Tavsiyeye ihtiyacım var

Abi peşinatını verip taksitle alıcam ona göre kredi cekicem aylık ortalama 450 500 gelirim var babamla fabrikam var diğer düşündüğüm motorlarıda o şekilde alıcaktım 2. elde takist yapan bi kişi bulursanız alırım yani...

2. el motoru da tüketici kredisi kullanarak taksitle alabilirsin, ancak düzgün bir hesap yapmak lazım. Bu arada kask-mont-eldiven-dizlik için de 500ytl gibi bir bütçe ayıracağını unutma.

Bunun altından gayet rahat gelebılecegıne ınancım tam ama tırstırmak degıl amacımız sana dogru tavsıyelerde bulunmak cunku senın hayatın canın cok onemlı ben sımdı senı gazlasam al al bısı olmaz dıye bi tehlıke anında yada suratten yarın buraya ( Allah korusun ) ölüm haberın gelse ben nasıl vijdan azabı duyarım ben tavsıye ettım cocugu yanlıs yonlendırdım dıye...

abi biliyorum beni düşünüyosunuz .. ama cok pis kafam karısık biri öle diyo biri böle ben size uyucam ne kaybederimki ? ha belki ailem müsade etmez ne lan bu oyuncakmı zırt pırt motor değiştiriyosun deyip yolumu kesicek Aileleri bilirsiniz...

2. el motoru da tüketici kredisi kullanarak taksitle alabilirsin, ancak düzgün bir hesap yapmak lazım. Bu arada kask-mont-eldiven-dizlik için de 500ytl gibi bir bütçe ayıracağını unutma.

abi onları motoru almadan önce alıcam zaten :)

Son düzenleme:
Ve bu arada baska hıc bı uye ıcınde bu kadar ugrasılmadı sanırsam dogru yola sokabılmek için değerini bil yani :p Evet bütçeni ayarla ama 500 ytl yi gecer gıbı gelıyor bana gercı alacagın urunlerın markasına modelıne gore degısır benım kask mont eldıve 800 kusur tutuyo...Düşün ben bide 150 lık skutera biniyorum :p :)

Son düzenleme:
abi ne alayım yazarmısınız buraya bilmiyorum giderim salak gibi bişey alırım kazık yerim :S

Ya o tamamen senın zevkıne butcene kalmıs bısı ben benım aldıklarımı yazayım ama cooookkk tavsıye gelir onu al bunu alma vs vs dıye..

Benım kaska bu Aynısı sıyah camlı

http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44607

Mont bu Kırmızı siyahı

http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44589

Eldivede bu

http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44413

Ben Euro 1.72 cıvarı ıken almıstım ve pesın aldım Sirkeciden bayada bi indirim yapmıslardı sagolsunlar...Yanı Feyizoglundan almamıstım ama buradan da gonul rahatlıgı ıle alısverıs yapabılırsın gayet disiplinli çalısıyorlar müşteri memnuniyeti yuksek bi firma..

Son düzenleme:
pantolon ayakkabı ? onlarda şart sanırsam.Bizim pederde eski motorculardan bi süre sonra ayaklar sızlamaya başlıyo filan diyodu

pantolon ayakkabı ? onlarda şart sanırsam

Pantolon suan ıcın cok gereklı degıl onun yerıne dızlık alabılırsın hem gunluk kotun uzerıne daha rahat gider ayakkabıda sana kalmıs ben kullanmıyorum ama gereksızde dıyemem ama bence oncelık Kask Mont eldiven dizlik bunlar sımdılık yeterlı en gereklı olanlar...

Ya benim anlamadığım bişey var.. Bu motorlara yatırırsın filan diyolar Viraja girerken ben max 30 derece bi yatışım oluyo .. ama videolarda izlediğim kadarıyla bu açı 30 u geçiyo nerdeyse silme artık . Bumudur tehlişkeli olan yani işi kavramam ve acil durumlarda yapacaklarım ?

OzZy, SS motorları virajlarda yatırmak daha kolaydır, ancak yollarda fazla yatmak tehlikeli. Virajın ortasında birden karşına çukur, park etmiş araç, kedi-köpek, belediyenin sulama çalışması, Ajdar Anık, asfalt yaması, kamyon lastiği gibi binlerce farklı şey çıkabilir. Daha cumartesi günü E-5'ten Büyükçekmece'ye giderken, yokuş aşağı sol virajda asfaltın bir karış kadar kalktığı bir yerden zıpladım, hızım 70km/sa falandı. Motor havada devirlendi, düşün nasıl uçmuşum. Eğer motor 5-10 derece daha fazla yatmış olsaydı yol kenarındaki duvara monte olacaktım :)

Bu arada giyim için Feyizoğlu'nu kesinlikle tavsiye ederim. Bir tane tam kapalı Lazer LZ6 kask (175 lira) alman iyi olur, Vertigo'ları da tavsiye ediliyor. Ben gözlüğüm sebebiyle LS2 marka çeneden açılır kask kullanıyorum. Profel yazlık montumu da (175 lira) oradan aldım. Bir çift Armode eldiven ve dizlik (30+50=80 lira) da almanı tavsiye ederim, Zandona alırsan daha da iyi (50+70=120 lira sanırım).

Hayır ben o manada demıyorum hanı motor agır bı mıktarda olsa durdugun yerde bıle yatırabılırsın ( düşürebilrisin mansında ) yada ne bıleyım gazı ayarlayamassın debrıyajı hızlı bırakırsın dalarsın yada ıslak zemınde sert gaz verırsın yanlar toparlayamassın vs vs tehlike anında hızlı dusunup hemen karar vermek o tehlıkeden en az hasarla yada hasarsız nasıl kurtulabılırsın bunlar tecrube ıle olur ama buyuk makınlarda ve yuksek hıza cıkan makınalarda bu tecrubenın bedelı agır olabılır..Ornegın ben artık arabların yanından gecerken duz yol bıle olsa korna selektor bı sekılde uyarıyorum cunku bır gece bıtanesını ogle gecerken ne sınyal verdı ne aynaya baktı adam pat dıye dondu sonuc bagajdan 70 km ıle gırdım o bıle yettı kac metre uctum bılmıyorum :) Bunu 600RR yada daha guclu race olmayan baska bı makına ıle adam hava atacam ya yanından 150 ıle geceyım dur sunun deyıp bassan 150 ile motorun uzerunden ucsan sonuc daha agır olur..Bu sadece bır ornek ve tecrube kazandırdı bana... vs vs

Bir kez motosiklet alabiliyorum diyorsun, o da iyi birşey olsun istiyorsun. Almak istediğin 600'lük makinaların sıfırları 15 milyardan başlıyor. Elden düşme dersen 10 milyarın altına alamayacaksın. O zaman demek oluyor ki 10-15, hatta 20 milyarı bir seferde çıkarabiliyorsun. O zaman durum fena sayılmaz yani..

Ama unutma, canın motorundan daha kıymetli. Daha az komplike motorlarla başlayıp tedrici olarak büyürsen zararını tolere edebilecek durumdasın demek oluyor. Burada 400 milyona kırık dökük motor için para biriktiren arkadaşlarla dolu. 1000 cc'lik motorlardan bile bahsetmişsin. En etsiz butsuz binlik motor 120 beygir gücünün üstünde güce sahip. Bunun ne demek olduğunu hiç sürmediğin için hayal dahi edemezsin. Neden bu kadar fazla bir güce ihtiyacın olduğunu düşünüyorsun ki? Daha önceden motor sürdüğünü belirtmişsin. O motorun gücü sana yetmemiş miydi ki? 200'lük, 250'lik bir scooter ile gidemeyeceğin, geçemeyeceğin yer yok.. Küçük gördüğün CBR125 veya YBR ile insanlar nerelere gidiyorlar, ne maceralar yaşıyorlar, biliyor musun?

Yani ille de 200 km/h bariyerini aşman şart mı? Hatta 290 mı yapmak istiyorsun? 1. viteste 2 saniyede 120 ye mi çıkmak senin derdin?

Git bir tabanca al. Şöyle fiyakalısından, yüksek kalibreli birşeyler olsun bari. Nasılolsa bir kez alacaksın..

abi Madem ilk önce Güvenlik bu işte en iyisini hak ediyo ozaman ama araştırıyorum suan bakıyorum ne alabilirim diye bütçeme göre
http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44763 1 kilo küsür fazlamı sizce ?

Yok yok gayet yeterli...Ogle agır degıl...AMa tam kafana gore al buyuk kask almakda en azından yarısı kadar kask takmamak kadar tehlıkelı kafana tam oturmalı ve gerekıyorsa ılk baslarda sıkmalı yanaklarından ıyıce sonre Pedler bıraz ezılınce rahatlar...BEn M beden kullanıyorum...

Anladım abi saolasın yardımcı oluyosun cok teşekkür ederim :) buldum motoru gidip i konusucam arkadasla http://www.sahibinden.com/5000_km_de_2007_modelWQQaXQQ8194801WQQpXQQdisplayitem

Bir kez motosiklet alabiliyorum diyorsun, o da iyi birşey olsun istiyorsun. Almak istediğin 600'lük makinaların sıfırları 15 milyardan başlıyor. Elden düşme dersen 10 milyarın altına alamayacaksın. O zaman demek oluyor ki 10-15, hatta 20 milyarı bir seferde çıkarabiliyorsun. O zaman durum fena sayılmaz yani..

Ama unutma, canın motorundan daha kıymetli. Daha az komplike motorlarla başlayıp tedrici olarak büyürsen zararını tolere edebilecek durumdasın demek oluyor. Burada 400 milyona kırık dökük motor için para biriktiren arkadaşlarla dolu. 1000 cc'lik motorlardan bile bahsetmişsin. En etsiz butsuz binlik motor 120 beygir gücünün üstünde güce sahip. Bunun ne demek olduğunu hiç sürmediğin için hayal dahi edemezsin. Neden bu kadar fazla bir güce ihtiyacın olduğunu düşünüyorsun ki? Daha önceden motor sürdüğünü belirtmişsin. O motorun gücü sana yetmemiş miydi ki? 200'lük, 250'lik bir scooter ile gidemeyeceğin, geçemeyeceğin yer yok.. Küçük gördüğün CBR125 veya YBR ile insanlar nerelere gidiyorlar, ne maceralar yaşıyorlar, biliyor musun?

Yani ille de 200 km/h bariyerini aşman şart mı? Hatta 290 mı yapmak istiyorsun? 1. viteste 2 saniyede 120 ye mi çıkmak senin derdin?

Git bir tabanca al. Şöyle fiyakalısından, yüksek kalibreli birşeyler olsun bari. Nasılolsa bir kez alacaksın..

Bangır bangır bağırdım tecrübem var diye ama demekki bu motorlar farklı kime gitsem ufaktan başla diyor ne yapayim ? bide sen akıl ver ??? herkez topa tuttu sende tut ....

Son düzenleme:
Ozzy, yarın gel yanıma, akşamüstü. 600'lük motor ne işe yarar göstereyim.

Anladım abi saolasın yardımcı oluyosun cok teşekkür ederim :) buldum motoru gidip i konusucam arkadasla http://www.sahibinden.com/5000_km_de_2007_modelWQQaXQQ8194801WQQpXQQdisplayitem

Bangır bangır bağırdım tecrübem var diye ama demekki bu motorlar farklı kime gitsem ufaktan başla diyor ne yapayim ? bide sen akıl ver ??? herkez topa tuttu sende tut ....

Bişi değil yardımcı oluyorsak ne mutlu bu arada o arkadasa kızma buyuk ıhtımal son sayfaları okumadı ondan yoksa yazmazdı bu yazıyı sanırım :rendeer:

Şimdi yazıların tamamını okudum. GT250R şu ana sayfada yaptığı arızalar yüzünden konu olan motor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar