Yeni başlayanlar için motosiklet dili ve anlamları :)

Pardon. Bi dakka lütfen...

Ama ben bundan nefret ediyorum. "Cümle içinde kullanınız."... İlkokulu hatırlatıyor.. İçim ürperti ve irkiltiyle doldu... Yapmayacam örnek felan. Bana ne ya..

:queen::queen: inan benımde içim cız etti korku girdi, bi an için eve gitmemek istedim :queen:

Tekere kalkmak: motosikletin önünü kaldırmak işte:p

köklemek : elciği sonuna kadar dayamak, :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öğretmen olan sensin. Hadi örneklerini de sen yaz bakalım.

Hobaaa sen de topu hemen bana attın yaaa :cherry:

Ben Edebiyat Öğretmeni değilim ama neyse :p

Buyrun bakalım ;

Kopmak : Geçen gün bir koptuk makine ve ben üç gün kendimize gelemedik ......

Yırtmak : Hacım asfaltı yırttığımızda oluşan manzarayı görmen lazımdı ......

Kesici : Benim kesici on beş bin devirden sonra işe yarıyor ......

Gixxer : Bizim Abdürrezzak da Gixxer almış duydun mu ......

Sardırmak : Kırmızı ışıkda bir sardırdım yan arabadakiler bakakalıp donakaldılar ......

Kol çıkarmak : İş çıkışı benim oğlan kol çıkarınca metin ustaya gitmek zorunda kaldım ......

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ama ben bundan nefret ediyorum. "Cümle içinde kullanınız."...

:queen: :queen:

:queen::queen: inan benımde içim cız etti korku girdi, bi an için eve gitmemek istedim :queen:

Amannn siz de yaaa benim 14 yaşındaki işitme engelli öğrencim bile sizden daha hevesli valla :cherry:

Hee zaten senin ilk zamanların aklıma geldi bunları yazarken :p:p

Eminim gelmişimdir, hiç ama hiç şüphem yok :p

10 numara: Cok guzel, iyi, begenilen.

Arkadasim 2006 600 RR ini satiyor. 10 numara motor, bir bak istersen. :)

Apaçileri unutmayın.. Genelde kask takmadan motosiklet kullanan kişiler için kullanılsada motosiklet bilinci ve kültüründen uzak, trafikte karşı tarafa saygısı olmayan herkes için bu tabiri kullanıyoruz sanırım günlük hayatımızda.

Bu madde daha genişletilebilir tabi :cherry: Gerekirse içimizden bi kaç arkadaşı teşhir etmek sureti ile fotoğraflarlada açıklayabilirim :bounce:

İlk mesaj alfabetik düzenli biçimde olur, gereksiz şeyler çıkartılır, başlıkta "Halk Arasında ki Tabirleriyle Motosiklet Sözlüğü" vb. bir şey olursa faydalı bilgilere sabitleyebiliriz bu başlığı..

Son düzenleme:
Yolda bayan bir araç sürücüsü, camı açık 80/90 km hızla gidiyor, koltuğa erimiş bir vaziyette, arkadan yanına hunharca, sinsice, açık camın olduğu bölüme doğru silme yaklaşıyorum, trafikte potansiyel bir tehlike olan bu durumdaki bayanın tam yanına gelince gazı sonuna kadar kökleyerek ara gazı veriyorum, bir nevi egzosu camdan içeri sokuyorum, sonra uzuyorum, uzarken aynamdan baktığımda ablanın gözleri büyümüş, kendine gelmiş, dalgınlığını üzerinden atmış, trafiğe adepte olmuş vaziyette görüyorum, bende gönül rahatlığı ile yoluma devam ediyorum,
Şimdi sorum şu bu olaya bir isim takmak gerekirse tek kelime ile ne dinelebilir..
Madem kelimelerle içli dışlıyız..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdi sorum şu bu olaya bir isim takmak gerekirse tek kelime ile ne dinelebilir..

Kaba bir şekilde hanım ablayı ayıltmak diyebiliriz. Evet evet bence bu durumun adı AYILTMAK :cherry:

Kaba bir şekilde hanım ablayı ayıltmak diyebiliriz. Evet evet bence bu durumun adı AYILTMAK :cherry:

bana sanki ayıltmak kelimesi biraz yumuşak kaldı gibi
hani insanları ayıltmak için kolanya sürerler falan, yavaş yavaş yanaklarına vururlar, şöyle biraz daha sert bişeyler denesek hocam.

Yolda bayan bir araç sürücüsü, camı açık 80/90 km hızla gidiyor, koltuğa erimiş bir vaziyette, arkadan yanına hunharca, sinsice, açık camın olduğu bölüme doğru silme yaklaşıyorum, trafikte potansiyel bir tehlike olan bu durumdaki bayanın tam yanına gelince gazı sonuna kadar kökleyerek ara gazı veriyorum, bir nevi egzosu camdan içeri sokuyorum, sonra uzuyorum, uzarken aynamdan baktığımda ablanın gözleri büyümüş, kendine gelmiş, dalgınlığını üzerinden atmış, trafiğe adepte olmuş vaziyette görüyorum, bende gönül rahatlığı ile yoluma devam ediyorum,

"Günaydın"

"Kızkaçıran"

"Öd"

"Abula"

:p

Bende duyduklarımı yazayım aklıma geldikçe

Gaz açmak : Gazlamak

Motoru pert etmek/ haşat etmek : Motoru kullanılmaz hala getirmek:mrgreen:

yalan oldu :p

zanıdınmı abla :p

lastik sonlamak : iyi viraja yatmak ..

örn: kanka lastigi sonlamışsın gene :)

delmek : bir motosikletçinin en çok haz aldıgı kelime .. biri ile yarışıp geçen kiçinin geçilene soyledigi laf

örn : olm nasıl deldim seni ama (:) içinden geçtim yardırdım .. fana solladım .. aynamda yoktun gibi devam eden geyikler

bknz : efedrin vs jesse

Tek kelime: Luzumsuz :farao: O kadin korkudan direksiyonu saga kirip baska bir araca carpsa ne diyeceksin? Fazla ayildi mi?

Bir aksam eve giderken, taksinin biri onumdeki kadini sikistirmisti. Kadin taksi sagindan teget gecerken, korkudan 80 le sol kaldirima cikmisti (ayni hizla inip, yola devam etti). Allah'tan kadina birsey olmadi. Ben taksinin plakasini aldim, 'plakasini aldim, isterseniz her turlu yere sikayet ederiz' vs. diyecektim. Yanindan gecerken baktim yuzu kadgit gibi, ben de daha fazla korkutmiyim dedim gectim gittim...

Bir keresinde de annemle arabada gidiyoruz. Annem kavsakta yavasladi diye arkamizdaki araba yanimizdan kornaya basa basa gecti. Icerden de el kol yapiyor. Sonra trafik sikisti, indim asagi gittim yanina. Once cami acmak istemedi, sonra israrla cama vurunca acti. Ne yapiyosun sen dedim, biraz onceki aslan parcasi oldu kedi yavrusu. Arkamdaki bana carpicakti da bilmem ne... Trafikte hanimlara boyle mi davranilir falan dedim. Isik yandi bu basti gitti...

Trafikte arabalar motorlari sikistirip tehlikeye atti mi burada sayip, sovuyorsak, biz de trafigi baska insalari rahatsiz etmek vs. icin arac olarak gormeyecegiz. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar