Bandit 600s mi? Bandit 1200S mi?

Dostum 4 silindirden hiç vazgeçilirmi,en azından 2 si yedek.:)
CBF 1000 yakıtı çok ilginç,kullanmadım,bizim grupta da yok 5.5 litre çok ilginç!!
cbf 500'ün 100 kmde sıkıştırmadan 4.4 litre yaktığını iyi biliyorum,kullandım.

neden ilginç ki ???
benimki 1300 cc enjeksiyonlu 4 silindir 5,6 yakıyor (ortalama)
tabiki cbf1000 daha düşük yakacak

olay birtek sıralı 4 silindir olayı değil sadece değişiklik istiyorum,DEĞİŞİKLİK HER ZAMAN İYİDİR. Alternatif sunabilirsiniz.Sonuçta fikir alışverişi için konuyu açtım yoksa 4silindirin avantaj dezavantajlarının farkındayım.CBF 500 de baktım geçen hafta ne bileyim sıkılmayacağım beni üzmeyecek bir motor kısaca

İyide benim anlamadığım cbf 1000 için 5.5 lt yakar diyorsunuz sizinki 1300cc(4 silindir,v4 motor) tabikiden kastınız 100 mililitremi? Arada 300 cc var o da bir motosiklet eder. Dl 1000 neden ortalama 100 km de 7 litre tüketiyor! 1000RR 100 km de 9 litre.Heralde tamamen teknoloji meselesi.:)

Son düzenleme:
Devir torkla alakalı değil mi?cbr1000rr devirli makine falan yanlış mı biliyorum:silent: Neyse ya siz tartışım bende aradan birşeyler kapmaya çalışayım

1200 bandit şehir dışı kullanımda 100 km de ortalama 110-120 km hızda 5,5-6 litre yakıyor ama şehir içinde çok daha fazla yakar doğal olarak. Eğer tabiri caizse 'koydumu oturtan' bir motor arıyorsanız bandit 1200 ü tavsiye ederim. 600 bandit hacmine göre ağır kaçtığı için tavsiye etmiyorum ( 1200 lük ile arasında çok fazla bir ağırlık farkı yok). Her ne kadar 220 kg kuru ağırlığı nedeniyle günlük kullanılabilecek bir motor olarak ağır görülse de ben yaklaşık her gün kullanıyorum ne kullanışsız olduğunu söyleyemem. 2007 de çıkan enjektörlü 1250 modeli Türkiye'ye getirilmedi çünkü 1200 cc den fazlası sanırım ocak söndürme cezası amaçlanan üst vergi dilimine giriyor ve yaklaşık iki misli yıllık vergi ödeniyor. Ben bandit alacak olsam piyasadaki 0 bandit ilanlarını değerlendirirdim. Size de bunu tavsiye ederim. Benimki 42000 km oldu ve sorunsuz bir şekilde devam ediyor. (nazar değmesin). Fazer iyi motor kabul ama fazer ile 2 vites birden düşürmeniz gereken bir çok yerde 1200 banditle sadece elinizi bir parça çevirmeniz sizi koparıp götürecektir. Ayrıca parça fiyatları çok da pahalı değil. Daha fazla merak ettikleriniz olursa lütfen sormaktan çekinmeyin.

1200 bandit şehir dışı kullanımda 100 km de ortalama 110-120 km hızda 5,5-6 litre yakıyor ama şehir içinde çok daha fazla yakar doğal olarak. Eğer tabiri caizse 'koydumu oturtan' bir motor arıyorsanız bandit 1200 ü tavsiye ederim. 600 bandit hacmine göre ağır kaçtığı için tavsiye etmiyorum ( 1200 lük ile arasında çok fazla bir ağırlık farkı yok). Her ne kadar 220 kg kuru ağırlığı nedeniyle günlük kullanılabilecek bir motor olarak ağır görülse de ben yaklaşık her gün kullanıyorum ne kullanışsız olduğunu söyleyemem. 2007 de çıkan enjektörlü 1250 modeli Türkiye'ye getirilmedi çünkü 1200 cc den fazlası sanırım ocak söndürme cezası amaçlanan üst vergi dilimine giriyor ve yaklaşık iki misli yıllık vergi ödeniyor. Ben bandit alacak olsam piyasadaki 0 bandit ilanlarını değerlendirirdim. Size de bunu tavsiye ederim. Benimki 42000 km oldu ve sorunsuz bir şekilde devam ediyor. (nazar değmesin). Fazer iyi motor kabul ama fazer ile 2 vites birden düşürmeniz gereken bir çok yerde 1200 banditle sadece elinizi bir parça çevirmeniz sizi koparıp götürecektir. Ayrıca parça fiyatları çok da pahalı değil. Daha fazla merak ettikleriniz olursa lütfen sormaktan çekinmeyin.

Çok çok teşekkür:rendeer: ederim peki şehiriçinde yakıt durumu nedir?

şehir içinde 1,5 - 2 misline kadar da çıkabilir ama tabi ki bu trafiğin sıkışıklığına ve sürüş tarzınıza bağlı.

İyide benim anlamadığım cbf 1000 için 5.5 lt yakar diyorsunuz sizinki 1300cc(4 silindir,v4 motor) tabikiden kastınız 100 mililitremi? Arada 300 cc var o da bir motosiklet eder. Dl 1000 neden ortalama 100 km de 7 litre tüketiyor! 1000RR 100 km de 9 litre.Heralde tamamen teknoloji meselesi.:)

1 den fazla neden var. Benimki sport touring 137 hp lik bir makine fakat toururing olması sebebiyle daha düşük devirde seyrediyor, yüksek devirde seyreden makinalar (naked, ss, roadster ...) daha fazla yakar. Enjeksiyon da nerden baksan 1-2 lt farkediyor en az karburatorden.
tabikiden kastım cbf de düşük devir motorlarından oda enjeksiyonlu ve 4 silindir.

bu arada dl1000 7lt mi :S o sehir içinde 7 falandır ya. Eger ortalama 7 yse acayip yakıyormuş :queen:

Son düzenleme:
Pan European iri cüssesi ve 325kg ağırlığına rağmen oldukça seri bir kalkışa sahip.Bu kadar da ekonomik yakıtı varsa bir adım sonra düşünebileceğim modeldir. :bounce:

Pan European iri cüssesi ve 325kg ağırlığına rağmen oldukça seri bir kalkışa sahip.Bu kadar da ekonomik yakıtı varsa bir adım sonra düşünebileceğim modeldir. :bounce:

walla ne yalan soyliyim bi vergisi acıtıyor :)
zaten el-bandito nun da dediği gibi 1200cc ustunde baya artıyor vergi :salut:

bandit 600 ve 1200 e baktım şuan sanırım 1200 almak istiyorum nede olsa iş yerinin servisi var sadece 1 saat erken kalkarım benzin tasarrufu yaparım ama şimdi ikinci adımda benim xt i satmak.Daha doğrusu telefonda pazarlık etmeden gelip adam gibi motoru görüp sonra fiyat konuşan birini bulmak vede abi ben kesin alacağım şu yerde saat bilmem kaçta buluşalım diyipte telefonlara çıkmayan gelmeyen biri değil, adam gibi birini bulmak.Resmen milletin telefonu bedava sanki arayıp bir saat sorular sorup yada pazarlık etmeye çalışıp sonra kesin alıcıyım diyip kapatmıyorlar mı? deli oluyorum.Neyse ben 1200 diyorum ama akşam yatar sabah kalkar bir anda fikrim değişir:) Neyse ne alırsam alayım sizi haberdar edeceğim.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Simdiden hayırlı olsun,
işin en zor kısmına geldin 2.el piyasası çok durgun :queen:
umarım değerinde satarsın

değerine satmak zor adamlar cbf150 üzerine 4000 ytl bile teklif eden oldu ki bnm xt full aksesuar(egzoz hariç motor kısmıyla oynamayı pek sevmiyorum birde 2 bg. için 900€ gereksiz.Sıfırda da piyasa durgun diyorlar.Artık hayırlısı satamadım xt ile yola devam zaten isteklerimin büyük bir çoğunluğunu fazlası ile karşılıyor

6500-7000 ytl teklife motormu satılır boşver bin keyfine bak dostum.:cat:

6500-7000 ytl teklife motormu satılır boşver bin keyfine bak dostum.:cat:

Aynen öyle o kadar saçma sapan teklifler alıyorum ki;Mesela bu sabah maillarımı kontrol ediyordum adamın teki bodrum dedeman'da devre mülkle takas yapar mısın diye yazmış yok değeri 9000€ muş falan.İş yoğunluğu olmasa zaten olan tatilimi tatil köyündemi harcarım atlar motora ege-akdeniz-gap yaparım.Sıfır gelen saçma ve garip tekliflerden satmaktan vaz geçirirler insanı,

Aynen öyle o kadar saçma sapan teklifler alıyorum ki;Mesela bu sabah maillarımı kontrol ediyordum adamın teki bodrum dedeman'da devre mülkle takas yapar mısın diye yazmış yok değeri 9000€ muş falan.İş yoğunluğu olmasa zaten olan tatilimi tatil köyündemi harcarım atlar motora ege-akdeniz-gap yaparım.Sıfır gelen saçma ve garip tekliflerden satmaktan vaz geçirirler insanı,

Bi umut ya tutarsa diye atılan mesajlar arsa teklif eden bile çıkar...
Ama bulundugunuz site iyi,piyasası 25-26.000 ytl olan aracımızı sırf temiz diye 30 a sattık ama 1 aydan biraz fazla bekledik,22 veren oldu abuksubuk teklifler oldu...
Niyeti ciddi olan telden arıyor zaten beklemekde fayda var :cat:

Son düzenleme:
Bende 7500 km de golf fsi satarken garip teklifler almıştım(evle,arsayla,takas gibi) Bekleyince alıcısı çıkıyor ama insan demoralize oluyor.:)

Güzel yerde bir arsa teklifi gelse hayır demem hele birde imar izni varsa süper.Ancak zaten benim motora arsa teklifi kafa kafaya gelmez gelsede kulube bile konulamayacak bir arsa teklifi gelir.(Neticede arsada bir şekilde nakite dönüşür:p ) Yok en güzeli istediğim motorla takas yapmak ya da rahatımı bozmadan xt e binmek

Bizim muharrem nerelerde yaa?

Gelsede bir Bandit 600 kullanıcı olarak yorum yapsa..?!
Söylediğine göre yaklaşık 6,5 litre yakıyor onun makine şehir içinde.. 1200'lüğü düşünemiyorum bile!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar