arkadaşlar herkese merhaba; geçtiğimiz günlerde (29.04.2008) benzin tüketimiyle ilgili sıkıntılarımı yazmış ve fikrinizi sormuştum... dün yola çıkmam gerekiyordu ve ibre 0'a gelmişti ancak yaptığım km. 175 km'deydi. full depoyla hesaplarıma göre 300km yakın bi yol yapmam gerekiyordu,demekki ibre yanlıştı!!! yakacık uğurmumcu mah.nden çıktım,1.köprüyü geçtim,beşiktaş,mecidiyeköy,balmumcu,1.köprüden bağdat cad.,erenköy,maltepe,kartal sahilden E-5'e oradan da uğurmumcu'ya dönüş...
evet;bayağı bi yol yaptım ve deponun ibresi 0'ın hep altındaydı... dükkanıma geldiğimde 286 km'deydim!!!!! depoyu full doldurdum 10.5 lt aldı!!! yani 11lt+2 lt yedek düşünürsek daha 2.5 lt benzinim vardı... demek ki arkadaşlar full depoyla 300 km yol rahat yapılıyor (tabiki kullanım şartları ve motorun bakımıda önemli) ... deponun ibresine güvenmeyin,en azından bir kere deponuzu full'lerseniz km'nizi kontrollü giderseniz ortalama olarak ne yaktığınızı bilirsiniz..... ayrıca konuyla alakası yok ama birazda servisler hakkında yazacaklarım var... motorumun ilk sahibi SEVPA'ya İSMET USTA'ya götürüyormuş,sonrasında bende o şekilde devam ettim ve çokta memnunum. ancak5-6 gün önce fren balataları bitti-boşaldı ve en yakın servise gittim(soğanlık), değiştirdiler ancak ertesi gün gacırtılar başladı. geri gittim anlattım cevap olarak sesin normal olduğunu 300km sonra ses kalmayacağını söylediler!!!! o gün karşıya geçtim ve dönüşte arka dingilden sesler geldi,yalpalamaya başladı...tekerlek resmen 8 çiziyordu!!! erenköy sahilden kayışdağ sevpa'ya kadar 20kmh'la gittim aa çok zor oldu. ismet usta hemen elindeki işibıraktı,çok güzel ilgilendi;tamiratın genel olarak 4-5 saat süreceğini çünkü elinde işlerinin olduğunu iletti. ben bekledim ve tamiratın başında bulundum;dingilin somunu çıkmış!!!! normal şartlarda bu somunun çıkması imkansız gibi bişey,zaten yeni balataları değişmiş,bütün vida-somun ne varsa sıkılmıştı, ama biri hariç!!!! neyse;çalışanların ve sahiplerinin güler yüzü diğer gelen-giden müştr. diyalogları... herşey güzeldi,zaten memnundum daha da memnun oldum.motorumu aldım ve hemen soğanlık bayisine gittim,durumu anlattım tamiri yapan usta bunun imkansız olduğunu söyledi,kabul etmedi!!! yani bi yrde yalancı durumuna düştüm,sahibi geldi beni dinledi ve özür diledi...bir dahada o servise gidişim olmaz-olamaz!!! kalite-müştr. memnuniyeti-güler yüz-servis ve konu bilgisi-tecrübe ve daha bir çok şey... hepsini birarada bulmak belki zor olabilir ama imkansız değil... beni zor durumdan ismet usta rhatlıkla kurtardı,hem muhabbetiyle,konu bilgisiyle ve firma sahiplerinin yakınlığı en önemlisi makul ve mantıklı bir faturanın gelmesi(!!!) benim sevpa'dan mutlu mesut bi şekilde ayrılmama sebep oldu... buradan onlara da teşekkür etmek istiyorum... eğer gittiğinizde uğurmumcu'dan çiğ köfteci derseniz mutlaka tanıyacaklardır. arkadaşalar eğer yolunuz buralara düşerse :bestmt:'ten geldiğinizi söylemeniz yeterli olacaktır.tel:0216-476-18-76 msn:
[email protected] çok uzun bir yazı oldu;okuduğunuz için ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...::biggrinn::biggrinn