yılmadım yılmayacağım:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
5 Temmuz ehliyet sınavına girdim. 14 soru bilmem gerekiyordu 11 tam bildim diğerleri hakkında fikrim yok. naapcam şimdi. hadi dedim altıncı hissim hadi sen bana yardımcı oleceksin. öyle kasmışım ki salladığım 9 sorudan 8 i tutmuş. ilk basamak bitmişti.
bu gün ikinci basamak geldi kapıma dayandı. direksiyon eğitimi. hiç motora binmemiş biri olarak motorla ilgili tek ve yegane eşyam olan sevdiğim yürekten bağlandığım kaskımı elime aldım düştüm yollara. hevecandan ölcem ama ilk defa kendim kullanacağım. neyse hocayı bekledim geldi bir honda scoter. işte o dedim ilk kullanacağım motosiklet. destur bismillah burdan çalıştır. burda arka fren var bu da gaz dedi. demesiyle ben gaza yüklendim. yüklenince hareket ettim. edince panikledim. frene basmaktansa bir yandan gazı bırakmayıp br yandan da fred çakmaktaş tarzı durmayı tercih edip ayağımı yere koyunca nasıl olduğunu anlamadan ben ve sevgili zavallı motor kendimzi asfalt ile akraba olmuş şekilde bulduk. dizliklerin ne kadar faydalı olduğunu o anda anlamıştım. pantol yırtılmış dizim kanıyordu. bir an dedim ki şimdi kalkıp devam etmessem burda bu iş bitecek. hocam panik oldu. ben bişi olmaz bişi olmaz dedikten sora hemen hiç beklemeden ikinci denemeye geçtim. bir dk sora rüzgar yüzümde dolanırken buldum kendimi. ilk yürüdüğüm zamanı hatırlayabilseydim anca bu kadar mutlu olurdum sanırım.
yılmadım öğreneceğim hatta kendimi öğrenmiş sayıyorum. ehliyetten hemen sonraki işim daha profosyonel ellerden ders almak olacak. en az 250 ile başlamak istiyorum ama gönlümde 600 var. umarım herkes gönlündeki rüzgarla buluşur:)

valla bravo ve canı yürekten tebrikler. İşte böyle her konuda gönülden seven insanlar lazım bize. Çok keyifle okudum ve çok takdir ettim. Hele ki düştükten sonra tekrar binmeni ayrıca alkışladım. Sende bu azim ve bu koca yürek olduktan sonra ehliyeti de alırsın 600 ü de. hatta ege akdeniz turuna çıkarsın bizde sana izmirde çay ısmarlar mangal yakarız.

Azmin ve sevginin karşısında saygıyla eğiliyorum.:cat::rendeer::rendeer:

Ve bir tebessümde bana ilk düşüşümü hatırlattığında geldi. Sepetli bir motoru devirmiştim ki acaip yetenek ister. ben bir yana motosiket bi yana. bir de öyle bırakıp kaçmıştım çocukluk işte:queen:

Geçmiş olsun ve tebrik ederim.
Bak 2 gün önce kız arkadaşımı motordan indirdim 10 adım attı ayağını burktu ve 2 gündür ayağı alçıda yatıyor. Ve 10 gün daha kalacak. Düştüğün için bırakmadığına hatta inatla üstüne gitmene sevindim. Kız arkadaşımda düştüğü için yürümekten vazgeçmedi sende motor tutkundan vazgeçme. Bu arada bizi gören herkes, "Biz size söylemiştik, bakın en sonunda oldu akıllanmadınız illa bir yerlerinizi kırmanız şart dimi" diye ırça atarken kız arkadaşımın yürürken ayağımı burktum motorla alakası yok demesi üzerine yaşadıkları dumuru ve benim duyduğu hazzı anlatamam :):):):):)

Kazasız sürüşler.

valla benim de evde kimsenin haberi yok. annem bir ton fıça attı 30 yaşına geldin düz yolda hala nasıl düşüyorsun die:))))))))))))))))
dedem öldüyse yalanı götürmedi ya bi ton salladık tabe çapımızda. bu arada çok gçmiş olsun umarım bir daha yaşanmaz:)

valla bravo ve canı yürekten tebrikler. İşte böyle her konuda gönülden seven insanlar lazım bize. Çok keyifle okudum ve çok takdir ettim. Hele ki düştükten sonra tekrar binmeni ayrıca alkışladım. Sende bu azim ve bu koca yürek olduktan sonra ehliyeti de alırsın 600 ü de. hatta ege akdeniz turuna çıkarsın bizde sana izmirde çay ısmarlar mangal yakarız.

Azmin ve sevginin karşısında saygıyla eğiliyorum.:cat::rendeer::rendeer:

Ve bir tebessümde bana ilk düşüşümü hatırlattığında geldi. Sepetli bir motoru devirmiştim ki acaip yetenek ister. ben bir yana motosiket bi yana. bir de öyle bırakıp kaçmıştım çocukluk işte:queen:

ya olacak ya olacaktı abicim. seneye marmoka (marmok düzelme eğilimi felan gösterdiği takdirde tabe) kendi motorumla geleceğim:) inşallah bir çayınızı içerim:)

öncelikle ilk kazan için geçmiş olsun:)
aramıza hoşgeldin düşmeden öğrenilmez zaten
250cc ile başlaman gayet ideal ama en az 2 sene 250cc kullanmanı tavsiye ederim 2 sene derkende sadece hafta sonları kullanıp 2 sene oldu tamamen öğrendim artık 600cc alayım deme bence diyenleri büyük kazalarda gördük allah korusun :pale:
umarım herşey senin için hayırlı olur kazasız belasız sürüşler dilerim

çok teşekkürler. tabiki iyice öğrenmeden olmaz. profosyonelce öğrenmek için elimden geleni yapacağım. araba ile paralel düşünüyordum. arabada kısa sürede iyi şöför oldum. ama baktım hiç benzemiyor araba kullanmaya:)

Son düzenleme:
ya olacak ya olacaktı abicim. seneye marmoka (marmok düzelme eğilimi felan gösterdiği takdirde tabe) kendi motorumla geleceğim:) inşallah bir çayınızı içerim:)

inşallah marmok olur başka festival olur ama şu kesin sen ve yüreğindeki bu aşkla biz kesin bir yerlerde karşılaşırız. ve o zaman söz sana bir semaver çay:cat::rendeer: yanında da bol bol düşme anıları ve gülmece

[/COLOR]
:p:p:p heee sen hyo yumecburen aldın yani bölece öğrenmiş olduk:queen::queen::queen:
İlgisi yok..
Alacağım dedim ben ilk aradığımda...
Bu güne kadar iki kişiyi aradım ikisinede ben alacağım dedim iki motoru da ben aldım :)
Söz ağızdan bi kere çıkar bizde beyefendi :p
benm öle bi şansım yok kursun motoru:( ama yine de arada ziyaretine gideceğim ilk düştüğüm motorun:)
Olsun daha iyi.. Ben illaki düşeceksem kendi motorumla düşeyim dedim motoru alıp derslere başladım.. Olan 155 kilo ile bana ve güzelim motoruma oldu..
Acemiliği kurs motorunda atmak daha akıllıca :wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İlk ybr ye bindiğimde ben de dizimin üstüne düşmüştüm kalkıp tekrar bindim arkadaşım bana eğer korksaydın şimdi bir daha binemezdin sen bu işi seviyosun gerçekten demişti :mrgreen: sen de bu işi seviyosun bence arkadaşım devam :rendeer:

ben sadece şu dolmuşcu milletine taktım kafayı
geçen akşam sahilde rutin devriye sürüşümü yaparken adam tam tamponuma değdi değecek elimle geri git dedim baktım daha fazla geliyor sonra tam önünde durdum ... dedimki afedersin canım abicim kaç kilosun aval aval baktı tabiiki eğer dedim 100 kg nin altındaysan sakın inme aşşağı çünkü 130 kg kaldırıp indiriyorum tabiii bu arada 100 metreden body boulding ve kick-box cu olduğum anlaşılıyor tabiiki
birde bizim semt olduğu için hemen kalabalık artmaya başladı ...
sonra kös kös gitti ama o bakışını hiç unutmayacağım seni nasıl olursa bulurum ben der gibi baktı ... kısaca sorunlu ve arızalı hatalı sürücülere aman dikkat hemen tepki vermek lazım ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
innnnşallah. herkesiin yüreğine gönlüne göre versin Allah. beni de unutmasın aminnn

Aminnnnnnnnn :rendeer:

herbikimseler kavuşsunlar inşallah:) rüzgarı artçı olarak hissettmekle kullanarak hissetmek çok farklıymış. bulaştı bir kere diye düşünüyorum ne kadar düşmüş olsam da:)

Elbette çok farklı şeyler, artçı olursun kendin sürmek istersin, kendin sürersin artçı olmak istersin, ikisinin de keyfi başkadır :cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
inşallah marmok olur başka festival olur ama şu kesin sen ve yüreğindeki bu aşkla biz kesin bir yerlerde karşılaşırız. ve o zaman söz sana bir semaver çay:cat::rendeer: yanında da bol bol düşme anıları ve gülmece
muratçım aynı masada sen varsan eğer ikinci birinin orda çayiçme lüksü yok bence:p:p:queen::queen::queen:

enduro tarzında 600 lük eğitim aldıktan sonra kullanabilirsin dediler.

yanlış demişler, yeni başlayana önerilmez 600cc. Hele ki endurolar gibi ağır, ağırlık merkezi yüksek bir motor ve bir bayansa söz konusu olan hiç önerilmez.

Canınızı yakmamak adına 250cc bir naked makine ile başlamanızı öneririm. 5000 km'den sonra sanırım 650cc'lik tek silindir bir enduroya geçebilirsiniz.

işte ben de öyle sandım:) başlar başlamaz vın die gideceğim dedim ama senin kadar yetenekli değilmişim:(
yakından asfalt görüntüsü:)) sanırım enduro tarzı alacağğım. kıpır kıpır oluyorum onlardan bi tane gördüğümde:)

Aslanım benim beeeee :) Endurocu hatunlar bi başka olur.. :cherry:

İlk ybr ye bindiğimde ben de dizimin üstüne düşmüştüm kalkıp tekrar bindim arkadaşım bana eğer korksaydın şimdi bir daha binemezdin sen bu işi seviyosun gerçekten demişti :mrgreen: sen de bu işi seviyosun bence arkadaşım devam :rendeer:

kesinlikle ben bu işi seviyorum:)

ben sadece şu dolmuşcu milletine taktım kafayı
geçen akşam sahilde rutin devriye sürüşümü yaparken adam tam tamponuma değdi değecek elimle geri git dedim baktım daha fazla geliyor sonra tam önünde durdum ... dedimki afedersin canım abicim kaç kilosun aval aval baktı tabiiki eğer dedim 100 kg nin altındaysan sakın inme aşşağı çünkü 130 kg kaldırıp indiriyorum tabiii bu arada 100 metreden body boulding ve kick-box cu olduğum anlaşılıyor tabiiki
birde bizim semt olduğu için hemen kalabalık artmaya başladı ...
sonra kös kös gitti ama o bakışını hiç unutmayacağım seni nasıl olursa bulurum ben der gibi baktı ... kısaca sorunlu ve arızalı hatalı sürücülere aman dikkat hemen tepki vermek lazım ...

ben de dicem ki böle durumlarda uçan dönen kafa atmanın patenti bende :) umarım işe yarar arkadaşım. yada tam gaz kaçıcam ikisinden biri:)))

yanlış demişler, yeni başlayana önerilmez 600cc. Hele ki endurolar gibi ağır, ağırlık merkezi yüksek bir motor ve bir bayansa söz konusu olan hiç önerilmez.

Canınızı yakmamak adına 250cc bir naked makine ile başlamanızı öneririm. 5000 km'den sonra sanırım 650cc'lik tek silindir bir enduroya geçebilirsiniz.

tavsiyeleriniz için çok teşekürler. tabiki inat edilecek bir şey değil illa 650 yada 600 ile başyalayacağım denilemez. 250 yi bayaca kendime güvenene kadar kulanmayı düşünüyorum zaten:)

Son düzenleme:
ben hayatımda kimseye saygısızlık etmem ama saygı görmek de hakkım
en azından benden büyükse zaten konuşmam amaaaaaa birde yaşının farkına varmamış edepsiz insanlar varya deli ediyo beni ... ben daha şunun şurası 1-2 haftalık scooterciyim ama motor sürücülerine karşı hiç dikkat veya insiyatif yok

Ben hayatta bisiklet dahil iki tekerlekli hiç birşey kullanmadım.iki günlük kursa katıldım.2,5 aydır istanbul da motor kullanıyorum.yani eğitim şart.

İki günlük kurs sana bir şey öğretemez, ki zaten tecrübe kursla öğrenilmez, yaşadıkça öğrenilir motosiklete dair çoğu şey. Önemli olan bunları yaşarken sizi tolore edebilecek bir motosikletle başlamanız.

İki günlük kurs sana bir şey öğretemez, ki zaten tecrübe kursla öğrenilmez, yaşadıkça öğrenilir motosiklete dair çoğu şey. Önemli olan bunları yaşarken sizi tolore edebilecek bir motosikletle başlamanız.

öğretmez olurmu, en canlı örneği benim.çok şey öğrendiğimi düşünüyorum.belki motor kullanmayı bilenler için ufak tefek terruatlar yeni başlayanlar için çok önemli ayrıntı olabiliyor.örneğin,parmakların debriyaj ve frende devamlı durması gibi.veya dubalar arasında yapılan slalom hareketleri tabiki çok önemli.iki tam gün motor üzerinde kurs görmeseydim.şu anda motorum bile olmayacaktı.Yoksa ben istanbul yollarına çıkmaya hayatta cesaret edemezdim. DEneyim kullandıkça artıyor tabiki oda çok önemli:cat:

Bahsetmek istediğim şu; senin kursta öğreneceklerinin hepsini yazılı olarak belirli kaynaklarda da bulabilirsin. :)

Bahsetmek istediğim şu; senin kursta öğreneceklerinin hepsini yazılı olarak belirli kaynaklarda da bulabilirsin. :)

hayır be abiciğim defterle kitapla alakası yok.iki güde motorun üzerinden hiç inmiyorsun.birinci gün tamamen scoter ikinci gün gün boyu YBR125 gün sonunda Hezarfen havaalanında hız denemesi bile yaptık valla:queen:

Yorumları fazla okuyamadım ama şöle diyim, ben de senin gibi 5 temmuzda girdim sınava, eski bilgilerim yardımcı oldu ve muhtemelen direksiyon sınavım kaldı. bende senin gibi pazar günü denedim ilk motor deneyimimi. Garip bi his ardından süzülen berna. tek farkımız başta senin düşüp kararla kalkman. Hoca ilk başta arkamdan koştu ben koşturmiim die gazı tın tın veriyorum ayarlıyabiliyorum adam rahatladı bıraktı :) ertesi gün motorumu aldım :D ama hala siftah yapmış değilim. seneye bu zamanlarda toplu gezilere çıkıcas bunu düşünmek bile çok hoş. Tek diyeceğim; daha bilmeden gönlüm 600 lerde demen ve heycanla gaza basmandan anladıım kadarıyla hafif acelecisin. Artık bu yola başlamışsın herşey senin, acele etmene gerek yok..

Mersin İl Temsilcisi
emeklemeden koşmayı öğrenemeyecksin ama keşke bir arkadaşından birazcık eğitim filan alsaydın be arkadaşım. ben 2 arkadaşımı sınavlara hazırlamıştım. keşke burda olsaydın da bizim kızlar sana yardımcı olsalardı... ama başaracaksın eminim....

ne demişler, balıkçının sermayesi, sabırdır...
baraşrı haberlerini bekliyoruz :)

hayır be abiciğim defterle kitapla alakası yok.iki güde motorun üzerinden hiç inmiyorsun.birinci gün tamamen scoter ikinci gün gün boyu YBR125 gün sonunda Hezarfen havaalanında hız denemesi bile yaptık valla:queen:

kardes sen istersen ybr le degil hayabusayla 300 bas boş yolda. motorda en onemli şey virajlardır o da çook zamanla ogrenilir yavas yavas:cat:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar