Dragstar 250cc 2001 model & Huyosng Gv 250cc 2008

Avrupada bu iki motosikleti kıyaslıyor…
250cc Cruiser Motosikletler: AlphaSports (Hyosung) GV250, Honda Rebel, Kymco Venox, Suzuki GZ250, Yamaha Virago.

GV 250 soğutma sistemi resimde…
[/
[URL=http://imageshack.us]

Kymco venox
[/
[URL=http://imageshack.us]

Geriye kalan seçim ise mali durum konuşur…:bounce:
Dil sorunu yoksa harika bir anlatım var teknik bilgi donanımlı adresi veriyorum.:p
http://www.motorcyclecruiser.com/roadtests/250cc_cruiser_comparison/index.html
Benzer başlıkta fikirlerimi yazmıştım burayada aynen aktarmak kalıyor...
Motosiklet kullanım kitaplarında 2 yıl garantisi olduğu ve 10 yıl ömrü olduğu yazar.
2001 model söz konusu ise 7 yıl içinde en duyarlı kullanıcıda bile motorda metal yorgunluğu meydana gelir.[/B]"Metal yorulması, makinelerde, taşıtlarda ya da yapılardaki metal parçaların yinelenen gerilimlerin ya da yüklerin altında giderek dayanımını yitirmesi ve aslında dayanabileceğinden çok daha zayıf son bir gerilimin etkisiyle çatlayabilecek ya da kırılacak duruma gelmesi.
Metal yorulması daha 19. yüzyılın başlarından beri bilinmekle birlikte bu olguya ilişkin ilk ciddi araştırmalar 20 yüzyılın ortalarına doğru başladı ve özellikle 1954'te İngiliz 'Comet' jet yolcu uçağının basınç kabinlerinin yarılması üzerine hızlandı. 1970'lerde, olayın nasıl geliştiği henüz tam olarak anlaşılamamışsa da, deneysel yollarla yorulmanın üstesinden gelecek teknikler geliştirildi. Yorulmaya dayanıklı metaller bulundu ve çeşitli yeni yüzey işlemleriyle bunların dayanımı daha da artırıldı.
Yetkili servis motosikletin bakımlı ve sorun çıkartmayacağına dair size teminat verebiliyorsa almanızda sakınca yok derim.
Eksozla oynanmışsa hiç alma bence hatanın dönüşü yeni eksoz tek başına 900 ytl civarında. Birde unutmamak lazım yaşlıyı ne kadar sülersen süsle genç gibi olamaz. 250 cc sıfır bir motosiklet seçimi çok daha mantıklıdır. venox seçimi çok daha yerindedir.
Kymco Venox 250 sınıfının en iyileri arasında,katılıyorum.
silindir başına düşen 2 emme, 2 egsoz ,4 süpap,çift egzantirk,dohc motor daha ne olsun! Paraya bakıyor gerisi... Dünyada üretimi bitmiş motorun peşinden koşup arkasını toplamak mantıklı gelmiyor bana! Yasalar bile bir ürünün parça bulundurma garantisini ilk ithalatından sonra azami 10 yıl olarak sınırlarken neye güveneceksiniz?

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
beyler beyler hayat üç buçukla dört arsasıdır,ya üç buçuk atarak yaşıcaksın yada dragstar alıp dört dörtlük yaşıcaksın vallaha şimdiye kadar yazıların çoğunluğu gv250cc demiş demelerindeki sebep sıfır olması sadece,ama kalite olarak dragstar bakın bir sahibinden.com adresine kendiniz görün:cat:

svd

Forumdan Uzaklaştırıldı
beyler beyler hayat üç buçukla dört arsasıdır,ya üç buçuk atarak yaşıcaksın yada dragstar alıp dört dörtlük yaşıcaksın vallaha şimdiye kadar yazıların çoğunluğu gv250cc demiş demelerindeki sebep sıfır olması sadece,ama kalite olarak dragstar bakın bir sahibinden.com adresine kendiniz görün:cat:

dogru:cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Ben sahibinden.comdaki istanbuldaki bütün monster600 leri gittim gördüm hepside dağılmış durumda sırf ducati alacağım diyede ahı gitmiş vahı kalmış makine almam yani gider2004-2005 alırım.Aynı şey dragstar içinde geçerli sırf yamaha drag star diye ilandaki fotolara bakıp aldanmazdım.gider ustaya kontrol ettirir öyle konuşur yabancı sitelerden yedek parçalarına bakar öyle alırdım.üretimi durmuş bu bnm için eksi ancak çok dragstar diye takıntım varsa ki bnm ducati monster takıntım var o zaman gider alırdım ama ben bile bu fanatik halimde dağılmış motor almam ki bir ara ducati olsun taştan olsun diyordum...kymcoda kaliteli 100bin km. garanti hangi marka veriyor bence bu bile almak için bir sebep ki ben 100bin değil 10bin km. daha bir motorda yapmadım...Sonuçta kimi vardır çin malı alır harleye binen adam kadar zevk alır yani ikiside motor üzerinde aynı zevki paylaşır kimi vardır maalesef benim gibi alır 7000-8000 yapar sıkılır kesmez yani hangi motor sana zevk verebilirse onu al ve en çok dragstar istiyorsan ama sıfır diye hyo. alırsan hep dragstarda aklın kalır eninde sonunda satar hyo.u dragstar ararsın ve zarar edersin onun yerine hangisiyle mutlu olacaksan onu al ve onunla barışık olup yaşa...Hemen boşama yani :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
beyler bilgilerinizden ötürü önünüzde saygıyla eyiliyorum bu konuyu ben açmadım ama bana çok yaradı çünki aynı dertten müzdariptim yazılanlar bana yaradı:queen:eek: yüzden öyleydi böyleydi şöyleydi gerk kalmadı servis sorununu çözdüm bende hyosung gv250cc almaya karar verdim çok inceledim

Kazasız,belasız kullanman dileğiyle.GV250 nin sıfırına maksimum 7300 ytl teklif et.Bu fiyata alanda satanda mevcut. Kanuni gt250r 8500 den bırakıyor mesela..Aradaki 500 ytl tasarufun sigorta gibi dursun cebinde. ilk 500 km sonunda bakımını ücretsiz yaptırırsın.:wiinkk:

250cc cruiser kategorisinin tartışmasız kralı Venox'tur arkadaşlar. ABD'de bile 250cc'de en çok tercih edilen cruiserdır ve bunu alan BABA kullanıcılar yıllar boyunca yine bu makineyle devam etmektedir... Kısacası Venox iyidir, sağlamdır ve fazlasıyla tatminkardır..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar