- Konu Yazar
madem bu rodaj süresi önemli ,fabrikası niçin rodajı tamamlanmış motor koymuyor üzerine .yoksa buda maliyeti etkiliyor olmasın?bin km lik yakıt koyması lazım herhalde?:silent:
madem bu rodaj süresi önemli ,fabrikası niçin rodajı tamamlanmış motor koymuyor üzerine .yoksa buda maliyeti etkiliyor olmasın?bin km lik yakıt koyması lazım herhalde?:silent:
motor rodajı artık fabrika şartlarında ve cnc den çıkma jilet gibi motorları kullanıyoruz .. seki teknoloji motor yapımı ve verdikleri güç 30 40 hp geçmezdi . rodaj o zamanlar önemliydi... gömleklerin pistonlara alışması vs.. vs.. fakat teknoloji gene bizi dört ayak ustune düşürüyor ... 0km bir motorda şanzıman rodajıı çok önemlidir .. vitesleri alıştırmak dogru devir ve geçişleri yapmak önemlidir ....
Motoru olan herşeyin rodajı vardır muhakkak...![]()
evet arkadaşlar rodaj süresi büyüyk önem taşıyor taşıyor özenli kullanım gerektirir ben daha dün cbf 150 aldım rodaj süresince 50 km hızı geçmiyorm ve sürekli vites değiştiriyorum isterseniz direkte motora yüklenebilirsiniz fakat benim diğer cbf ci arkadaşlarımın motoru gibi yag yakmaya başlarsınız sürekli olarak buda bir tercih meselesidir.
ee abi peki bu arabalarda nie rodaj yok
mesela honda civic i ele alalım 1000 km de fabrika tarafından ücretsiz kontrolü var ama bunda da sadece somunları civataları kontrol ediliyor boşalma var mı die yağ düzeyi kontrol ediliyor o kadar
yani yağ değişimi yok
bunun sebebi nedir acep
Motoru olan herşeyin rodajı vardır muhakkak...![]()
Benim motorum 2006 model ama 60 km de ikinci el aldım..
Rodajını yapıyorum fakat merak ettiğim şey, motor yağının ve diğer parçaların belli bir ömrü var mı, 1000 km ye gelmeden değişmesi gerekir mi, beklemiş bir motor nede olsa..
evet arkadaşlar rodaj süresi büyüyk önem taşıyor taşıyor özenli kullanım gerektirir ben daha dün cbf 150 aldım rodaj süresince 50 km hızı geçmiyorm ve sürekli vites değiştiriyorum isterseniz direkte motora yüklenebilirsiniz fakat benim diğer cbf ci arkadaşlarımın motoru gibi yag yakmaya başlarsınız sürekli olarak buda bir tercih meselesidir.
Arkadaşlar her motorda rotaj aynımıdır aralarında farklılık gösterirlermi acaba?:silent: