Honda FES 250 Foresight Scooter

ArkadaşLar ikinci eL az kuLLanıLmıs honda fes 250 buLdum Sizce aLayımmı ..? Birde Bu MotorLar artık honda bayiLerinde yok iLeride probLem cıktıgı Zaman parça sıkıntıSı cekermiyim..? Yada neden FES 250 LıkLer BayiLerde buLunmuyor BiLgisi oLan payLaşırSa Sevinirim..?

CBA

valla kardes parca sorunu cekecegini sanmam ama pek tutulmadi bu motor nedendir bilmem

abisi aynı motor sıfırı asya 150 t1 2.850,00 ytl :) siz nekadara buldunuz yaklaşık sıfırları 8.000,00 ytl civarında okadar vermeye ne gerekvar sym 250 gts al daha iyi

O motosikletin artık üretilmediğini sanıyorum.

Genel olarak çok güzel bir motor. Çinli 150 cc ler de o motorun birebir taklıdi.

Performans ve konfor olarak maxi scoterlarin atası dersek yanlış olmaz. Eğer uygun fiyata bulduysan al derim ama fiyatı yuksekse yeni nesil 250 cc scoterlara bakmanı tavsiye ederim. En önemli özellikleri enjeksiyon lu oluşları performansları da arttırılmış.

Paran yetiyorsa yamaha xmax250 yok yetmiyorsa kymco-hyosung düşünebilirsin.

Geçen sene hala vardı bayilerde hatta hondanın sitesinde bile vardı bu model parça sorunu çekmezsin gözünü kapalı al bence

abisi aynı motor sıfırı asya 150 t1 2.850,00 ytl :) siz nekadara buldunuz yaklaşık sıfırları 8.000,00 ytl civarında okadar vermeye ne gerekvar sym 250 gts al daha iyi

Görüştügümüz abimiz 4500 ytL istiyo motor 3400 de fazLa kuLLanıLmamış bu abimiz sadece aracıLık yapıyor abimize güvenim Sonsuz ama bide para sıkıntısı ayriyeten yeni üretim oLmaması düşündürüyor Beni..

O motosikletin artık üretilmediğini sanıyorum.

Genel olarak çok güzel bir motor. Çinli 150 cc ler de o motorun birebir taklıdi.

Performans ve konfor olarak maxi scoterlarin atası dersek yanlış olmaz. Eğer uygun fiyata bulduysan al derim ama fiyatı yuksekse yeni nesil 250 cc scoterlara bakmanı tavsiye ederim. En önemli özellikleri enjeksiyon lu oluşları performansları da arttırılmış.

Paran yetiyorsa yamaha xmax250 yok yetmiyorsa kymco-hyosung düşünebilirsin.

4500 ytL istiyor Motor Su an 3400 de..

Son düzenleme:
Sitemizdeki ender FES250 Foresight kullanıcısı olarak sanırım ben de birşeyler yazmalıyım yardımcı olmak adına.

Tanıyanlar bilir, objektif olmaya çabalayan bir kişiyimdir, durduk yerde motosikletini övenlerden değil:p

Foresight 19 BHP, Sıvı Soğutmalı bir Maxi scooter'dır, 11 Lt benzinle 300 Km civarı yol yapabilir oldukça ekonomiktir. Tamamen İtalyan menşeilidir. Sürüşü son derece yumuşaktır, stabil oldukça dengeli bir motordur. Koltuk dizaynı çok iyidir ve 2 kişi ile çok rahattır. Muhakkak 46 Lt lik bir topcase çanta gereklidir, hem estetik açıdan hem de birçok ihtiyacınızı karşılar. Asla arıza yapmaz diyebilirim, Bakımdan bakıma servise gidersiniz, bakımları 6000 Km de bir dir ve ortalama 50-80 YTL tutar. Ancak büyük bakım diyebileceğimiz bakımı 12000 Km dedir, onda da valf ayarları yapılır, filtreleri, bujisi, soğutma sıvısı değişir, Aktarma kayışını 60000 Km de değiştiren de var ama, normalde 24000 km dir. Sol elcikte Combine fren bulunur; yani sol freni sıktığınızda ön arka beraber çalışır, Sağ elcikte ise elbette ön fren vardır, frenlemesi çok iyidir. Koltuk altına full face büyük bir kask sığamaz ama oldukça yayvan geniş bir bagajı vardır. Motor Çinli Markalar tarafından taklit edildiğinden estetik açıdan isteğinizi karşılamayabilir. Ancak bu forumda da olduğu gibi karıştırmamak gerekir, asla Aynı yada Benzer dahi değilidir. 250 cc lik Honda Twister (24 BHP dir) gibi motorlarla kafa kafaya gidebilecek hız ve tork verir (Ama bu sırada kesinlikle daha az yakıt harcar...) Sessiz ve kesinlikle çok titreşimsizdir. Ben kendisine uçan halı derim:p Uzun yıllar kullanılabilecek tam bir Katır diyebiliriz. Ben 11000 Km dir kullanıyorum, kesinlikle bir diğer 250 lik motorla karşılaştırılamaz bence, bir çoğunu denemiş olarak söylüyorum, denemek için 2 kişi düz yolda (TEM) ve bagajları dolu iken 140 tam dayanmıştır ve bu hızda sıkılana kadar yarım saat kadar gitmişimdir. Özellikle gezdiğim İngiltere ve Fransa gibi ülkelerede Maxi olarak çok tercih edilir:cat: Maxi Scooter olmasına rağmen bilenler yine bilirler, otobandan dağ-bayıra her yerde kullandım, ben gitmem, burayı sevmedim demedi.:cat: Kesinlikle gözü kapalı alınabilecek bir motordur.

Ben uzun araştırmalardan sonra aldım, kesinlikle pişman omadım, 650 silverwing alacağım ama asla bunu satmayacağım:cat: Sen eğer Maxi scooter bineceksen, tercihini düşünerek bilerek yaptıysan isteklerinden ve beklentilerinden emin isen, sen de pişman olmazsın eminim:cat:

Benimle beraber Maxi Scooter almak için yola çıkan ve özellikle estetik açıdan başka benzer motorlar alan arkadaşlarım-kardeşlerim yaşadıkları birçok olumsuzluktan sonra ''Ah Keşke Seni Dinleseydik..'' demişlerdir her zaman:pale:

Basittir, efektifdir, iyi bir motordur ve hakkında kullanıcıları tarafından en ufak bir sızlanma duymadım.

Artık üretilmiyor diyen arkadaşlardan bunu nereden öğrendiklerini özellikle rica ederim:silent: Çok bilinmeyen bir motor olduğundan Türkiye ye sayılı gelmekte, kullananları sevdiği için de 2. elde pek bulunmamaktadır. Servisi Gökhan kardeşime ilk zamanlarda bu motorda yaşanabilecek arıza veya şikayetleri sormuştum (Tedbirli olayım diye) o da bana gülümseyerek: ''Bu Motoru Bozamazsın Abiy'' demişti, ciddi bile demek istemiyorum, Herhangi bir arıza ile servise gelmiş bir Foresight'a rastlamadığını eklemişti!!!

Benden şimdilik bu kadar. sorunuz olursa dilim döndüğünce anlatmaya çalışırım. Bu Motoru, benimde katıldığım gezilerde yakinen şahit olan kardeşlerime sormalı aslında:cat::cat:

Herkese gönlüne göre motorlar dilerim ve elbette kazasız belasız :rendeer:sürüşler:rendeer::rendeer:

Son düzenleme:
Arkadasım BilgiLerin için tesekkürLer tek tek okudum yazdıkLarını oLdukca biLgiLendirdin Beni Ben bunun ankara ana bayisine Sormustum artık geLmiyor dedi Yeni modeLLeri onLarın yaLancısıyım ikinci Bir Mevzuda Ben bunu hem gezmek Hemde paket işLeri için kuLLanmak istiyorum Tavsiyeniz bu yonde nasıL oLur...

Arkadasım BilgiLerin için tesekkürLer tek tek okudum yazdıkLarını oLdukca biLgiLendirdin Beni Ben bunun ankara ana bayisine Sormustum artık geLmiyor dedi Yeni modeLLeri onLarın yaLancısıyım ikinci Bir Mevzuda Ben bunu hem gezmek Hemde paket işLeri için kuLLanmak istiyorum Tavsiyeniz bu yonde nasıL oLur...

Arkadaş,
Nerede kullanmak istiyorsan farketmez:cat::cat: Elbette 150 lik bir scooter dan birazcık fazla yakabilir, ancak gerçekten kaale alınacak bir fark değildir. Fiyatı için bir şey diyemeceğim, ikinci el fiyatlarını bilmiyorum, hiçbir zaman satabileceğim birşey olarak bakmadığımdan belkide. Honda birçok değişik model çıkartmaya hazırlanıyor ve eski modelleri çıkartmayacak gibi bir şey görünüyor ama bu motorla ilgili en ufak bir sorun (Parça Servis vs..) yaşatacağını asla düşünmüyorum:cat: 1 saat önce Metehandro ve Oğuz ile Şile gezimizden geldik. Onlarda severler benim motoru:) Şehirler arası yolda 320 km yi 11 LT ile yapar, şehir içi 285 km gibi:)

Ben ne kadar objektif olsamda kendi motorum hakkında yazıyorum elbette, yine 250 lik bir scooter alacak olsam ve bundan 10 yıl sonra, yine arar bulur Foresight alırdım.

Sevgilerle

Arkadaş,
Nerede kullanmak istiyorsan farketmez:cat::cat: Elbette 150 lik bir scooter dan birazcık fazla yakabilir, ancak gerçekten kaale alınacak bir fark değildir. Fiyatı için bir şey diyemeceğim, ikinci el fiyatlarını bilmiyorum, hiçbir zaman satabileceğim birşey olarak bakmadığımdan belkide. Honda birçok değişik model çıkartmaya hazırlanıyor ve eski modelleri çıkartmayacak gibi bir şey görünüyor ama bu motorla ilgili en ufak bir sorun (Parça Servis vs..) yaşatacağını asla düşünmüyorum:cat: 1 saat önce Metehandro ve Oğuz ile Şile gezimizden geldik. Onlarda severler benim motoru:) Şehirler arası yolda 320 km yi 11 LT ile yapar, şehir içi 285 km gibi:)

Ben ne kadar objektif olsamda kendi motorum hakkında yazıyorum elbette, yine 250 lik bir scooter alacak olsam ve bundan 10 yıl sonra, yine arar bulur Foresight alırdım.

Sevgilerle

Arkadasım Benim eLimde Su an mondiaL 150 Zat war tas catLasın 175 km gidiyorum 30 ytL Lik BenzinLe Birde devamLı yoLda bırakıyor Motorcu abim ısrarLa aL Diyor Mahcep etmez Seni Diyor Sende Vermiş oLdugun biLgiLerden Sonra Bana gereKLi parayı buLMak Ve motoru aLMak düşüyor.. Cok saoLasın..

Arkadasım Benim eLimde Su an mondiaL 150 Zat war tas catLasın 175 km gidiyorum 30 ytL Lik BenzinLe Birde devamLı yoLda bırakıyor Motorcu abim ısrarLa aL Diyor Mahcep etmez Seni Diyor Sende Vermiş oLdugun biLgiLerden Sonra Bana gereKLi parayı buLMak Ve motoru aLMak düşüyor.. Cok saoLasın..

Umarım yardımcı olabilmişimdir:cat:
Çok bilinmeyen motorlarda kafa karışabiliyor. Mondial gibi bir örnek ile hiçbirşeyi karşılaştırılamaz:) 3400 Km de demişsin, bu sıfır demektir. Hırpalanmamışsa, düşülmemişse al demeyeceğim, sadece Ciddi Kazası Yok ise ve senin amaçlarına uygun ise al:cat: Burada azıcık belden aşağı mı vursam nee:p İkinci eli çok olmadığından, sanırım pazarlığa açıktır, ama sen tanıdığın birinden alacağını demişsin:pale: O zaman fazla belini kırmamanı tavsiye ederim, ben 1 yıl önce topcase ile birlikte 75000 e malolmuştu. :cat::cat::cat:

denizcimuzaffer hacam çok iyi açıklamışsınız yazıyı okuyunca insanın içinde bir fes sevgisi uyanıyor :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir:cat:
Çok bilinmeyen motorlarda kafa karışabiliyor. Mondial gibi bir örnek ile hiçbirşeyi karşılaştırılamaz:) 3400 Km de demişsin, bu sıfır demektir. Hırpalanmamışsa, düşülmemişse al demeyeceğim, sadece Ciddi Kazası Yok ise ve senin amaçlarına uygun ise al:cat: Burada azıcık belden aşağı mı vursam nee:p İkinci eli çok olmadığından, sanırım pazarlığa açıktır, ama sen tanıdığın birinden alacağını demişsin:pale: O zaman fazla belini kırmamanı tavsiye ederim, ben 1 yıl önce topcase ile birlikte 75000 e malolmuştu. :cat::cat::cat:

abicigim adamLa direk muhatap oLamadım zaten bunu bi motorcu abimin vasıtasıyLa aLacam ama adam 4500 ytLden bi Kurus aşşagı inmiyormus :)

Honda FES 250 Foresight iyi bir scooter'dır. Fazla sorun çıkarmadan uzun süreler kullanabileceğin bir scooter. Eğer iyi bir fiyatta anlaşmışsan alınabilinecek bir motor.

denizcimuzaffer hacam çok iyi açıklamışsınız yazıyı okuyunca insanın içinde bir fes sevgisi uyanıyor :)

Celil YBR kardeşim,
Teşekkür edrim:p Bu arkadaş yardım istemiş, ben tecrübelerimi yazdım, umarım yardımcı olmuştur:p YBR aşıkları vardır ya, mesela Babaçi Kardeşim:) aynı duygu beslemekteyim motoruma karşı. Marka Saymacağım ama Ünlü Markalardan alan Kardeşlerim, vayy çok yakıyor, vay gitmiyor, vay kayış değiştirdim (200 Km de:silent:), vay benim motor sabahları çalaışmamaya başladı gibi yakınmalar yaptıkça, sadece onlar adına azıcık üzülüyor, ama kendi adıma da iyi bir tercih yaptığım için azıcık seviniyorum:)

Bu motordan ne beklediğine bağlı, o yüzden yeniden yazayım:

Şehiriçinde 285 Km yapar 11 Lt benzinle, şehirlerarası sabit gazlamayla, 140 bile yapsanız 325 Km yi yapabilir 11 Lt ile...
Şehiriçinde aralara çok fazla dalamaz, ama Mondial 150 Zat da bu motorun çevikliğine ulaşamaz (Ulaşamadığı için söylüyorum)..
Şehirler arasında TEM de en baba tırmanmalarda 110 Km/h hızını korur, basarsan daha da gidebilir.
Arıza Yaapmaz:cat:
Oturma pozisyonu ve koltukları rahattır, şahanedir.
Dengelidir, çok ama çok yumuşak bir sürüşü vardır (eğer 150 Dylan gibi patinaj çekmesini isterseniz, yapamaz..)
Hele topcase eklerseniz, bagajdan bol bişiy kalmaz:p
Frenlemesi iyidir, kombine fren kullanmayı iyice talim ettiğinizde inanılmaz bir güven verir.
Ben düşüp sağ yan grenajı acık kırdım, 485 YTL:pale::silent::pale: (Ama, sakın zannetmeyin tel-maşa, sağlam düştüm ve bu motor beni içinde tutup korudu) aynı veya benzer şiddetle kaza yapan bir diğer markalarda arkadaşlarım inaqnılmaz paralar ödediler:silent::pale: Ben keyfe keder olduğundan daha değiştirmedim grenajı.
Disk Frenler ve fren merkezleri Avrupanın en iyisidir:cat:
Farlarını yazmayı unutmuşum, ilk aldığımızda, Buraki77 kardeşim önden gidiyordu, ''ağabey, arkamdan gözüme bir ışık çakıyor ama anlayamamıştım.ç.'' demişti. İyi bir aydınlatması var.
Ben düştükten sonra, çok iyi kullanamamaya başladım ama, hakkını verirsen şahanedir. V-Strom gurubu ile gezilere katılmıştık, scooter diye önce hafiften küçümsemişlerdi, bir de grupta Dylan vardı kiii, zati buraya yaz yaz bitmez:)
Gezinin sonunda Vstromcu arkadaşlar, saygı duyarız ağabey sizin ikinize de demişlerdir:mrgreen:

abicigim adamLa direk muhatap oLamadım zaten bunu bi motorcu abimin vasıtasıyLa aLacam ama adam 4500 ytLden bi Kurus aşşagı inmiyormus :)

Satmaya niyetlenmiş ise bence kesin ihtiyacı vardır, yoksa satmazdı:) Azıcık pazarlık muhakkak gerekir. Ancak neredeyse 8000 YTL ye dayanmış bir araç için de çok zorlamak herşeyden önce ayıp olabilir:p:mrgreen:

Son düzenleme:
Celil YBR kardeşim,
Teşekkür edrim:p Bu arkadaş yardım istemiş, ben tecrübelerimi yazdım, umarım yardımcı olmuştur:p YBR aşıkları vardır ya, mesela Babaçi Kardeşim:) aynı duygu beslemekteyim motoruma karşı. Marka Saymacağım ama Ünlü Markalardan alan Kardeşlerim, vayy çok yakıyor, vay gitmiyor, vay kayış değiştirdim (200 Km de:silent:), vay benim motor sabahları çalaışmamaya başladı gibi yakınmalar yaptıkça, sadece onlar adına azıcık üzülüyor, ama kendi adıma da iyi bir tercih yaptığım için azıcık seviniyorum:)

Bu motordan ne beklediğine bağlı, o yüzden yeniden yazayım:

Şehiriçinde 285 Km yapar 11 Lt benzinle, şehirlerarası sabit gazlamayla, 140 bile yapsanız 325 Km yi yapabilir 11 Lt ile...
Şehiriçinde aralara çok fazla dalamaz, ama Mondial 150 Zat da bu motorun çevikliğine ulaşamaz (Ulaşamadığı için söylüyorum)..
Şehirler arasında TEM de en baba tırmanmalarda 110 Km/h hızını korur, basarsan daha da gidebilir.
Arıza Yaapmaz:cat:
Oturma pozisyonu ve koltukları rahattır, şahanedir.
Dengelidir, çok ama çok yumuşak bir sürüşü vardır (eğer 150 Dylan gibi patinaj çekmesini isterseniz, yapamaz..)
Hele topcase eklerseniz, bagajdan bol bişiy kalmaz:p
Frenlemesi iyidir, kombine fren kullanmayı iyice talim ettiğinizde inanılmaz bir güven verir.
Ben düşüp sağ yan grenajı acık kırdım, 485 YTL:pale::silent::pale: (Ama, sakın zannetmeyin tel-maşa, sağlam düştüm ve bu motor beni içinde tutup korudu) aynı veya benzer şiddetle kaza yapan bir diğer markalarda arkadaşlarım inaqnılmaz paralar ödediler:silent::pale: Ben keyfe keder olduğundan daha değiştirmedim grenajı.
Disk Frenler ve fren merkezleri Avrupanın en iyisidir:cat:
Farlarını yazmayı unutmuşum, ilk aldığımızda, Buraki77 kardeşim önden gidiyordu, ''ağabey, arkamdan gözüme bir ışık çakıyor ama anlayamamıştım.ç.'' demişti. İyi bir aydınlatması var.
Ben düştükten sonra, çok iyi kullanamamaya başladım ama, hakkını verirsen şahanedir. V-Strom gurubu ile gezilere katılmıştık, scooter diye önce hafiften küçümsemişlerdi, bir de grupta Dylan vardı kiii, zati buraya yaz yaz bitmez:)
Gezinin sonunda Vstromcu arkadaşlar, saygı duyarız ağabey sizin ikinize de demişlerdir:mrgreen:

Satmaya niyetlenmiş ise bence kesin ihtiyacı vardır, yoksa satmazdı:) Azıcık pazarlık muhakkak gerekir. Ancak neredeyse 8000 YTL ye dayanmış bir araç için de çok zorlamak herşeyden önce ayıp olabilir:p:mrgreen:

abi nazar değicek valla tahtaya vur :mrgreen:

untitled1tn3.gif

abi nazar değicek valla tahtaya vur :mrgreen:

untitled1tn3.gif

Hep beraber vuralım Kardeşim:cat::cat::cat:
Dediğim gibi benimki ister istemez sübjektif bir değerlendirme:)
Bendeniz isteklerimi tam karşılayacağına inandığım için kullanmaya karar verdim, yanılmadığımı söylemeye çalıştım.
Ama arkadaşım var mesela, 351 MZ sahib (1988 Model), asla başka motora binmem diyor. Ki ben onu heralde 4-5 kere TEM lerden falan arıza sebebiyle alıp çekmişimdir. Biraz da motor sevmekle ilgilidir, tam sana göre olmasıyla ilgili:cat::cat::cat:

Herşey iyi hoşda neden çinlilerle kıyaslıyorsunuz anlamış değilim. V-stromda abartı olmuş ama çinlilerle aynı teraziye konmayı haktmeyecek kadar güzel bir motosiklet olduğunu belirtmek istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar