Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Herkese merhabalar, forum da ilk mesajım ve bende son 1-2 haftadır 150ZC modeli ile ilgileniyorum. Daha önce hiç motor kullanmadım hem bir başlangıç olması hemde ucuz bir şekilde ulaşım ihtiyacımı karşılaması düşünceleri ile motor almaya karar verdim. 2 nci el olarak 150ZC almayı düşünüyorum 1000-1100 YTL aralığında 2008 model bir Mondial 150ZC motor da buldum.

Bu arada boyum 1.90 ve 75-80kg civarıyım. A2 ehliyetim yok ancak motoru alınca kursa yazılıp alabilirim.

Sorularıma gelince sizce fiyat uygun mu? Alım satım işlemlerinde ne kadar masrafım olur ve nelere dikkat etmeliyim? İlk motor deneyimi için bu motor uygun mu? Çaldırmamak için nelere dikkat etmeliyim gece birakabileceğim bir garajım yok? (motoru görene kadar hiç aklima gelmemişti çünki:cherry:)

Şimdilik aklıma bunlar geliyor cevaplarınız ve ilginize şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar, forum da ilk mesajım ve bende son 1-2 haftadır 150ZC modeli ile ilgileniyorum. Daha önce hiç motor kullanmadım hem bir başlangıç olması hemde ucuz bir şekilde ulaşım ihtiyacımı karşılaması düşünceleri ile motor almaya karar verdim. 2 nci el olarak 150ZC almayı düşünüyorum 1000-1100 YTL aralığında 2008 model bir Mondial 150ZC motor da buldum.

Bu arada boyum 1.90 ve 75-80kg civarıyım. A2 ehliyetim yok ancak motoru alınca kursa yazılıp alabilirim.

Sorularıma gelince sizce fiyat uygun mu? Alım satım işlemlerinde ne kadar masrafım olur ve nelere dikkat etmeliyim? İlk motor deneyimi için bu motor uygun mu? Çaldırmamak için nelere dikkat etmeliyim gece birakabileceğim bir garajım yok? (motoru görene kadar hiç aklima gelmemişti çünki:cherry:)

fiyatı normal alım satım 100 yada 150 ytl tutar bu motor senin deneyim kazanman için ideal tabi tavsiyem motoru ilk 1 ay yavaş kullanman bence 50km gçme çaldırma konusuna gelince bi garaj ayarla kilit falan bahane...

dostum km si kaç binde onuda belirtseydin motoru çaldırmazsın yav bi alarm taktırısın 50 ytl ye olur biter birde alım satım işleri için artık para ödenmiyecek galiba ama nekadar doğru bilemem

yeni aldı sanıyordum 1 ay dedım zaten açma aşamasında fazla basmasın dıye :cat:

Son düzenleme:
ama adam motora güvenemez ki motorunb huyunu suyunu kendine göre ayarlanmamış birde motorun ikinci elini hiç sevmiyorum motora en fazla adam akıllı 20000 bi binicem 10000 de adam satıyo

zaten hava vurdurdugun zaman lastiğe hava vuran kişi hava ayarını bilir ben mesela önleri 24 arkayı 32 yapıyorum

fazla şişirmeyin tavsiyem 30 u geçmesin arka lastikler. genelde kalitesiz olduğundan çok çabuk kayar

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motorun 2000 bakımına kaç para alıyolar arkadaşlar?

herkese slm beyler ufak bi kaza atlattım aranızdan ayrılmak zorunda kaldım neyse
bakım ücreti 35ytl + çıkan hasar varsa değşecek parça felan sana söylerler
fiyata eklenir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar