Şİmdi bu soru hep soruluyor. S&t kanuni ile eski kanuni kalitesi aynımı diye? motorlarda Kanuni yazınca insanlar biraz geri duruyor. Şöyle söyleyim; eğer kanuni bu motosikletleri Çin'den getirtip Türkiye'de monte etseydi, bu motosikletin önceki kanunilerden bi farkı olmazdı. Ama Kanuni şu anda sadece Global motor gibi bu motosikletin Koreden ithalatçısı. Ve Kanuninin yanlızca bir motosiklet firması olması bizim için ithalatçı olması açısından çok avantajlı. Çünkü parça sıkıntısı olmaz. Yani beyaz eşya firmaları gibi motorları satıp kaçmaz. Ve kısa bir süre sonra S&t bant üretimine Türkiye'de başlayacak. Yine Kanuni olarak üretim yapılacak ama bu fabrika gökten inmeyecek yine Koreli S&t teknolojisiyle üretim yapılacak. Nasıl opelin Türkiye'de üretimi varsa S&t' ninde olacak. Opel Türkiye'de üretildi diye tofaş gibi mi oldu? Hayır.
Ve benim kullandığım gt 250 olsun 250 r olsun yakından incelerseniz bence yamaha veya hondayla kıyaslanabilir. Ama bir iki puan eksik alabilir. Bu markaların çin modellerini saymıyorum. Daha öncede söyledim, ben 2 sene jinlun kullandım. Parça kalitesi ve performans açısından çok farklı. Yani eski kanunilerden de farklı. Zaten s&t kanunileri her kanuni bayisi satamıyor. Örneğin Ankara'da yanlızca 1 tane S&t bayisi var onlarında daha evvelden sattıkları motorların kalitesi belli. Ve genelde japon motorlarının servisliğini yapıyorlar. Yani bu motorun fiyatına göre en büyük eksiği üzerinde kanuni yazması. Ama detaylarda bazı sıkıntılar var. yani şöyle olsa daha iyi olurdu gibi. Fiyatı 1 milyar az olmalıydı gibi. Ama bu paraya böyle bir v-motor alamazsınız , 250 cc'den de böyle ses duyamazsınız, böyle bir 650 cc görüntüsü elde edemezsiniz.
Şimdilik tespit ettiğim sıkıntılar ise;
Birincisi devir saatim bozuk hala yenisi bekleniyor, benim şansızlığım olabilir,
Biraz yağ terlemesi yaptı, canım sıkıldı. vidaları sıktık kesildi gibi. ama bundan sonra görücez. işallah vidalardandır.
6000 devir civarı biraz titreşim var sonra yağ gibi gidiyor. Ama bu titreşimi çinlilerle sakın kıyaslamayın.
Kalkışta ve düşük viteslerde biraz hantal kalıyor. max. performansı 5. viteste 7000 devirlerde yakalayabiliyorsunuz, uzun yolda iyi ama şehir içinde biraz sıkıntı.
Şu an 1500 km'de. Hala çok ısınıyor. Çok ısınınca sanki performans biraz düşüyor gibi. Motor daha açılmadı sanırım.
Oturuş pozisyonu biraz beni yoruyor ama naked sonuçta enduro değil.
İyi yönleri çok ama şu an sadece şunları söyleyim,
Düz yolda yada bayır yukarı , rüzgarda 120 km/sa çok rahat çıkabiliyor. Hemde titreşimsiz. Far süper aydınlatıyor. Aynalar gayet iyi. Vites geçişleri gayet iyi. Yol tutuş iyi, frenler iyi, süspansiyonlar gayet iyi.
Ben çok tecrübeli yada motordan çok iyi anlayan biri değilim, birazda çin motorlarıyla karşılaştırdım sanırım.
şimdilik bu kadar.