değil yağ filtre tapasından yapılır genelde ki bu yalama olursa teflonda sarsan durmaz ilk çalıştırmada daha atar çünkü içinde yağ pompa basıncı var.
Üslübum gayet güzel bilmeyen çok kişi atıp tutuyo buralarda

Aynı sorun bendede var. Her gece damlatıyor . Altını sürttüm ama . Neyse 1000 km'de baktıracaz .

550 de daha :)

Yalçına git yapar belki :p

Son düzenleme:
Aşırı sıkıştırmalarda yada durduğun yerde son gazı verirsen hafifte olsa beyaz yada siyah duman atar

Anladım arkadasım teşekkür ederim yarın ben bı egzoz olayını kontrol edeyım olmadı servise bu gorusunu ileticem ( servise de baktırmadım tam olarak sadece nereden geldıgının tespıtını yapmıstık ) onlar ne dıyecek bakalım...

Aman arkadaslar tartısmayın boyle gereksız bı sebep yuzunden tum gorus bıldırenlere tesekkurler... :rendeer:

Anladım arkadasım teşekkür ederim yarın ben bı egzoz olayını kontrol edeyım olmadı servise bu gorusunu ileticem ( servise de baktırmadım tam olarak sadece nereden geldıgının tespıtını yapmıstık ) onlar ne dıyecek bakalım...

Aman arkadaslar tartısmayın boyle gereksız bı sebep yuzunden tum gorus bıldırenlere tesekkurler... :rendeer:

adam gibi konuşulduktan sonra, tartışmaya açığım ben... herkes bildikleri kadar, elinden geldikleri kadar yardımcı olmaya çalışmakta. kimsenin atma tutmayla eline bişey geçmez zaten değilmi... neyse, konuşma tarzı iyi olmasa da sana yardımcı oluyorsa sevindim. umarım problemin çözümlenir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar