Çok pis düştüm..........

selam millet..motorumu alalı daha 3 gün oldu vitesli motor daha önce hiç kullanmamıştım..ehliyet için başvurdum ama dayanamadım ..senelerdir hayalimdeki alet artık elimde iken ben bi biniyim dedim..burda forumlardan okuduğum gibi motoru çalıştırdım vee bindim ..olee harika gidiyodum kiii!!!debriyajı fren gibi sıkıp bırakınca olanlar oldu..düştüm ii m ek msj da attım acaba boyunu biraz alçaltabilir miyim??yaklarım parmak ucunda kalıyo bi zararı var mı bunun ..hellpppp:silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle geçmiş olsun, öncelikle ehliyetli bir arkadaşın motoru salı pazarına (kadıköy) götürsün ve motorla orada çalışma yap, kısa zamanda kaparsın...

deepslenes okuyarak olmaz motor sürmek çalışman lazım... daha fazla zarar görmeden motoru öğrenmen dileğiyle...

Siteyimizi biraz araştırarak motor seçimin konusunda çok önemli bilgiler edinebilirdin. Lakin alacağın motoru gidip yerinde bir denemen lazımdı ayakların duruşu motoru taşıyıp taşıyamayacağın konusunda...

En kötü düşünün böyle olması dileğiyle

Forumdan Uzaklaştırıldı
çok geçmiş olsun burdan bir çok arkadas salı pazarında öğrenmıstır motor kullanmayı sende ehliyetli bi arkadasınla gidebilirsin yoksa eğer arkadasın burdan bı celtilmen çikip sana öğretebilir.:cat:

teşekkür ederim arkadaşlar..sanırım buna cahil cesareti diyorlar..aslında sorularımın cevabını buldum burdan fazlasıyla ama yinede sizin görüşlerinize ihtiyacım var..olacak inşallah

Geçmiş olsun arkadaşım ! Motorun orjinaliyle oynmak doğru değil asLında ama yapılmicak bişi değil :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Geçmiş olsun kardeş.:rendeer:

Geçmiş olsun dostum,motorun orjinal ayarlarıyla oynaman virajlarda denge problemi yaratır,dikkat et bence düşürme,çok kısa boylu olupta yüksek motor kullanan çok sende alışırsın:)

Geçmiş olsun. Geçtigimiz pazar ben de düşdüm. Aslında benimki tam olarak düşme denemez... Bana nazar degdi nazarr göze geldim ben..Amca oglunun ceyizi vardı köyde motorla gittim. Görenler o ne oyle, İbrahimin motoru daha guzel vs vs bisürü laf ettiler.... Neyse eve geldim her zaman koydugum depoya koydum. 1 saat sonra cıkarken,,Deponun içinde dönerken Motor 1. vitesde yarım debriyaj bir ayagım yerde 1m kadar mesafede ileri geri derken tam sol yaptım yine yarım debriyaj dönerken birden debriyajı elimden kaçırdım. motor altımdan cıktı gitti. Kafa gırenajında ve sag elcikde ufak bir iki çizik oluşdu..

geçmiş olsun kardeş ben de ilk önce scooter de öğrenip ondan sonra vitesli motora geçmek istedim ancak beni uyardılar scooterden vitesliye geçiş zor olur diye ikna ettiler ve ilk deneyimimi mz 251 de yaptım dubalar arasında dolaşarak sonra ybr ye geçtim trafiğe çıkmadan önce düz ve boş bir yerde motorun ne yapabileceğini öğrenmek güzel olurdu sanki :)

şimdi ilk anladığım motosiklete bindiğin zaman ayaklarının ucu deyiyor yere. bu biraz sorun yaratabilir ama seleyi incelterek bu sorunu çok rahat aşarsın.
Onun dışında aman dikkat et ehliyetsizsin madem bir trafik olayına karışma

geçmiş olsun

teşekkür ederim arkadaşlar..sanırım buna cahil cesareti diyorlar..aslında sorularımın cevabını buldum burdan fazlasıyla ama yinede sizin görüşlerinize ihtiyacım var..olacak inşallah

Gecmiş olsun arkadas zannediyorum araba ve bisiklet olarak cok fazla tecruben yok
Arkadasların dedıgı gıbı bılen bır arkadaslar 1. 2. vites derken alısırsın yavas yavas trafıkten uzak ol ama en onemlısı bu

geçmiş olsun
benimde ehliyetim yok ama önce sürüş eğitimi aldım
böylece hem vitesliye alıştım hemde güvenli sürüşü öğrendim
çok memnun kaldım.
şimdi ehliyet için baş vuracağım.

çok geçmiş olsun, arkadaşların dediği gibi eğitim alsan çok iyi olur
hadi simdi alamadın diyelim en azından sahildeki parklarda fln bir boş alanda motora ısınmaya çalış. Özellikle son günlerde insanları güneş çarpmış. Daha 5 gün önce otobanda 120 cıvarı seyrederken ani fren yapıp durmak zorunda kaldım. Sebebi ise yok... Adamın teki nasıl başardıysa arabasını o hızda stop etti :farao: arkadaşlar gerçekten çok dikkat. Şahsen beni baya korkutuyor son günlerdeki kaza haberleri. O gun benimde kanım çekildi sanki

geçmiş olsun eğer ben de snn gibi ehliyet almadan bunu alsaydım aynı olay benim başıma da gelicekti:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Geçmiş olsun kardeşim dikkatli ol.

Geçmiş olsun kardeşim.Benimde motorumun sanayiye girmesi gerekiyor bir kaç şeyi sıktırmam lazım çokta fazla bişi değil.scooter sonuçta indi bindi yapıyorum söke kuşadası davutlar selçuk en fazla.bilemedin didim.genelde sadece şehir içi ve sahillerde kullanıyorum.trafikte pek zorlanmıyorum 80-90 gidiyorum şehir dışında önüm açıksa 100'u buluyor. şehir içi 60-70.daha kaza falan yapmadım allah korusun ilerdede yapmıyalım.motorun selesini falan hafif inceltebilirsin problem olmaz orda.yaklarada bi ayar çekersin heralde problem çıkmaz onda kafana göre takıl.benim gibi scooter sahibi olan arkadaşlara hatırlatayım scooter show motoru değildir indi bindi için tasarlanmış motorlardır artistlik ve aşırı hız yapmamanızı tercih ederim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar