Tabiri caizse böyle forumlara bodoslama dalıp , "çin malı kötü , canını seven almasın" gibi tabirlere bitiyorum. Burada tam 41 sayfa yazı yazılmış , bileni ile bilmeyeni , yıllarını motosikletle geçirip onunla yek vucut olmuş insanlar görüşlerini paylaşmış , bu motoru satın alanlar yaşadıkları tüm problemleri ve iyi - kötü yönlerini yazmışlar.
Sonra adamın birisi çıkıyor , "mondial kötü". Biliyoruz bu aletlerin süpersonik olmadığını. Ama benim 8.250 YTL anahtar teslimi Yamaha X-Max alacak param yok. Kaldı ki olsa bile yine almam , nedeni ise çok basit , bu motorsiklet olayına iki üç senedir sevdalıyız , açıkçası bu kadar para verip düşsem canımın yandığından daha çok motora üzülürüm.
Kaldı ki ortada bir ihtiyaç var , gecenin bir yarısı taksilere para bayılmaktan , bir yere giderken otobüslerde , minibüslerde telef olmaktan sıtkımız sıyrılmıştır. Ayağımızı yerden kesmek istiyoruz , bence dikkat edilmesi gereken nokta bu.
Belki şu konuda fikir ayrılığı olabilir , ben bu motora maksimum 3 sene ömür biçiyorum. Sonuçta elimizde kendimizi geliştirebileceğimiz , uygun fiyatlı fıstık gibi (şeklide ona benziyor) motosikletimizle biraz gezip ve motosiklet konusunda bir başlangıç için iyi bir cihazın sahibi olmak istiyoruz.
Evet vidaları gevşiyormuş , çok normal. Motoru gözümüzün önünde topluyorlar ve plastik aksamlı birşey. Elbetteki plastik , metal vidayı gevşetecektir. Elimize tornavida yapışmayacağına göre evet grenajda gördüğümüz tüm vidaları sıkarız.
Fren vidası çabuk gevşeme yapması tehlikedir. Evet bu konuyu söylemişsiniz , biz de bu motoru almış/alacak olanlar , serviste ilk motoru alırken frenlere daha dikkat ederiz. Tabi hemen hayatımızı sürekli kontrol yaparak mı geçireceğiz? diye bir soru sorabilirsiniz , bunun içinde özelden banka hesap numaramızı verelim , "çin malı almayın" diye tavsiye ettiğiniz er kişi başına beğendiği motorun bedelini yatırın , Burgman olsun Silverwing olsun bineriz siz hiç üzülmeyin.