@ alperiz
olm bi düş yakamdan yaaa...bu motorla qizli saklı bişiii yapamayacakmıyım benpaparazzi ALPER
26.05.2008 - 21:15 Şaşkınbakkal Piştiiiii
eheuehueheuheeuhuehehu![]()
selam arkadaslar
benim alet 200 kmye geldi , de ön taraftan bi ses geliyodu , bisey biseye sürtüyodu. bugün ilk uzun yolculugumu yapt1m cengelköyen kad1köye gittim jinlun servisine , spot motora.
adam baska bi motora bak1kyodu isim aksama kadar sürer diyince dedim benimkine bak bi kisaysa yap falan. bakti söyle balatalar diske sütüyomus uzun is aksama ugra dedi ama ben geri geldim haliyle. 300 bak1m1nda bi gidicem tekrar
bu balatalar falan ne kadar? kazik yemeyeyim.
bir de o bisey olmaz dedi ama aranizda basina biyle birsey gelmis olan var mi?.
eheuehueheuheeuhuehehu![]()
mUhabbete bak...
neyse beyler...ben motoru satıyorum agustos basında bı arkadsıma verıorum moturu herseyı ıle...zn olayı kapanıyor!!!:salut:
selamlar
ismim arif yeni üye oldum ve 125-zn almayı düşünüyorum.makineyi aldıktan sonra bakımlarını yaptırabileceğim güvenilebilir bir mondial servisine ihtiyacım olacak.sefaköyde oturuyorum hizmeti iyi olan bir servis nereden bulabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz? ilginize şimdiden teşekkürler
arkadaşlar.. daha doğrusu mondial zn kullananlara duyuru gibi bişi
geçende motorun ilk bakımı için kendi özel servisime götürdüm.. ustamın işi olmasına rağmen beni kırmadı her şeyiyle teker teker ilgilendi.. yağı değişti, sağı solu sıkıldı vs.. ama babamın da ısrarıyla bide mondial servise götürdm garantiden çıkmasın die.. tabi tam bi hüsran oldu benim için.. adamlar bnm özel ustamın yağı çıkardığı süreden daha az bi şekilde herşeyin bittiğini söledi.. hatta motorumu içeri bile almadan sokakta kapıda halletmiş herşeyi.. ön tarafta gidonda bi boşluk var dedim adamın cevabı amortisördür o.. bişi yoktur dedi.. bakmadı bile neymiş ne değilmiş diye...
uzun lafın kısası.. tabi bu kendi fikrimdir.. garanti 1 gram bile umrumda değil artık.. zaten bişi olsa bile yok kullanıcı hatası, yok cart yok curt diye para kopartıyolar.. hatta 2-3 ayrı servisi aradım her servis bana farklı bi fiyat söledi ilk bakım için, kimi 15 kimi 20 ytl.. anlayacağınız mondial yetkili servisinde pek iş yok gibi.. ne varsa güvendiğniz kendi özel usatanızda var.. biraz tuzlu oldu bnm için ama güvenim sonsuz kendisine..
(teşekkürler asım usta)
arkadaslar buji aldım 5ytl DENSO SPARKPLUGS - U22FS-U - 4006. japon malı kaliteli ama iridyum felan deil heralde. birde yağ aldım castrol power1 scooter 4t simdi ben bakıma goturcem. buji felan kaca takması lazım normalde kazıklanmayalım. zaten yagı 17 ytl ye aldım koydu baya. birde yağı yag gostergesinin oradanmı koyucam?
dostum
iridyumlar hakkında cok tartismalar yapildi forumda aratsan bulabilirsin
iridyum bujiler kucuk cclerde pek etkili degil daha cok buyuk motorlar icin iyi oluyor ayrica iridyum buji biraz tuzlu normal bujiye gore:queen:
bujiyi takma isi 5dk surer seleyi acarsin alttaki esya koyma gozunun orda kapak var onun vidalarini sokersin elinle uzanıp anahtarla sokersin
nekadar alir hicbirfikrim yok ama 5lira alabilir enfazla 10 alsin cunku cok basit bir is 5dk da biter
yag degistirme benim ustam 1yıl once 5lira aliyordu
kendinde degistirebilirsin:cat:
birkac defa degisik yerlerde anlatmistim ama bilgin olsun diye video koyuyorum
icin daha da rahat eder:cherry:
videoda motor yagi ve disli yagi degistirme var sen disli yagini degistiricen
bence simdilik bu isleri usteya yaptir yaparkende dikkatli izle ogren bidahakine para vermezsin:rendeer:
video:
http://www.vtunnel.com/index.php/10...9c70be18fcb2ab035ed370f6d8da8b9848c3c84a17682