tek tekerin zararları?

arkadaşlar bildiğiniz gibi motorcunun kanı deli akıyor biraz:pbenmki deliliğin yanındada manyaklaşıo biraz:pşimdi bi sorum olacak.zaman zaman tek teker yapan biriyim ki bu gün olayı abartıp her müsait ortamda yapmaya başladım:pr:rekorum şu anda 30 metre kadar.fakat bunun bazı zararları olduğunu biliyorum.bunları bana anlatabilirmisiniz:silent:bu başlığı bilgi almak için açtığımı belirteyim.yeni bişeyler öğrenmek istiyorum ki benm gibi arkadaşlarında olduğuna inanıyorum.şimdiden teşekkür ederim.saygılar:rendeer:

banada 200 liraya mal olmustu :) (on grenaj-far-camurluk-gidon) tevbe ettim:)

cabuk nezle olabilir grip olabilirsin( genelde kasksız yapanlar için geçerli) :p

Son düzenleme:
YARARI OLMDIGI KESİN ZARARI MORU CABUK YIPRATIRSIN DEBRİYAJ BALATALARINI YERSİN SUSPANSIYONLARA ZARAR VERİR MOTORUN YAĞLAMASI DUZGUN OLMAZ VS :cat:

Motora en büyük zararı yağlamanın çok az olması.Yani ömrünü baya bi kısaltması.Benim bildiğim bu.

Dostum her seyin artisi ve eksisi var. Tek teker yapmak motorunun on aksamini daha cabuk yipratir , inis ani bazen sert olabilir. Ama yasadigin o anlik zevk te tartisilmazdir. Bunu goze almissan ve trafige kapali alanda bu zevki tadiyorsan bence zarini degilde yasacagin zevki dusun. Sadece tek ricam guvenligini asla ihmal etme.

Ön takım öncelikle sonra kranka binen yük debriyaja yapılan baskı v.s. :)
Ama altınızda sağlam bir makina varsa debriyaj kullanmadan tekteker yaparsanız sadece hızlı indiğinizde ön takıma yük biner :)

Yeni makinada rodajın yarısını tek teker yaparsan. Alet alışıyo sen hafif gidonu kendine çekiyosun o devam ediyo sıkılınca hafif ileri itiyosun çift teker devam.
:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sen önce tüm grenajları sök öyle teker yap mağlum senin motorun parçası zor bulunuyor..

emeğine sağlık antalyadaki honda beat kullanan çocuklar seni tek tekerde tokatlar..:mrgreen:

herifler honda beat ile bir baslıyolar km lerce gidiyolar..

huceyn kardeşim ben sana söyleyim motorun büyük ihtimal arora hava soğutmalı
ve teker yaptığında motor çok ısınır yağlama yapmaz ve buda motoru eline almana neden olur zincir, dişli, amatesör ve lastiklere zararı çok düşersen kafana gözüne kendini kurtardın motora zarar şimdi niye böyle dedin diyecen
aynılarınıbende çok yaptım ve son 1 aya kadar bende hep tek teker çalışıyodum ve bayağı ilerletmiştim allaha şükür kafayı gözü kırmadık ama motoru elimize aldık grank kesti ve bayağı bi tuzluya patladı bana fazla uğraşma derim ilerde bi büyük makina alırsan onla çalışırsın:D:D:D biraz uzun oldu ama kusura bakmayın lastiğiniz düz bassın

Yeni makinada rodajın yarısını tek teker yaparsan. Alet alışıyo sen hafif gidonu kendine çekiyosun o devam ediyo sıkılınca hafif ileri itiyosun çift teker devam.
:)

hehehe ne bu hocam at mı aLLah aşkına
tek teker rodaj yapıyosun ve makina aLışıyo :)
hafif çekiyosun ve tekere kaLkıyo ne bu makina ? modeL marka ?

Debriyaj,lastikler,ön süspansiyon ve abartırsan gidon,krank,zincir,dişliler...

Ayrıca soğutma standart olarak yapılmaz yağlama normal olarak işlemez.

Kısa süreli tekerde çok bi zarar vermezsin ama rekor kırıcam diye stok bi motorla uzun süre gidersen peki iyi olmaz.

Valla ne kadar dogru bilmiyorum sanırım bir arkadasın sattıgı GSX-R 600 dü sattıgı adam on kaldırıp ındırmekten şasi de çatlak oluşturmuştu...

Sen tek tekere nasıl kalktıgını söyle ben sana zararlarını söylerim :p

Sen tek tekere nasıl kalktıgını söyle ben sana zararlarını söylerim :p
:queen:takıyorum bire debriyajı hızlıca bırakıp gazı açıyrum dengeyi sağladıktan sonra gidiyorum.ha bide sabah 2 ye attım oda var:queen:

arkadaşlar hepinize tşk. ederim.birçok şey öğrendim ve azaltmaya başlıyorum yada bırkayorum.hatta hurda gpz falan bulursam alıp kendimi o şekilde tatmin edecem.çünkü o an dehşet bi zevk.müthiş eğleniorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar