Yurt dışından lastik getirme

Arkadaşlar yurt dışından motor lastiği getirmek ne kadar makuldür?
Bakıyorum USA da 150 dolar, burada 450 YTL aynı lastik :(
Getiren oldu mu? Zorluk yada sorun çıkarıyorlar mı gümrükte?
Sagolun, -t

Arkadaşlar yurt dışından motor lastiği getirmek ne kadar makuldür?
Bakıyorum USA da 150 dolar, burada 450 YTL aynı lastik :(
Getiren oldu mu? Zorluk yada sorun çıkarıyorlar mı gümrükte?
Sagolun, -t

Avrupa - Amerika farketmez navlun dahil 100,-€ geçen her gönderiden Gümrük,KDV,+ vs vs masrafları alınmakta!
yani, ürünü sipariş ederken navlun dahil 99,99.-€ geçirme! faturayı bu şekilde düzenletirsen sorun yaşamazsın fakat navlun dahil 101,-€ dedimi cebinden çıkacak toplam para yaklaşık türkiyedeki maliyete yakın olabilir:bounce:
www.iyibey.com şeklinde aratırsan daha geniş bilgi edinebilirsin.

Dipnot: Gümrük mevzuatı gereği yazdıklarım sadece ebay için geçerli değil genel anlamdadır!

Son düzenleme:
Bir de şu opsion var: "Gümrük tarifemizde bu ürün yok, o yüzden getiremezsiniz." Bunu daha önce duymuştum, tekrar duymak istemediğimden burada sorayım dedim.
Sagolun, -turgut

Gumrukte oyle bir sey olamaz. Tarife si olmayan urun ithal edersen son rakkami 00 olan digerleri denen urunlar adina girer. Senelerdir Dis Tic uzamanligi yapiyorum.

140 USD bir urunu USA dan satin alsan bile yaklasik 150 usd tasima ucreti ve 60 USD gumruk vergisi ve KDV odersin. 340 USD edecektir toplamda . Zaten burasi ile ayni para nerde ise. Malesefki Turkiye Avrupa ve Amerika gibi gumruksuz kurye tasimaciligini uygulayan bir ulke degil.

Ayrica sunu hatirlatirim Lastik candir ve burda aldigin lastigin servis garantisi var yurt disindan gelen lastik arizali cikar veya hatali cikar ise ne yapacan?

Biliyorsun iade durumunda tum iade masraflari sana aittir.

Bavul Ticaretinde her seyden tek olmak uzere toplam 200 usd degerinde urun sokma hakkina sahipsin.

Bavul Ticaretinde her seyden tek olmak uzere toplam 200 usd degerinde urun sokma hakkina sahipsin.

Acaba büyük bir bavula z750 veya dl 650 v strom gibi bir motoru koyup 200 usd faturayıda yanına eklesek gümrükde sorun çıkar mı:p

Son düzenleme:
Çok teşekkürler bilgiler için. Hiç lastik getirtmemiştim açıkçası, ondan sorayım dedim. -turgut

bavula koyup geçmezmi bunlar :D

elbette geçer 1'er adedi geçmeden!

Acaba büyük bir bavula z750 veya dl 650 v strom gibi bir motoru koyup 200 usd faturayıda yanına eklesek gümrükde sorun çıkar mı:p

1'er adet olduktan sonra hiç sorun değil...2'şer ad. olursa ticari maksat sanarak 1250.-ytl gümrük vergisi + 375,-ytl lüks tüketim malı olduğundan vergi verirsin hepsi bukadar:mrgreen:

Son düzenleme:
elbette geçer 1'er adedi geçmeden!

1'er adet olduktan sonra hiç sorun değil...2'şer ad. olursa ticari maksat sanarak 1250.-ytl gümrük vergisi + 375,-ytl lüks tüketim malı olduğundan vergi verirsin hepsi bukadar:mrgreen:

Gumruk o kadar da saf degil , ornegin aldiginiz urununde mal degerinin gumruk tarifesinde ki karsiligi 200 usd olmali. Honda motor aldiginda gumrugun ilk yaptigi sey Turkiye de ki kasko degerine bakiyor. Ve o orandan hesapliyor iste o zaman ayvayi yediniz demektir. Turkiyeden alsaniz daha ucuza cikar. Ama su var bir kac arkadas toplanip lastik getirebilrisiniz farkli ebatlarda herkezin istedigi. O zaman mumkunati var. Bir palet dolusu lastik aldiginizda odeyeceginiz gumruk ve navlun islemleri aynidir tek KDV si degisir.

Nisan ayında Almanya'dan 2 adet lastik gettirttim bana maliyeti 235€ oldu sadece oradan gelecek birisi olsun gümrükte bir sorun çıkmıyor veya benim lastiklerimde çıkmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar