Yeni başlayanlar için motosiklet dili ve anlamları :)

Uçmak: 600CF ile sınırları aşarken frenin yerinini bulamamak ve sonucunda saniyelerce kuş rolüne bürünmek :thumleft:

Klavye gazcısı: Motoru olmayan yada olsa bile motorundan çok klavyeyle haşır meşir olan, motor hakkında her bir moku çok bildiğini sanan, her konuda fikri olan, forumlara geldi mi atıp tutan, onun kafasına veren, bunu delen, lastiği sonlayan ama gazlamaya davet ettiğinizde Asena'ya taş çıkaran, forumlarda 4850 mesajı olan ama yüz yüze gelinde iki kelimeyi bir araya getiremeyen, bu işe gerçekten gönül vermiş insanların sinirini ciddi derecede bozan internet kafa çakma motorcu müsvetteleridir.
Her forumda sıkça rastlanır!

Nasıl fellik fellik karıştırdım 4850 mesajı olan bir insan evladı bulayım da vereyim bi aragazı diye ama yok =) kimdir bunun muhatabı ?

delmek, kafasına vermek; gayriresmi bir müsabakada rakibini geçmek.

uzamak; geride kalanlara hoş bir egsoz sedası bırakmak suretiyle hızla olay mahalinden uzaklaşmak.

tırt motorcu-tatlısu motorcusu; yağmurda, soğukta, karanlıkta, yoğun trafikte motora binmeyen, şeklimiz olsun diye motor edinen, türkçe sözlü hafif batı müziği dinleyen motörcüler.

bitmek : genellikle düşük cc'li motosikletlerin son viteste bayılıp kalması.
For exmp: Abi tam kamyonla kafa kafaya geldik motor bitti iyi mi ?!

toz yutturmak: genellikle kalkışlarda arkada kalan arabaya/motorcuya asvalt tozunun yedirilmesi olayıdır.
For exmp: Nasılda tozumu yutturdum ama...

kapışmak:2 veya daha fazla motosikletin her türlü yol şartlarında birbirini geçmeye çalışması
Geçen yine elemanın biriyle yolda kapışıyorum...(sonrası yok)

motoru bağırtmak : düşük viteste motorun ciğerini sökercesine devir yükseltmek
Okulun önünde motoru bir bağırtmışım ki herkes dönüp baktı kim bu (salak) diye

kol çıkarmak: kırank kırmak da olabilir diye düşünüyorum.
Hyo gene kol çıkardı iyi mi , hiç iyi terbiye verememişler şu makinaya :cherry:

Son düzenleme:
paylasma

cok tesekkurler bu hassas dusuncenız ıcın bence bu sıtenın kalıtesını artıran ozellıklerden bırıde bu olsa gerek saglıklı gunler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar