Her iki tarafada düştüm. Duruma göre değişiyor.
bende 2 kez dustum ve solar: tum motorlarda yan ayak soldamıdır acaba:silent:
Valla okumasam aynısını yazacaktım, az kaldı da okumayacaktım. Ben de iki kere düştüm ikisi de sağa... İlk düşüşüm düşük hızda derin sağ dönüşte arka tekerin mazota basıp kaydırmasıyla oldu ve sağa devrildim.
İkinci de kavşakta önüme atlayan bir otomobile vurmamak için sert fren yapınca ön teker kilitlendi ve yine sağ tarafıma doğru düştüm. Başka da düşmem umarım...
Hadi ilki sağ dönüş olduğu için sağa düşmem normal ama ikincisi sağ veya sol ayrımını olmadığını teker kilitlenince yol durumuna göre motorun meyil aldığını düşündürtüyor. Yani yol sağa meyilliydi veya bir şekilde sağ bileğime daha çok yük bindi ve gidon sola çevrildi ve motosiklet sağa yattı.
Kısacası böyle bir genelleme yapılabilineceğini zannetmiyorum ya da yapılan genelleme yanlıştır diyorum...
Zaten bir genelleme yapılamazki.Genelleme olarak bakmayalım.Birnevi tecrübe görüp yaşadıklarımıza nazaran.Ben de birkez sol tarafa 80 km/h ile düştüm.Zaten o anda bilincini yitiriyor insan.Araştırırken,bu konuya benzer bir olayı Beyin-İnsan vücudu ve Denge ilişkisi adlı bir belgeselde izlemişdim.E ama sağa doğru 40-50km/h 60' meğille giderken biri yola muz kabuğu atmışsa besmele çekecen. İstesende yataman ztn sola![]()
Ben bunu çok önceden araştırdım kendimce bişeyler yazmak istiyorum.Bende hiç sağa düşen görmedim.
Heyecan ve adrenalin anlarında insanların vücutlarının sağ ve sol taraflarını farkında olmadan kullanabildiklerini tespit etmişler.İnsanların %95'inde beynin sağ tarafı vücudun sol tarafını ve duygularını kontrol etmede görevlidir.Fiziki kanunlar açısından ayakta ve bir yüzeyde dengeli durabilmemiz için ağırlık merkezimizden geçen dikey çizginin iki ayağımızın ortasına denk gelmesi gerekir.Bu sayede bir yüzey ve bir cisim üzerinde dengede dururuz.İnsanların %95'inde denge çizgisi sola baskınmış.Yani sol taraf bize daha güvenli hissiyatı verir.Şöyle örnekleyim enazından ben hiç bebeğini sağ kolunda tutan yatıran anne görmedim.
Veya yüksek bir hızda sağa doğru viraj alırken sola doğru irkilme hissiyatı oluşuyor.Ama aynı şey virajı sola doğru yatarken olmuyor.Enazından benim tespit ettiğim bu.Aklımda kalanlar bu kadar.
bu denge olayında haklı olabilirsin. mesela tek ayak üzerinde durmaya çalışın, sol ayak daha dengelidir sağ ayağa göre.
Benden de bir sol bir orta :cherry: (Hadi bakalım düşünün o nasıl oluyor :cherry![]()
ama ben sol elımle kaşık tutamıyorumağzımı bulamıom yemek yerken
![]()
Ön diskin sağ tarafda olmasından dolayı fren esnasında teker kilitlendiğinde dreksiyon sola döner ve dreksiyon kilitlendiğinde hangi yöne dönerse motor o yöne devrilir.