geçmiş olsun Allah beterinden korusun...
Merhaba, 1 hafta önce 2006 model honda cg125 motorumla kaza yaptım. ford transit yolcu minibüsüne yan sürgülü kapısından, takriben 60 km/h hızla giderken frenleyerek çarptım.
Bu sözde vatandaş U dönüşünün yasak olduğu yerden döndüğü için ve yolu bodoslama kestiği için kaçacak hiçbir yer yoktu, motoruda durduramadım ve çarptım. sonra durup rapor tutarken, ben uğraşamam dedi o adam, baktım çamurluk kırılmış hafif çatlak var, "37 ytl ver git" dedim, para mara vermem dedi kendisi. sonra rapor tutup ayrıldık oradan.
Sonra motora bindim şirkete gittim, baktım motor gayet iyi gidiyor, sorun yok sadece jant yamuk ve gidon eğilmiş, önemli değil deyip şirkete gittim. Gerekli evraklarla motoru konşuk motora bıraktık geldik. Motor şu an konşuk motorda yatıyor, servisi arayıp masrafını sordum 1800 ytl + kdv dedi, oradaki kişi aynen böyle dedi
jant değişecek
çamurluk değişecek
gidon değişecek
depo boyanacak(Hafif bir ezik var ama çok yakından bakınca, ama çizik yok)
aynalar (sağlamdı¿) değişecek
Ön amörtisör alt+üsr komple değişecek ( o çelik borular nasıl yamulur yaw)
Bunları söyledi ve 1800 ytl+kdv (2000ytl) tuttuğunu söyleyince çok rahatladım, eğer adam 37 ytl yi verip gitseydi ben mahfolurdum çünkü bütün bu masrafı karşı tarafın sigorta şirketi ödeyecek. bu bizlere ders olsun.
Aykan : kaza tespit tutanağını sigorta acentelerinden temin edebilirsin. yada www.trafiktescil.gov.tr
mterayes26 : çamurluğun fiyatını kaza esnasında arayıp sordum servise.
Arkadaşlar;
1.Olay:
Bu işleri başına gelen biliyor, o Transit'in MECBURİ TRAFİK MESULİYET SİGORTASI motosikletin tüm masrafını öder, ama, ödediği parayı da Transit'in sahibine-şoförüne RUC-U eder ( Türkçe meali, bağırta bağırta alır ).
2.Olay:
Servisler, "Para sigorta tarafından ödenecek diye" faturayı çok şişiriyorlar.
3.Olay:
Eğer karıştığınız kazada siz suçluysanız; sakın sigortalara para kaptırmayın, TUTANAk FALAN TUTMAYIN, çarptığınız arac -sahibini ikna ederek- direk tanıdığınız tamirciye götürün ve masrafı ödeyip hasarı giderin.
Yoksa 6-7 ay sonra size bir ruc-u yazısı geliyor, faturayı görünce fekleğiniz şaşar paşa paşa da ödersiniz.
Benim başıma geldi, hafif ve yaralanma dahi olmayan bir kazaya karıştım, aslında ikimiz de suçluyuz.
Ama, trafikçiler sağolsun, olayın nasıl geliştiğine değil sonuca bakıyorlar, tüm suçu bana bindirdiler.
Sanayiye gittim arabanın markasını söyleyip -"2 kapı sacı değişecek-boya, bir de arka tampon" dedim.400-YTL ile 600-YTL arası fiyat verdiler, ben de kulağımın üstüne yattım, "tazminat gelirse ne olur, 600-YTl öder geçerim en fazladan" dedim.
Kaza Ağustos ayında olmuştu, Ocak 2008 oldu haber yok, ben rahatım.Ocak ayı son haftasında ...... Sigorta'dan bir RUC-U YAZISI; 600-YTL masraf olmuş 2.600-YTL (İki milyar altı yüz TL)
Bir arkadaştan borç bulup parayı kuzu kuzu ödedim, yoksa eve icra gelecek, bir de Avukat bedeli, noter gideri, icra gideri, protosto bedeli ödeyeceğim.
Borcun günü geldi, nasıl ödeyeceğim?
2000 cc Japon arabam vardı (Kaza yaptığım), sattım, bocu ödedim, kalan parayla da 88 bir Şahin aldım.Attan inip uyuz eşşeğe bindim.
Siz siz olun, öncelikle kaza yapmamaya bakın, kaza yaparsanız da işi sigortayla değil kendi aranızda çözün (tabii siz suçluysanız)
Bir de fırsat buldunuz, elinize bir sigorta experi geçti (Kazalarda Faturayı onlar belirliyor) gerekeni yapın, esnafsanız kazıklayın, onlarda para bol.
cg125 en son 2006 da satılıyordu. sıfır km fiyatı plaka dahil 4050 ytl idi. şimdi piyasa fiyatı 1500-2000 civarı.
Bu arada sağ el bileğim, sol ayak bileğim ve diz kapaklarımın altında eziklik ve burkulmalar oluştu, keşke hastaneye gidip oradan da rapor alsaymışım. sizede ibret olsun yani. mutlaka hastaneye gidin