hanspree ve repsol

arakadaşlar honda rr motorlarına reklam alıyo ve bunları bedavadan millete taşıttırıyo...ben bu işim mantığını anlayamadım... durduk yerde insanlar ndn reklamlı motorla gezerler ...hadi gezerler ndn bunun karşlığını almazlar...hanspree ve repsol yazılı motorları honda daha ucuza mı satıyo....insanlar bir de bunları almak için can atıyo. birisi motor yağı reklamı.birisi küçük ve genç kızlara cici lcd tv ler üreten bir şirket...
bir de ^^telefonica^^ vardı sanırım...

normalde hondanın bu reklamlı motorlarının fiyatını kırması gerekirken millet nerdeyse artı olarak üstüne para bile verir duruma gelmiş.

bence bu tür ürünlerin tüketilmemesi gerekir... bu sayede honda aldığı reklam parasını tüketiciyle paylaşmak zorunda kalabilir...yani reklamlı motorların fiyatı daha uygun fiyata olabilir...

herkese keyifli geziler

guzel bır acıklama olmuş
motor tutkunları işte görunuş yeter yazı önemli degil dıye bınıyorlar

Millet güzel görünüyor diye alıyor zaten.Hem bizim memlekette motorsporlarıyla,motor yağlarıyla ilgilenmeyen adam ne anlar repsolden :)
Bir yandan da haklısın yani repsol olanlar az daha ucuz olsa iyi olurdu.

Honda'nın bu bahsedilen modellerin satışını yaptığı hangi memlekette istediğin uygulama varki biz de olsun.

Bu modeller offical (sbk,motogp vs.) yarışlara katılan Honda modellerinin tam replikalarıdır (renk, dolayısyla görünüm olarak) o yüzden alıcı kitlesinin olması doğaldır ve alanlar reklam taşıdığını değil tam replikaya bindiğini düşünür, istemeyense diğer renk seçeneklerini tercih eder. Olacak iş vardır, olmayacak iş vardır, bu modellerde fiyat kırılmasını istemek veya beklemek sence olacak iş mi?

ıyıkı almamış cbr mıs gıbı cbfım var ne reklam kokan hareketler ne de sorun yaratıyor

reklam kokan hareketler bunlar mayk :mrgreen:

72kaya Söylediğin mantıklı gibi...
dgrmr Abimede katılmadan edemeyeceğim. Bence söylediğin şeyin karşılığını vermiş.

Kuş serisi arabalara "momo" "omp." vs. çıkartmalar modaydı ve aksesuarcılardan bedava alınmazdı...
Milletçe meraklıyız aslında reklamı para verip yapmaya:p
Araç için çıkarma kullanmayı severiz dolayısıyle reklamı...
Motorun üstünden honda yazısını da mı söksem acaba! :p:p:p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Diyelim ki Rossi ya da Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı motosikletin aynısına sahip olmak istiyorsunuz.
Yani görünüm olarak.:)

Fakat firma bu tür replikalar yapmıyor.
Ne yapacaksınız?
Boyadan stikerlere kadar bir sürü değişiklik yapmanız icap edecek.
Bunun maliyeti hakkında hiç bir fikriniz var mı?

Örneğin ben Kenan'a destek vermek için eski motorumun pist karenajlarını aynısından aldım.
Aslında alırken renk seçeneğim olsaydı normal hali de aynı olacaktı.
En azından Kenan'ın tanınmasında katkım olacaktı.
Ya da şöyle diyelim.
Kimin taraftarı olduğumu belli eden bir şey olacaktı.
Sizler taraftarı olduğunuz takımın formalarına bir kamyon para verirken üzerinde ki çeşitli reklamları çıkarın kardeşim diyormusunuz?

Fakat bunların dışında bir diğer konu da var ki o da önemli.
Yine Kenan üzerinden örnekleyeceğim.
Kenan;
neden ben bedavaya reklamlarını yapıyorum ki? diye kızdığımız sponsorlar sayesinde yarışıyor.
Bu her kategoride böyle.
Yani sponsorlar yoksa, motosiklet yarışı ya da gösterileri de yok.

Futbol sahalarının kenarındaki reklam tabelaları, futbolcuların üzerindeki formaların üzerinde sponsor firmanın adı olmasa,
maçlar yine para ödeyip seyredebildiğiniz yayıncı kuruluş tarafından yayınlanmasa, bu gün bir futbol maçı izleyebilmek için binlerce dolar öderdiniz.
Ya da futbol asla gelişmemiş bir sektör olarak hiç bir heyecan vermeden arada kaynayıp giderdi.

Motosiklet açısından bakacak olursak, sektörün gelişmesi imkansız bir hal alacak ve biz gazeteler de Rossi dün Assen'de saatte 70 km/h hıza ulaşmayı başararak dünya rekoru kırdı haberini okuyup vay beee! adam 70 yapıyor!!!

şeklinde yorum yapacaktık.:)

Abarttım biraz biliyorum.:p
Ama yaklaşık böyle birşey.
Yarış dünyasında beğendiğin, alkışladığın motorun aynısını istiyorsan,parayı basacaksın.
Bunu hazırda alsan aynı.
Sonradan da yapsan aynı.

Aslında replikalı motosikletin bir sakıncası var.
Örneğin Rossi Honda'da yarışırken onun replikasını çıkarmıştı Honda.
Millet kapış kapış aldı.
Ertesi sezon Yamaha'ya geçince Replikalı Hondalar elde patladı.:)

Movistarda da aynı şey yaşandı.
Honda son iki sezondur başka firmayla çalışıyor.
Movistarlar para yapmıyor.:)

Örneğin Yamaha bu sezon böyle bir şeye kalkışmadı.
Nedeni ne olabilir?

Bence şu olabilir, hiç bir motosikletçi bir otomobil markasını motorunun üzerinde taşımak istemez.:mrgreen:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Örneğin Yamaha bu sezon böyle bir şeye kalkışmadı.
Nedeni ne olabilir?

Bence şu olabilir, hiç bir motosikletçi bir otomobil markasını motorunun üzerinde taşımak istemez.:mrgreen:
+1

yamaha ''FİAT'' reklamının replicasını yapsa idi Türkiyedeki muhabbeti tahmin edebiliyorum,

ışıklarda beklerken taksici vayy abi fiat mı bu ya?yok felan derken, taksici bak ben diyordum fiat'ta yapacak diye hey yavrum bea:queen:

motosikletin Repsol-Telefonica-Movistar olmasının bence bi sakıncası yok ki bu bir tercih meselesidir.Kimse bu araçları reklam yapayım diye almıyor zaten iş görüntüde çünkü genelde standart modeller daha çok var piyasada ve bunlardan birine sahip olmak farklılık yaratmaktadır...kaldı ki memlekette Repsol un falan ne olduğunu bilen kaç kişi var...iş görüntüde...motosiklet birazda havalı bir araç olduğu için bu tür ilginç yazılar falanlar filanlar dahada havalı olmasını sağlıyor...

dgrmryede ayriyetten sonuna kadar katılıyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar