- Konu Yazar
biz yıllarca 4 zamanlı motorların cazibesine kapıldık kulaklarımız ne zaman 4 zamanlı bir motor sesi duysa bu ne diye bakardık çünkü çin mallarından önce 90 ların başında piyasada bizim ekonomik olarak alabileceğimiz mz, java, mobyleete, peugeot vardı dedem gününden kalma bmw ve benzerlerinin fiyatı bile iyiydi, mz dediğiniz gibi 2 zamanlıdır ama şimdi arkaya baktığımda onunla gittiğim yolları düşünüyorumda motormuş diyorum, ben 150 lik, 250-251 lik ve 301 kullandım, yüksek olmasından dlayı çok rüzgar alıyor ve kilosuda hafif geliyor en büyük şikayetim bu kullanacağın yerde muhakkakkarbüratör hava ayarı yaptır 2 zamanlı motorlar rakım ve nem oranından çok etkileniyor örneğin konyada 100 km de 3-3,5 lt yakıyorsa manisaya geldiğinde ayar yaptırmazsan 10 lt yakıyor arkana bakmadan binersin temizse
Çok enteresan bi motor o zaman bu mz ler , ağırlıktan bahsedilmiş çok mu hafif , rüzgar yiyorsa ön tarafa bi cam taktırırız , yakıt tüketiminde de 3 kata kadar öyle bi fark olacağını sanmıyorum ki şuan bende çift zamanlı kullanıyorum öyle bi fark görmedim.
Birde bugün eski bi Mz kullanıcısı bi arkadşla görüştüm , uzun yolda biraz yorduğunu söyledi ama görüntü itibariyle rahat bi motosiklet görüntüsü var bilmiyorum yani:silent: