Rica ediyorum okuyun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar,
neyi neden tartıştınız bilemiyorum. Ancak, bu kardeşimize Allah rahmet etsin, ilk haber '' Maalesef Alkol Varmış..'' diye çıkmıştı. Kardeşimizin her ne sebeple olsun ölümüne kahrolduk. Bu açılmış bulunan topik kardeşimizin zamansız gidişi ile ilgili olmadığından tartışabiliriz gibi. Bu bir teknik konu aslında. Bir kardeşimiz daha eksildiğinde hep yanan içimiz bir kere daha yanar ama yoktur çaresi:pale:
Maalesef Alkol varmış...... gibi bir topik açan kardeşimiz bence hatalıdır. Madem o topik sadece ölen kardeşimize taziye topiği, bu yazılmamalı idi. Kardeşimizi defnettikten, ailesine sabırlar diledikten sonra bu konuyu aramızada tartışmak da bir insdanlık görevidir.
Açılmış olan başlık büyük ihtimalle değişmiştir, ancak '' alkol varmış maalesef..'' diye yazılınca ilk başta (ki bu forumu takip edip bir şey yazmayanlardanım, ne taziye-ne tartışama çün ki), kardeşimizin ölümünden çok, ölüm sebebnine takılıp kalabiliyoruz. bir kere, kimse ahlaksızlık, şerefsizlik vs, ile sıuçlanamaz bu Ortamda. Bir kardeş öldüğünde hepimizin bir yanı da ölür gider:pale:
Alkolü çok seven biri olarak asla alkollü araç kullanılmaması konusunda da hassasım. Masumane ve çocukç.a gerekçelerle, 2-3 biralı kafam ile eşime ne zararlar vermekten kurtulduğumu biliyorum. iyi ki O na bişiy olmadı ve ben o salakça hareketimle sadece kendimi yaraladım. Bunun, alkollü araç kullanmananı hiç bir bahane ve affı olamaz.
alkol ile motoru bağdaştırabilen kardeşlerime bir teklif yapmak istyorum: kafayı çekiniz ve hiç bnir kimsenin olmadığı ortamlarda, kafanızı kolunuzu kırıp canınızdan olunuz! Ammmmaaa, bunu buralarda bir forum olarak açmayınız? Bizim niyazi, dilediği gibi göçtü gitti diye bir forum olabilir ancak:pale:
Bu yüzden, hem ölüm, hem de taziye beklenen, ama ''alkol varmış maalesef..'' denen bir forum açmayınız. Açmamalısınız ben ce:pale:
Bir de tüm arkadaşlarıma bir uyarı: konunun özünden kopmayalım:cat: Yok o demiş 45 lik sıkalım, yok o demiş sen insan değilsin üzülmedin, öteki demiş vs...
hele girilen Vatan Millet edebiyatlarına sadece esef edrim. Bu işin ne alakası var???
Sevgilerimle kalın, amma illa ki mantığınızla kalın, aklımız olmadan motorculuk da olmaz:rendeer:

Sayın ozaktasi,
"Alkollü Araç kullananın Kafasına Bir Tane Sıkacaksın.Olay bitecek.Hemde 45 likle....."
olan mesajını yine bir şeye çok sinirlendiğinden de yazmış olabilir.Mesela Allah göstermesin Alkollü bir maganda bir motorcu kardeşimizin hayatına kastetmiş olsa hepimiz az çok buna benzer bir ileti yazabiliriz.Herhangi bir olayda herkesin eski mesajlarına bakılacaksa illaki bir çelişki çıkabilir.Bence büyütmenin kesinlikle gereği yok...

Kesinlikle katılıyorum, çok saçma bi topic açmış, kendi çapında neyi ıspatlamaya çalışıyor, ortada ölmüş biri var, alkollü veya alkösüz onun avukatlığını yapacağına, karşındaki bir canlıyı üzmemenin yollarını ara, suçladığın insan yarın ölse senin bu durumun ne olacak ben söyleyim kendine kuş beyinliymişim demessen ben de dinazorum..

Alkollü kişi kaza yapıp öldüyse acıyın yas tutun üzülün ,ama ölmezse siz kafanısına sıkın dimi.... tabi çok mantıklıı....

Söz konusu şey alkol değil,söz konusu şey vefat eden arkadaşımız hiç değil,söz konusu şey benim kuş beyinim senin dinazorluğunda değil...

tekrar tekrar yineliyorumm konu alkollü kullanmak değil,konu insanı vicdan azabı içinde bırakırken kendi benimsemediği düşünceleri başaklarına yazmak...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar bu topiği ben açmadım...Bunu çok iyi biliyor ve okudukça görüyorsunuz..Benim için ahan Öcü diye bu topiği açan biri belli..Ben sözlerimin arkasındayım.Taziye topiğne ,,şöyleyse ,,böyleyse,,cartsa ,,curtsa ,falansa,,fistikansa gibi rencide edici insanları üzücü tabirler yazılmaz..üzüntün varsa üzüntün dile getirilir ve baş sağlığı ve taziye dilenir..

bir arkadaşının ayıbı güneş gibi doğarsa sende onun ustune gölge ol gece nın karanlıgı ol..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bak ((((---Ben diyorum İstanbulboğazı---)) falan gibi yazılar yazıp arkadaşlara hakaret etme..o söylediğin lafın arkası insan olana yakışmaz..Şu an bile sitedeki arkadaşlara bu tür sözlerinle hakaret ediyorsun...

İnsanlar bazen sinirden farklı şeyler yazabilir. Eski mesajlarınızı inceleyin bakalım bir... Bir çok mesajınız için ''bu konuda böylemi demişim'' dersiniz. Herşey o anki psikolojik durumla alakalı. Sonuçta faydalı bilgiler başlığı değil, taziye başlığı. Bir birinizi kırmayın, hepimiz motosiklet kullanıyoruz, belki birgün aynı durumda biz oluruz.

Ben düşüncelerimi edebinde doğru şekilde yansıtıyorum,kuş beyinli söz hoş bi söz değil,hele konunun içinde olmayan sadece yorum yapan kişi için hiç hoş bi söz değil,milleti gaza getirmeyi ne zaman bırakacaksınız merak içinde bekliyorum...

Sayın ozaktasi,
"Alkollü Araç kullananın Kafasına Bir Tane Sıkacaksın.Olay bitecek.Hemde 45 likle....."
olan mesajını yine bir şeye çok sinirlendiğinden de yazmış olabilir.Mesela Allah göstermesin Alkollü bir maganda bir motorcu kardeşimizin hayatına kastetmiş olsa hepimiz az çok buna benzer bir ileti yazabiliriz.Herhangi bir olayda herkesin eski mesajlarına bakılacaksa illaki bir çelişki çıkabilir.Bence büyütmenin kesinlikle gereği yok...
Mhyen arkadaş:cat:
Kartal Devlet Hastanesinde, İlk Yardım Stajımı yaptığım zamanlardı, 4 yaşında, annesinin özenle giydirdiği, ayaklarında kırmızı ayakkapları, saçları pırıl taralı o küçücük çocuk Re-Animasyon servisi yerine Acil servise getirilmişti. Doktor ablamız ki inanılmaz güzel bir İnsan, ''Ne yapıyorsunuz, çocuk ölmüş!! götürüp re-animasyona sokun'' dediği günü asla unutamam:pale: Alkollü bir kamyonet sürücüsü, KAZAYLA, istemeden ve bilmeden yavaşça deyivermişti aslında bu yavrucağa:pale: Deyiverdiğinde oluşan manzara buu, Hastane masaında yatan bir ölü!! ne kadar uğraşsan da dirilemeytecek bir bebek! 4 yaşında, ayakkapları annesinin giydirdiği gibi duruyor:pale:
Alkollü araç kullanan, bunu kullanmaya devam eden, bahaneler bulan, aslında ben kendimi bilirim diyen, sürerim ama gecenin o saatinde 3. fitese bile takmam diyen, bu ihtimaller bana mı çatacak diyen..
Kısaca alkolle beraber araç kullanan kişiler, bırakın gidin, bebekleri bırakın, hareketleri kısıtlı dedeleri-nineleri, d,kkati dağılmış yayaları bırakın ve gidin:silent: Gidin ve istediğiniz yerde yalnız bir şekilde hayata meydan okuyun. Umarım hayatta kalırsınız, ölecekseniz bile kendi inmtiharınızı planlayınız. 4 yaşında kucağında topu olanlara bulaşmayınız.
Fil dediğimiz hayvanlar bile becerebiliyor YALNIZ ÖLEBİLMEYİ.:pale:
Herkese şahane hayatlar, kazasız belasız sürüşler, mutluluklar dilerin:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben kimseyi gaza getirmeyi düşünecek ve uygulayacak kadar kişiliksiz değilim..Ayrıca ne alakası var sadece sizin yazmış olduğunuz cümlenin hiçte hoş bir tabir ,,dahası amiyane anlatımla çok kaba ve Argo olduğunu size hatırlatma gereği hissettim..Ben getirsem getirsem sadece Suzuki GSX-R 1000 makinamı gaza getiririm..Kimseyi gaza getirme tabiri bile bize yakışmaz...

burdan hepınıze yazıklar olsun dıyorum konuya bak cocuk ölmuş sadece allah rahmet eylesın denır yok nıye ıcmış yok ınsan bılmem ne bırakın bunları gençecık cocuk yemın ederım ılk gördugumde o kadar uzuldum kı ıcım parcalandı hıc demedım alkol almışta uzulmıyım yerı uzak olmasa cenazesıne bıle gıderdım
tekrardan yerı topraga cennet olsun lutfen arkaşlar sızede sözum olabıldıgınız kadar dıkkatlı olun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Mhyen arkadaş:cat:
Kartal Devlet Hastanesinde, İlk Yardım Stajımı yaptığım zamanlardı, 4 yaşında, annesinin özenle giydirdiği, ayaklarında kırmızı ayakkapları, saçları pırıl taralı o küçücük çocuk Re-Animasyon servisi yerine Acil servise getirilmişti. Doktor ablamız ki inanılmaz güzel bir İnsan, ''Ne yapıyorsunuz, çocuk ölmüş!! götürüp re-animasyona sokun'' dediği günü asla unutamam:pale: Alkollü bir kamyonet sürücüsü, KAZAYLA, istemeden ve bilmeden yavaşça deyivermişti aslında bu yavrucağa:pale: Deyiverdiğinde oluşan manzara buu, Hastane masaında yatan bir ölü!! ne kadar uğraşsan da dirilemeytecek bir bebek! 4 yaşında, ayakkapları annesinin giydirdiği gibi duruyor:pale:
Alkollü araç kullanan, bunu kullanmaya devam eden, bahaneler bulan, aslında ben kendimi bilirim diyen, sürerim ama gecenin o saatinde 3. fitese bile takmam diyen, bu ihtimaller bana mı çatacak diyen..
Kısaca alkolle beraber araç kullanan kişiler, bırakın gidin, bebekleri bırakın, hareketleri kısıtlı dedeleri-nineleri, d,kkati dağılmış yayaları bırakın ve gidin:silent: Gidin ve istediğiniz yerde yalnız bir şekilde hayata meydan okuyun. Umarım hayatta kalırsınız, ölecekseniz bile kendi inmtiharınızı planlayınız. 4 yaşında kucağında topu olanlara bulaşmayınız.
Fil dediğimiz hayvanlar bile becerebiliyor YALNIZ ÖLEBİLMEYİ.:pale:
Herkese şahane hayatlar, kazasız belasız sürüşler, mutluluklar dilerin:cat:

Hay ellerine sağlık ne güzel anlatmışsın,,açıklamışsın,,Bu anlatım benim yıllar önce yazmış olduğum O cümlenin ne maksatla yazmış olduğumu çok iyi bir şekilde,,,herkesin anlayacağı bir dilde yukarıda anlatmışsın..Varrolll

aktris---- arkadaş başlığı incelersen konuyu başlatan ve vefat eden merhum arkadaşımıza saygısızlık eden ben değilim..Alıntıları incelediğiniz zaman benim bilakis merhuma saygısızlık edilmemesini telkin ediyor olduğumu çok net bir biçimde görürsünüz...

Son düzenleme:
Dirisine şefkat göstermeyen,ölüsüne rahmet ediyo... buda çok mantıklı...

( konu vefat eden arkadaşımızla ilgili değildir lütfen yalnış anlamayınızz )

iso kardeşim, adaşım... gerçekten aranızdaki tartışma baydı. eminimki ikinizin de yüreği, bizlerin yüreği gibi burkuldu bu gencecik fidanın bir daha motor sesi bile duyamayacağından. ama tarzlarınız farklı ve takıntı yaptınız birbirinizin dediğine. ama artık lütfen yeter arkadaşlar! biz birlik beraberlik içinde olmalıyız, iyiyi kötüyü tartışarak bulmalıyız ama kalpleri kırmadan. ne kadar üzüntü de duysak, sivri kelimeler kullanmadan...

burada genç bir fidan gitti uzaklara, tamam hepimiz üzüldük ama önemli olan geride kalanların daha dikkatli olması. konu bu olmalı, yoksa o ööle demiş, bu bööle demiş diye birbirimizin gırtlağına sarılmak hoş değil. çift teker üzerinde olan herkes kardeştir ve birbirinin kalbini kırmamalı.

hepinize sevgiler

Arkollü Yada Değil Ne Olursa Olsun Artık Aramızda Değil Saygısızlık Yapmayalım Ki ARKOLLÜ oLMUŞ OLSA BİLE BURADA KONUŞULACAK YAZILACAK ŞEYLER DEĞİLDİR SAYGISIZLIK YAPMAYALIM

evet :cat:
lütfen kesin konuyu :pr:, saçma sapan bir tartışma başlamış.burda hepimiz arkadaşız ve birbirimize saygıyı kaybetmeden yazışıyorsak yazışın yoksa yazmayın arkadaşlar.okumak için girdim konuya şu an fazlasıyla pişmanım okuduğuma.
lütfen yazmayı kesin :farao:
MOD KARDEŞLERİM LÜTFEN

Hay ellerine sağlık ne güzel anlatmışsın,,açıklamışsın,,Bu anlatım benim yıllar önce yazmış olduğum O cümlenin ne maksatla yazmış olduğumu çok iyi bir şekilde,,,herkesin anlayacağı bir dilde yukarıda anlatmışsın..Varrolll

aktris---- arkadaş başlığı incelersen konuyu başlatan ve vefat eden merhum arkadaşımıza saygısızlık eden ben değilim..Alıntıları incelediğiniz zaman benim bilakis merhuma saygısızlık edilmemesini telkin ediyor olduğumu çok net bir biçimde görürsünüz...

Ozaktasi arkadaş,
Seni tanımam, bilmem.
Benim için önemli olan alkolü mazur gösterebilen kardeşlerim. Belli ki bu işin ciddiyetini bilmiyorlar:pale: Merhum kişi bizim kardeşimizdir, Allah yanına alıp kollayanı olsun:cat: Nur içinde yatsın. Bizim işimiz bir motosiklet sitesinde alkollü araç kullanmayı onaylayacakmıyız yok sa tersi mi?? Bu internet ortamında sinirlerine hakim olmak gerçekten zor! Sadece yazısın çünki, ne karakterin ne kimliğin var. Allahtan beni tanıyan bilenler var da yazabiliyorum işte:mrgreen:
Alkol ile motosikleti bağdaştıran kardeşlerimiz, akıllı başlı bile olsalar, bu işin ciddiyetini bilemez olabilirler:cat: Amaç yararlı olabilmek, azıcıkta olsa akla karpuzun kabuğunu düşürebilmek:cat:
Bugün, sol şeridin sol tarafından sabahın 7 sinde giden ve sürekli arabalara korna çalan bir motosikletli arkadaş, kendi haklılığına tamamen inanarak, aynasının kırılmasına neden olan araç sahibi ile kapışacaktı!! Dışarıdan bir motorcu olarak baksak arkadaşı savunmak üzere bir iki tane de biz yapıştıralım diye geliyor içimizden:mrgreen:

iso kardeşim, adaşım... gerçekten aranızdaki tartışma baydı. eminimki ikinizin de yüreği, bizlerin yüreği gibi burkuldu bu gencecik fidanın bir daha motor sesi bile duyamayacağından. ama tarzlarınız farklı ve takıntı yaptınız birbirinizin dediğine. ama artık lütfen yeter arkadaşlar! biz birlik beraberlik içinde olmalıyız, iyiyi kötüyü tartışarak bulmalıyız ama kalpleri kırmadan. ne kadar üzüntü de duysak, sivri kelimeler kullanmadan...

burada genç bir fidan gitti uzaklara, tamam hepimiz üzüldük ama önemli olan geride kalanların daha dikkatli olması. konu bu olmalı, yoksa o ööle demiş, bu bööle demiş diye birbirimizin gırtlağına sarılmak hoş değil. çift teker üzerinde olan herkes kardeştir ve birbirinin kalbini kırmamalı.

hepinize sevgiler

Abi zaten benim amacım kalp kırmak değil,ben bugün tepkimi ortaya koyarımm,arkadaşın yarın açtığı konuya gayet arkadaşça yorumlarımı yazarım,düşman olmak kılıçları çekmek değil niyetim hiç bi zamanda böyle bi niyet beslemedim kimseye,sadece tepkimi gösteriyorum,yoksa kendimi seviyorum kendimi sevdiğim için herkesi seviyorumm:cat:

bu topiği sen açtığın için sana lafım, iso can. yoksa gerçekten tanıdığım tüm adaşlarım efendidir. denizci arkadaşımın dediği gibi konu alkollü mü alkolsüz mü ya da nereye kadar alkol olmalı. ozaktasi kardeşim de sanırım asabi bi abimiz ki taziye topiğine girişinde de hayli asabi bir giriş yapmıştı. onun dediği gibi alkollü kullananın kafasına sıkmakla da olacak bir iş değil ama onun da tarzı bu işte. taziye topiğinde öyle asabiyetini dile getirirken, başka bir topikte de kafasına sıkmakla tarzını dile getiriyor, saygı duyacağız ona da.

ama artık lafı bağlayalım ve bu kırıcı olan topiğe son verelim.

lütfen arkadaşlar, çift tekerin üzerine çıkacaksanız, sadece diliniz alkolün tadına baksın kalın barsağınız değil...

bence bireylerin birbirini boyle ortak amaclar için kullanılan bir platformda eleştirmeleri ve yargılamaları yanlış haklı haksız konusu degil yanlış anlasılmasın ama şimdi kimi ilgilendirir o kişinin kişilik sorunları(yine yanlış anlaşılmasın abi ya :) ) kilitlensin bu konu :farao:

bu topiği sen açtığın için sana lafım, iso can. yoksa gerçekten tanıdığım tüm adaşlarım efendidir. denizci arkadaşımın dediği gibi konu alkollü mü alkolsüz mü ya da nereye kadar alkol olmalı. ozaktasi kardeşim de sanırım asabi bi abimiz ki taziye topiğine girişinde de hayli asabi bir giriş yapmıştı. onun dediği gibi alkollü kullananın kafasına sıkmakla da olacak bir iş değil ama onun da tarzı bu işte. taziye topiğinde öyle asabiyetini dile getirirken, başka bir topikte de kafasına sıkmakla tarzını dile getiriyor, saygı duyacağız ona da.

ama artık lafı bağlayalım ve bu kırıcı olan topiğe son verelim.

lütfen arkadaşlar, çift tekerin üzerine çıkacaksanız, sadece diliniz alkolün tadına baksın kalın barsağınız değil...

Arkadaşlar,
Toparlayalım, taziye dedik mi zaten damarlarımızdan damar kopuyor:pale: Ölen ile ölüveremiyoruz. Hepimiz kardeşlerimize, biz tedbirli-tedcrübeli olarak diyelim ki, Alkollü bir durum motorun düşmanıdır adeta:cat: Bir kereden ne olur demeyelim ve o neşeli, coşkulu ama kafamız bir dünya hallerinde motora pinmeyelim:cat: Arkadaşlar, hayal bile edemediğimiz sonuçlara sebep oluyor, vicdanı olan arkadaşlarımızın ki ölünceye dek sızlıyor, diğerlerinin bizimle zaten alakası yok. :cat::cat:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar