Bir ab ülkesinde motosiklete karşı bakış..

yunanistanda üniversite eğitimi gören bir arkadaşım ile Türkiye' de diğer araçların sürekli motosikleti sıkıştırmaları hakkında konuşurken bana söylediği cümle;

abicim yunanistanda bir arabaya motosiklet yaklaşıyorsa, diğer araç sürücüleri motosiklete hindistanda hinduların ineklere verdikleri değerden daha fazlasını verirler, orada karınca gibi motor var ama çok az kaza oluyo!

çok merak ediyorum acaba biz ne zaman bu kültüre sahip olacağız?

Trafikte motosiklet sayısı ile 4 teker sayısı eşitlendiği zaman.Ancak o zaman motorcunun kaportasının gövdesi olduğunu farkedip,kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkalarına yapmayacaklardır.:bounce:

bence türkiyenin bu kültüre sahip olabilmesi içi iki kuşak geçmesi lazım.

ben derimki araç sürmeye en küçük olanından yani motosikletden başlasın herkes.. sonra kademe kademe yükselsin.

türkiyede bu kültürün olması için her araç sürücüsünün ayrıca bir tane motosikleti olması şart ben kendimden örnek vereyim motorun var arabamda var ve motor kullanan kişiyi kendim kullanıyormus gibi kolluyorum

o kadar dengesiz varken motor üstünde nasıl denge kuracakki adamlar emin motosikletle başlasınlar araç kullanmaya!

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Cevap veriyorum; hiç bir zaman.

Motor a çarptıklarında , motora bir şey olmayacak araçları telef olacak şekilde bir motor üretildiğinde. Ozaman da ben sıkıştırıcam araçları.

o zaman araç kullanmasınlar abi psikolojik teste tabi tutulsun tüm sürücü adayları.

bu dediğin test şuan itibari ile başladı ama ticari araç kullananlara başladı. duyuma göre 2009 başında tüm sürücülere uygulanacak ehliyet sahibi olanlar bile bu psikoloji testi belgesini almak ıcın basvuracaklar

ama ama ama

bu belgeyi şuan için özel sağlık kuruluşları verecek devletin anlaştığı... yani parayı basan alabilecek..

Gerçek anlamda bir kültür devrimi için ya en az 3 nesil bu da ortalama 60*3=180 yıl yapar.
yada sağlam ve sistemli bir EĞİTİM sistemi geliştirmek gerekir.
Tıpkı Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yaptığı gibi .....

bu dediğin test şuan itibari ile başladı ama ticari araç kullananlara başladı. duyuma göre 2009 başında tüm sürücülere uygulanacak ehliyet sahibi olanlar bile bu psikoloji testi belgesini almak ıcın basvuracaklar

ama ama ama

bu belgeyi şuan için özel sağlık kuruluşları verecek devletin anlaştığı... yani parayı basan alabilecek..

desene gene birileri voleyi vuracak :pr:

Gerçek anlamda bir kültür devrimi için ya en az 3 nesil bu da ortalama 60*3=180 yıl yapar.
yada sağlam ve sistemli bir EĞİTİM sistemi geliştirmek gerekir.
Tıpkı Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yaptığı gibi .....

:cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Benim de motor kullanmaya başladıktan sonra araba kullanışım değişti. Aynalardan gözümü ayırmaz oldum. Kendi arkadaşlarımı da artcı alıyorum ve bu hissi yaşamalarını kendilerini biraz motorcu yerine koymalarını sağlamaya çalışıyorum. Empati kurduklarında zaten sorun çözülüyor.

Aynalarınıza daha fazla bakın, bu motordur nasıl olsa çıkcak bir aralık bulur ben kendi önüme bakayım diye düşünmeyin vs vs vs nutuk çekiyorum onlar da sağolsunlar uyguluyolardır :)

yunanistanda üniversite eğitimi gören bir arkadaşım ile Türkiye' de diğer araçların sürekli motosikleti sıkıştırmaları hakkında konuşurken bana söylediği cümle;

abicim yunanistanda bir arabaya motosiklet yaklaşıyorsa, diğer araç sürücüleri motosiklete hindistanda hinduların ineklere verdikleri değerden daha fazlasını verirler, orada karınca gibi motor var ama çok az kaza oluyo!

çok merak ediyorum acaba biz ne zaman bu kültüre sahip olacağız?

çok zor bi soru sordun yaw:pale::pale:

önce herkesin SAYGI kelimesinin anlamını iyice öğrenip unutmaması gerekir:cat:

ama ama ama

ben 1 yıl kadar o testen yaptım ticari araç sürücülerine..inanın ki o yıllarda yaptığım tüm testleri düşünürsek,1000 kişiye yakındı bunlar, oto yollara, caddelere hiçbirimizin çıkmaması gerekiyor..erzurumda, sivasta. istanbulda yaptığım testlerde, özellikle kamyon şoförlerinin trafik kurallarını bilmediğini, el-göz ayak koordinasyonlarının, psikomotor durumlarının araç kullanmaya müsait olmadığını "bilimsel" olarak tespit etmiştim..gel gör ki hiçbiri trafikten çekilmedi, şu anda hepsi de yollarda..araç içindeyken veya üstündeyken insanın haliti ruhiyesinin değiştiğinin en iyi kanıtı kanımca kamyon şoförleridir..şoför kamyonun içine girdiğinde eski ezik kimliğini bir kenara bırakıp yepyeni güçlü kuvvetli birine dönüşüyor..oysa aynı kişi aşağıya inse, karşınıza geçse adını bile söyleyemeyecek bir halde oluyor..her neyse, kısaca, o psikolojik test (viyana test sistemi) bu ülkede hakkıyla, layıkıyla uygulanmaz arkadaşlar..

ben 1 yıl kadar o testen yaptım ticari araç sürücülerine..inanın ki o yıllarda yaptığım tüm testleri düşünürsek,1000 kişiye yakındı bunlar, oto yollara, caddelere hiçbirimizin çıkmaması gerekiyor..erzurumda, sivasta. istanbulda yaptığım testlerde, özellikle kamyon şoförlerinin trafik kurallarını bilmediğini, el-göz ayak koordinasyonlarının, psikomotor durumlarının araç kullanmaya müsait olmadığını "bilimsel" olarak tespit etmiştim..gel gör ki hiçbiri trafikten çekilmedi, şu anda hepsi de yollarda..araç içindeyken veya üstündeyken insanın haliti ruhiyesinin değiştiğinin en iyi kanıtı kanımca kamyon şoförleridir..şoför kamyonun içine girdiğinde eski ezik kimliğini bir kenara bırakıp yepyeni güçlü kuvvetli birine dönüşüyor..oysa aynı kişi aşağıya inse, karşınıza geçse adını bile söyleyemeyecek bir halde oluyor..her neyse, kısaca, o psikolojik test (viyana test sistemi) bu ülkede hakkıyla, layıkıyla uygulanmaz arkadaşlar..

o teste benimde eniştem tabii tutuldu, pazarlamacıdır kendisi ve 100 üzerinden 100 almıstır cunku ailesini bırakıp geride yollara cıkıyor. bunun için bilinçli bir araç kullanıcısı.

canlı canlı konuya örnek verdiğiniz için tşkler. bu ülkede bu sistem bile düşündürücü..

peki siz onay verdinizmi o kamyon şöförlerine?? testten geçirdiniz mi?

emin_arikoglu
Çocuklarmıza empati kurmayı sevgi saygıyı ögrettigimiz zaman bu kültüre sahip olacagız :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar