Cok Teşekkür ederim yorumların için Baştan sona dikkatlice okudum. Benim tecrubem var demiştim 125 CC de sayende artık işin matematiksel boyutunuda cıkartabiliyorum ki cok güzel yazmışsında .
Bu gün Bi arazide pratik yaptıktan sonra trafiğe cıktım bir arkadasımla arkadasın 600 rr ı var . Gayet kullanımı rahat normal motordan bi farkı yok Neden bukadar gözde büyütülür bu motor hiç anlamam hızda yapmadım gayet max 100 km hızla yolculugumu tamamladım Karşıyakadan Yeşilyurda kadar. Altında sınırsız beygir gücü demek sınırsız basmak anlamına gelmiyo. Tamam bu araclar Yarış için hız güç vs. ama herşey o gaz pedalında bitiyo.Yanlış anlamayın tabiki farklılıklar var virajlarda cok dikkatli olmanız gerek bi çok şeyi bu gün kavradım arkadasımda sağolsun bana yardımcı oldu . Cok teşekkür ederim yorumlarınız için EA. ve diğer arkadaslar gayet iyi niyetli tavsiyelerini sundular cok teşekkür ederim sizede cok teşekkür ederim işin ciddiyetini vurguladınız bir daha

ama ben hangi motoru alcağım konusunda fikir istemiştim sizden motorlar hakkıında bi bilgi verseydiniz cok daha iyi olurdu bundan sonraki yorumlarda buna yönelik olursa sevinirim Herhese sevgiler
Dikkatlice okuduğuna hiç inanmıyorum, aklına bir rüya girmiş onu, eğri veya doğru farketmez yaşamak istiyorsun, ben buna saygı duyarım. Üni. görmüş bir adamın hala böyle ısrarcı olacağına inanmam. Okumadığın oradada yazdığım gibi "şöyleee bir baktığın" belli. Madem 600cc. race istiyorsun sana tavsiyem 2007 ve üzeri model Honda cbr600rr git al, mutlu mesut sür... Eminim gezilerde gerilerde kalmamak iyi bir bahanedir.
Son olarkta aşağıya bir kaç önerimi yazacağım ister anla ister anlama. Anlamak istemeyene ne yazsam boş, ben seni geçtim zaten Ozan, lafım burayı okuyacak diğer hevesli arkadaşlara muhakeme yaparken sadece iyi örneklerden değil, 50-60km.'lik kendi tecrübelerinden değil tüm örnekleri göz önünde bulunduran, müsbet bilimlerin değerini anlayan ve bu bilimlerden yaralanıp hayatlarına yön veren arkadaşlara.
Ne diyorum Motosiklet kültürünün geliştiği, insan hayatının önemli sayıldığı birçok ülkede bu tarz bir soruyu soran dahi yok. Çünkü sormanın bir mantığı yok. Kanun belirtmiş ilk 2 yıl 125cc. ya da max 29bg. acaba neden? Düşünmek iyidir çalıştırın bakalım saksıyı. O memleketler vatanadaşlarının hayatlarını bizden az mı düşünüyor da böyle bir yasak koymuş. Yoksa niyetleri sadece baskı kurmak mı? Bizim meclis yasa çıkartırken işin uzmanları ile ne kadar toplantı yapıyor acaba, onların ki ne kadar? Bunları düşünün artık, zahmet olacak ama...
Makinayı gözünde büyüten yok ama bence sende gözünde bu kadar küçültme. senin tecrübe sandığın şey daha hiçbirşey, anlayamıyorsun, gerekli boy kilo ve mental erişkinliğe sahip herkes düz yolda, optimum şartlarda (hava durumu, yol durumu) 1000cc. 2000cc. 3000cc. sürer önemli değil bunlar, önemli olan emergency(acil) durumlar zaten. Sen istersen buradan çık Türkiye turu at, başına acil bir durum gelmeden tecrübenin, bilginin, o makinaya alışmanın önemini kavrayamazsın. Bir iluzyona kapılmış gidiyorsun. Zaten fikrini değiştir diye yazmıyorum, okuyan olursa anlasın artık diye yazıyorum lütfen üzerine alınma Ozan, senin üzerinden konuşacağım ama lafım sana değil. Sana yukarıda önerimi yaptım.
Yeni başlayacak veya 100-200km. tecrübesi var yok insanın neyine lazım şimdiden bu güç onu söylüyoruz. Ne yapacaksın basmayacaksan, tırıs tırıs gidip hararet yaptırıp ne zevk alacaksın. Basıcağını bildiğim için yazıyorum hele bir 1000-2000km geçir bakalım üstünde, "ben bu işi kaptım yav şu hız nasıl birşeymiş" desin beynin kendine o zaman neler oluyor gör sonra yazışalım buradan.
Bu makinaları kullanmak beceri ister, bir uçak kadar olmasa da belli bir tecrübe birikim ister şimdi sana, yarın pilot olmak istesen neler yaşayacağını, hangi evrelerden geçeceğini yazacağım, neden pilotluk dersen ülkemizde olmasına rağmen havacılık kuralları sıkı sıkıya uygulanır ve insan hayatına önem verilir, bu çok öenmlidir, bu sebeple bu iş kolundan örnek vereceğim. İnsan hayatı eğer önenli ise, neler yapılmalı en iyi bu iş kolunda görebilirsin. Uçağın bir bakımı gecikse neler olur bir düşün, pilot biraz deneyimsizse neler olabilr görülmüş ve sıkı kurallar uygulanmıştır, bu sebeple ülkemizde de uygulanan doğru ve uygun bir örnektir. Bir pilot tanıdığın varsa bir sor "ÖNCE EMNİYET" ne demekmiş?
Fakat trafik için aynı şeyleri söyleyemem önüne gelen zaten ehliyet alır geçer sen bu trafiğe çıkacaksın ve 600cc. Race makine ile ve zaten motor kullanmayı sadece düz yolda gitmek sanıyorsun, hayatta başarılar...
Bir pilot adayı(heveslisi), kaptan pilot olana kadar bakalım neler yaşıyor; önce 14 ay boyunca sabah 09.00 akşam 17.00 olmak üzere kurs görüyor. bu kurs süresince; yerde teorik olarak eğitime başlıyor, sonra hoca ile tek motorlu uçuşları yapıyor, daha sonra, solo uçuş yapıyor tüm bunları geçiyor, sınavlara giriyor devam ederse, çift motorlu uçuşlara başlıyor bunları öğrendi, aletli uçuş öğreniyor ve sınavlara giriyor başarılı oldu diyelim, sonra bir havayolu şirketinde iş buldu diyelim hadi, type-rating alıyor nereden baksan 3-4 ay.
Hepsini yaptı hadi sen oldun deyip kaptan mı yapıyorlar? Bunun üzerine ortalama 5 yıl F/O olarak görev yapıyor böylece iyice uçak kullanarak pişiyor en sonunda da 189 kişinin sorumluluğunu alacak boyuta geliyor. Şimdi ben simulatörde 737-800 uçurabiliyorum diye kaptan mı oldum? Sen bir kere sorunsuz Türkiye turu attın diye işi bitirdin mi?
Pilotluktan feyz alarak neden başlangıç için 125 ya da 250cc. tavsiye edildiğini anlamışsındir. Uçak uçurmayı ortalama 1-2 ayda öğrenirsin, hatta bugün koltuğuna otursan yanında bilen biri ile şu levye, şu altrimetre, şu trimmer, şu gösterge de bilmem ne, diye anlatılsa epey de kullanırsın. Mükkemmel koşullarda herkes uçak gemi kullanır fakat önemli olan fırtınadan gemiyi uçağı sağ çıkarmaktır.
Bunlar da zaman ve beceri ister. Denizcilik ve Havacılılta Allah'tan kurallar sıkı sıkıya uygulanıyor ve adaylara
"ÖNCE EMNİYET" ilkesi sıkı sıkıya, ne anlama geldiğiyle beraber yaşatılarak öğretiliyor. Bu yüzden sıkça kaza görmüyoruz yoksa herşey daha farklı olabilirdi. Senin mantığınla gidilseydi yani... İlim bilim budur arkadaşım geçende basitçe matematik hesabı yaptırdım doymadın ki hala 600'lük istiyorsun, şimdi bir de böyle düşün. Uçağı uçuran mühendislik, emniyetli olanın bu olduğuna karar vermiş ve insan hayatı için bu yol uygulanılagelmiştir...
EA-Bolu km.'lerce bu motosikletleri sürmüş olsun bilgisi becerisi burada tartışılır, sana böyle emniyetini hiöçe sayacak bir tavsiye verbilecek yeteneğe sahip olduğunuda nerden çıkardın, daha senin sürüşünü bile görmedi. Gördü diyelim ne olacak. Yetkili bir ağız mı? Türkiye'de seni ölçebilecek böyle yetkili bir kişi de yok gerçi ya neyse.
Öyle otobanda 299km. yapmak işi çözmek değildir, emeklemek için kendine düzgün gereğine uygun bir araç seç, sonra o da olur, ben yarın 600cc. racing alsam onun hakkı ile öğrenmem nereden baksam 1-1,5 yıl o zamana kadar yine emniyetli değil. "Önce Emniyet" bu ilkeyi aklından bir an bile olsun çıkartma. Bir işi de motor camiyası olarak örnek olarak düzgün yapalım. Ehliyet almak bedava zaten. Sen daha yolun başındasın kendine de bu kadar güvenme...
bu yüzden acilen aklını başına devşir hele sana "Yok onlar fazla para vermiş içleri yanıyor o yüzden böyle yazıyorlar" diyen bazı aklı nerede olduğu belli olmayan adamlarada kulak asma. Benim derdim yok senide kazıklatacam öyle mi? Çok mantıklı bir düşünce.
Son olarak hayat senin, zevk senin, para senin, Ülkemizde henüz cc. sınırlayıcı bir kanun yok. Olan ülkelerinde neden bizden ileride olduğu ortada. Umarım tercihin akıllıca olur...