malesef atladığın noktalar var. Hiç yurtdışı yaptın mı motorla bilmiyorum fakat motorun konforuna muhtaç kalıyorsun. Ayrıca benim univ. şekerpınarda yani hergun gidiş geliş 80-100 km temdeyim. Nasıl sıkıştırdıklarını yaşayarak oğrenmen lazım. Küçük bir makine bunlardan kaçmanı sağlayacak gücü üretemiyor. Tabiki bu demek değil ki git yüksek cc de bir motor al. Git adam akıllı eğitimlerini al (bütün seviyedekileri) sonra basamak basamak yüksel. Ayrıca kullandığın sıfatlardaki hataları belirtmek isterim tabiki beni tanımadığın için hız meraklısı olmadığımı bilemezsin.
bir de düşünmediğin bir nokta var. 1300cc lik bi touring veya endro ile 1000 ve üzeri cc deki bir ss i bir naked i aynı katogoride değerlendiriliyorsa diyecek fazla da birşey yok...
bu arada resimdeki motor senin motor mu??? cc sini hiç göstermiyor burdan çok güzel gözüküyor.Soylemeden yapamadım :cherry:
Arkadaş B+rk,
Yazdıklarım asla senin kişiliğinle ilgili sana doğrudan hitap edilmiş şeyler değil genel geçer şeylerdir.Yanlış anlaşılmamak için ben peşinen bir özür dileyeyim:cat:
Bendeniz Motor Hacmi CC den bahsederken daha ziyede Güç konusu üzerinde durmak istedim dikkat edersen. ''Yurt dışı na gittin mi, konfor ihtiyacı oluyor...'' vs. demişsin, ben de bu fikrini desteklediğimi belirtmiştim. Bu tip yolculuklarda değişken hava yol vs şartları, ek olarak kendimizi daha da güvenli hissetmemiz zorunluluğu yüksek güçlü motorları da zorunlu kılıyor adeta.
Benim bahsettiğim, yazımın başına dikkat, şehiriçi ve makul sayılabilecek şehirlerarası yollar da büyük güçlü motorların çok gerekmeyebileceği idi. Bir de şunu ekleyeyim, çok yanlış bulduğum Motosikletlerde ki 70 km hız sınırı bu kanun değişene kadar önümüzde bir duvar. Şu aralar da Trafik adeta bir kampanya halinde motorları, özellikle şehirlerarası yollarda denetleyerek cezalar yağdırıyor.
Umarım konunun özünden kopmamışımdır, yanlış anlaşılmamışımdır.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim:cat: