asi genç dayıcım iyi hoş yazmışsın vs vs... motor egsozlarının yukarda olması bir şeyi değiştirmez..yakıt yanma olayı patlatma dediğin senin silindirin içinde gerçekleşiyor egsozda değil exhaust(egsoz)....2 zamanlının çalışma sistemini
çok basit dille yazmışsınız öyle basit değil işte..FİZİK BİLECEKSİNİZ MATEMATİK BİLECEKSİNİZKİ neyi nerde nasıl olur kullanabilesiniz.
2-motora mz elektronik beyin takmaya gerek yok zaten 250cclik scooter
volantı var(yani bana tamirci ağzıyla konuşuyorum dedin ya ben anlarım o ağızdan))
3-motorda olanları sayayım KISA PİSTON KOLU(biel cnc makinada yapılmıştır)
4-pistonlar orjinden 2 SEKMANLI DEĞİŞİK BİR PİSTON TAKTIK..ÇEKOSLOVAK DEĞİL.taiwan,yada konya episan değildir.taşada girmiştir
5-emme manifoltu açıktır,karbüratör silindire çok yakındır sebep olarak sen bilirsin niye olduğunu.
6-egsoz boğazları yapılmştır
7-silindirler taşlanmıştır işleme girmiştir,krang işlem görmüştür
8-piston çapı 60 dır.
9-ön dişli orjinde 17-18 di bizde 21 e 42 dir
10-şanzuman dişlileriyle oynanmıştır.....
11-üzerindeki garanaj sökülüp öyle denenmiştir.rüzgar tutmaması için..ortalama 25 km hız engellemektedir üzerindeki plastik parçalar.
12-karbüratör çift japaon karbüratörüdür memeleri hava benzin olarak büyütülmüştür.resimde orjini takılıdır.
13-jantlar kendi orjini değil çünkü telli janttan daha ağır olduğu için çıkarıp telli takmıştık..
yapılan sürat 2 zamanlı bir motosiklet için çoktur..uzun mesafeler bu süratte gidemez..sürate binince belli mesafe gidilip hız ölçülmüştür..
araba ile değil r-1 yamaha ile ölçülmüştür..araba ölçümü yanıltır.
EK BİLGİ: japonlar 350 cc motosiklet yapabilmek için 1950 yılında çek cumhuriyetinin
kapısını çalmışlardır ve Kendi 350 cclerini dahada geliştirerek 6 vitesli yapmışlardır..RD 350 YAMAHA -GT 350 KAWASAKİ VS MODELLERİ İLE üretilmişlerdir..Arkadaşın birisi demişki bu forumda Ben gs 500le 190 yapıyorum
350 cc motor nasıl o hıza çıkar..sen sürekli 190 gidersin ama o jawa gitmez.
ayrıca kalkışta ben japon yarışlarını izledim 350 cc yapılı BİR yamaha, 500 cclik fabrikasyon Motosikleti ezip geçiyordu..BUnlarda ek bilgidir..Kimseyi gücendirmek istemem jawa denince ADANA-TARSUS-CEYHAN-MERSİN TÜRKİYEDE TEKTİR.DİLEYEN GELİR YARIŞDA YAPARIZ DOSTTA OLURUZ.
Mz 251;
Silindir adedi : 1
Motor Hacmi: 243 cc
Motor Gücü : 21 Hp
Depo hacmi : 18 lt
Sıkıştırma : 10.5 : 1
Tork : 27.4 Nm/2.8 kgm
Vites Oranları
1 Vİtes :3
2. Vites :1.865
3.Vites : 1.333
4. Vites :1.048
5. Vites :0.087
Besleme : 12 V 5-9 Ah
Yakıt tüketim : 4 lt /100 km
0 - 100 Hızlanma : 7.8 sn
Boş ağırlık : 153 kg
Dolu Ağırlık : 330 kg
Mzler süper araçlar...
2 zamanlı olmasına rağmen 4 zamanlı cbf250ile aynı yakıyor..
DOSTUM ŞU BİLGİLERE BAKTIM...MZ HAFİF BİR MOTOSİKLETTİR.BOŞ AĞIRLIK 153 DİYOR DOLU 330 DİYOR..YANLIŞLIK VAR BU İŞTE..HAYABUSA NEREDEYSE O AĞIRLIKTADIR..YADA BÜYÜK CHOPPERLAR O AĞIRLIKTADIR.:queen: