600 RR > Vstrom

Arkadaşlar Tekrardan merhaba,

yaklaşık 4 aydır 2005 CBR 600RR kullanıyorum, motorumdan çok memnunum ama konfor açısından her racing gibi zayıf kalıyor. Transalp yada vstorm almayı düşünüyorum (RR ı satıp) ancak bazı şüphelerim var açıkçası,

1- Çok hızlı bir motordan sonra, vstorm yada transalp keyif verirmi?
2- Motordan soğumama sebep olurmu?
3- Konfor olarak bu motorlar nasıldır?
4- Kullanım açısından çok zorlanırmıyım ve RR dan kullanım açısından ne gibi farkları vardır?

Tahmin ettiğiniz üzere hiç enduro kullanmadım ve şüphelerim var, motora %50 tek %50 artçımla biniyorum. Şehir içi kullanım ağırlıklı olsada uzun yolada gidebilirim. 600 RR kullandığımdan uzun yolda Arabamı kullanmayı tercih ediyorum. Ve son olarak Transalp mi Vstorm mu?

Teşekkürler.

tek kelime honda transalp ve o yeni kasası yokmu allah diyorum başka bişi demiyorum

Öncelikle aramıza hoş geldin ozan
bende bir 600RR kullanıcısıym. Taş gibi olan boyun ağırısı , kollarda ağırı vs.. vs.. malum SS motorlarda konfor aramamak lazım.

600 RR gibi agresif ve seri bir motordan inip Vstrom gibi daha rahat ve manevrası kolay bir alete geçmek çok kolay olacaktır bu konuda şüphen olmasın.

Transalp gibi uzun ve büyük motorlar gözünü korkutmasın. Heleki Boyun uzunsa ve gerekli manevra hareketlerinde kendine güveniyorsan çok iyi bir seçim yaparsın derim.

uzun yollarda hem senin hemde artçın için çok daha konforlu ve keyifli hale gelecektir yollar.

Sorularına gelirsek:
1) 600RR kadar seri olmalarını tabiki beklememelisin. ama max hızları oldukça tatmin edecektir ( şehir içi). bence keyif verebilir
2) 200Km ve fazlasında gözün yoksa Motordan Soğuyacağını hiç sanmıyorum. kullanımı ve frenleri nisbeten daha keyifli
3) SS bir motora göre cennette hissedebilirsin kendini...
4) RR modelleri yere yakın ve hata kabul etmeyen agresif modellerdir. bana sorarsan RR ı kullanırken zorlanma hissetmiyorsan bu motorlarda hiç hissetmezsin. RR açısından farkları :
* HIZ ve ivmelenme
* SES
* şase boyutu ve kullanım rahatlığı
* Manevra (çok daha kolay)
* Artçı için çok daha güvenli...
* Az farklada olsa yakıt sarfiyatı

ama ben 200km ve üstü hızlarda yaşayan bir insanım , ses benim için önemli ve ergonomi bakımından problemlerim var diyorsan, 600 RR ı sakın satma...

Saygılar

mustafatuzlu

Arkadaşım, bilgilendirmen için çok teşekkür ediyorum. Söylediklerinde haklısın, aslında göze daha cazip geliyor Endurolar, ama 600rr ı satmakta hiç içimden gelmiyor açıkçası, gaza bastığınızda 3 saniyede dünyanız değişiyor ve böyle bir zevk dünyada başka hiçbirşeyde yok. Açıkçası diğer motorlarda buna yakın zevkler alabileceğimi düşünmüyorum. Off off naapsam bilmiyorum. 2 tanemi alsam :D

Kesene güveniyorsan 2. bir motor alman en doğrusu olacaktır tabi.
600RR gibi bir Motoru satmak Eminim kolay değildir. Çünkü onun size verdiği zevki kolay kolay bir motorda bulamazsınız. ama Uzun yol + artçı + Benzin sarfiyatını kısıtlamak için Endurolar daha cazip

mustafatuzlu

Arkadaşım, bilgilendirmen için çok teşekkür ediyorum. Söylediklerinde haklısın, aslında göze daha cazip geliyor Endurolar, ama 600rr ı satmakta hiç içimden gelmiyor açıkçası, gaza bastığınızda 3 saniyede dünyanız değişiyor ve böyle bir zevk dünyada başka hiçbirşeyde yok. Açıkçası diğer motorlarda buna yakın zevkler alabileceğimi düşünmüyorum. Off off naapsam bilmiyorum. 2 tanemi alsam :D

Bence 600RR dursun kenarda... Bunun keyfini başka tarz bir motosiklette bulman çok zor...

Bence 400 veya 650 burgman, silverwing tarzı bir motosiklet alıp artcılı sürüşlerini bununla gerçekleştirebilirsin... Tabi maddi durum el veriyorsa...

Eğer maddi durum el vermiyorsa çok zor bir karar... :)

Bence 600RR dursun kenarda... Bunun keyfini başka tarz bir motosiklette bulman çok zor...

Bence 400 veya 650 burgman, silverwing tarzı bir motosiklet alıp artcılı sürüşlerini bununla gerçekleştirebilirsin... Tabi maddi durum el veriyorsa...

Eğer maddi durum el vermiyorsa çok zor bir karar... :)

Açıkçası en mantıklısı bu olsada, çevremde bu konuda çok dikkat çekmekte istemiyorum açıkçası. 1 motoru koyacak yer bile problemken 2. motoru nereye koyarım hiç bilemiyorum. Maddi durum elversede şehir yaşamı elvermiyor. Açıkçası böyle bir karar vermek zorundayım. Çünkü kış aylarıda geliyor, racingi nemli havalarda bile kullanmak çok tehlikeli (yol tutuşu bakımından) kışın imkansız gibi görünüyor. Ancak RR ın aerodinamik yapısı diğerlerinde yoktur diye tahmin ediyorum. Çünkü hem motor yüksek hemde oturuş pozisyonu dik. Kışın izmir çok rüzgarlı olur ve rüzgarın yönüde pek düzgün olmaz (izmirde tüm ana yollar denize paraleldir ve rüzgarı direk yandan alırsınız) açıkçası çok kararsız kaldım. Yardım ve fikirleriniz için teşekkürler.

V_STROM başka yok karşılaştır :queen: öncelikle RR dan enduroya bindiğinde keyifli sürüşü göreceksin ve cebinide pek fazla kurcalamaz V_strom alırsan 2007 deerim çünki abs war vede 2006 ve daha altı modellerden daha az yakılyor pişman olmazsın yorulmak istemiyorsan ve çok gezmek istiyorsan fark etmez V_strom transalp ENDURO diyorum V_strom 6 vites daha seri daha ucuz kalay satılır transalp 5 vites ve daha pahalı ama arazide daha iyi olduğu söyleniyor karar senin :cat: ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

O zaman bu motosikletide göz önünde bulundurmanı tavsiye ediyorum... DL1000

2002_DL1000_grey_560.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
biraz önce honda varadero kullanan arakdaşla mont pantolon almaya gittik varadero alamıyosan african twin al dedi ancak tek sorunu yüksek hıza ulaştıktan sonra durdurmak sorun oluyo dedi. bilgilerinize

ee ozmn şöyle bi çözüm getireyim.. 3. şık a vfr' ı ekle..

yok ben 2 tercihten birini alıcam dersen v-strom.. çünkü daha bi grenajlı ve süslü olduğu gibi güven vericii de oluyor...

ama ne dersen de 2 silindir in verdiğini sen bi düşün, altında 4 sıralı bi makina var.. ama vfr alırsan yine 4 silindir bi makina kullanmış olucaksın, ayrıca vtech açınca rr gibi de keyif alırsın.. böylece 2 motor masrafından kurtulmuş olucaksın.. 2 motorun özelliğini tek bir motor üzerinde yani vfr da yaşayacaksın... bence bi düşün saygılar..:rendeer:

"Onur" arkadaşım,600RR hiç bir zaman alıp kullanmayacağım bir motor ama dertler ortak.Şehir içinde kullanımı nispeten pratik,yakıt sarfiyatı makul seviyede ve en önemlisi artçının rahat etmesi gibi kıstaslara cevapları bende baya aradım.En sonunda enduro veya maxiscooter'lerin bu cevaplara sahip olduğu kanaatine vardım.İlk alımda makul,servisleri diğerlerine nazaran daha düzgün ve ikinci elde satma problemi en az olan model olarak V-storm'u tespit ettim.Transalp'te çok yakın sonuçlar vermesine rağmen genelde uzun yol performansı benim için daha önemli olduğundan ABS ve cüsse V-storm'da daha ağır basıyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yane arkadasım vstrom bunu bırcok mt uyesı arkadasımz denemstır sahsen benım motorumu hatta cerahı arkadasımzda 600rr kullanıordu pert etmedn once onada sorabılrsn oda vstrom hakkındakı yorumlarını snaa ıletsın

Ne desem nasıl desem bilmiyorumki tamamen birbirine zıt iki sınıf birisi SS birisi Enduro
SS
Hız,ivmelenme,ses
Enduro
Konfor,Rahatlık,Arazi,düz yol,dere,çay
Enduroya Karar verirsende Transalp derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar