çok Teknik Soru

RECO kardeşim ben zaten akıl almak danışmak için buraya konu açtım...orda yanlış anlaşılma olmasın...saol yinede...bu arada pazar günü montaj kataloglarından sonra sadece 45 dk mı aldı su ve yağ değişimi arkadaşlar...ısrarla söylüyorum çok basit işler...sadece danıştım...burdan pek yardım alamadıksada saolun...

ayrıca muratgergerli arkadaşım elinde bu bilgiler mevcut ise bu kadar uzatmadanda yardımcı olabilirdin...dediğim gibi burda YARDIM istedim AKIL DANIŞTIM....sonuç !!!
.

Seymen kardeş...
Dediğim gibi daha yeni üye olmuşsun ve profilinde herhangi bir bilginede rastlamamıştım..Ve ilk mesajında bu soruyu sormuşsun..
Önce kendini bir anlat..Kimsin necisin..
Burda sahte nickle neler yapıldığına herzaman şahit olanlar bizleriz..

Yani kim olduğun konusunda daha net bilgim yok..Öyle her önüne gelen " ben
motosikletimin teknik kısmında işim var.Sökecem..Dağıtacam.Yardımcı olun" diyene bilgi vermek
sence nekadar mantıklı....

Şimdi sen motosiklet kullanabiliyorsun..Niye..? Deneyimin var...

Peki uçak kullanabilirmisin?...
Halbuki çok basit görünüyor..Otur korpite..Al eline dümeni.Sür..

Yani demek istediğim anlaşılmamış galiba senin açından..yoksa beni anlayan arkadaşlar anladı ne demek istediğimi...

Bu makina basit bir sistemle çalışan mobilet değil..Yarın burada " Makinamda sorun var?.Aniden motor durdu...Kaza yaptım.." gibi topiclerini açmanı istemem..
Ve sen hala çok basit işler diye bastırıyorsun..

Peki bu yağ değişimi konusunu biraz anlat bize..Foto ekle..
Yağın silisyon değeri ne olmalı..Yağ değişip yeni yağ eklerken iç kısmın sıcaklık derecesi ne olmalı..

Yazda bilelim kardeşim..Bizden faydalanamadın bari biz senden faydalanalım..Ne dersin..Açaca,n mı bir başlık..
Niye yardımcı olmadım kısmına gelince.Senle online olarak
yazışamamıştım...Daha tanımamışım seni de ondan..
Kusura bakma..Algılama özürlüyümdür..

Ya ben niye yazıyorum ki bu konuya ...
Benden taraf konu kapanmıştır...Zaten size gerekli olan bilgiyi de burdasn alamamışsınız..

Bilgisizliğimden dolayı ben şimdi detaylı araştırmaya girecem.Bilmemek ayıp değil..Öğrenmemek ve anlamamak ayıp..

Tekrarda kolay gelsin..
Topic amacına ulaşmıştır kanımca..

Son düzenleme:
emule'den service manual ı indir.Bir çok motorun var.Ben xt660r ve gt650 için oradan indirdim servis kitapçığını ancak bakımları yine servise götürüyorum sadece cansıkıntısından indirdim.

Merhaba

Herkez fikrini söylemiş bende birkaç kelime söyleme isteği duydum. Öncelikle daha önce mekanik sökme takma işleriyle uğraşmışlığınız varsa motor tamir ve bakımı sanıldığı kadar zor değildir. Önemli olan kişinin öncelikle mekanik bilgisinin iyi olması gerektiğidir. Motor, vites kutusu, fren sistmeleri elektrik tertibatı konularında montaj, bakım, sökme takma ve tüm bu işlemler sırasında kişisel güvenliğini tehlikeye düşürebilecek hataları öngörebilmesi gerekir. Eğer tüm bu bilgi ve beceri birikimine acemice dahi olsa yatkınlığım ve bilgim var diyorsanız her türlü motorlu taşıtı söker takarsınız.

Hayabusa için istemiş olduğunuz tamir kataloğunu yurt dışı internet sitelerinden e-book olarak satın alabilirsiniz veya dosya paylaşım sitelerinden bulabilme durumunuz olabilir. Bu kitaplar size bakım, parça sökme sırası, olası arıza tespitlerini ve montaj kısımları hakkında bilgi verir. Ancak parça yıpranması, kitapta olmayan ilginç arızalar gibi direkt gözleme dayalı çalışmalarda size yeterli olmayabilir. İşte bu durumda sizin bilgi birikiminiz ve deneyiminiz ön plana çıkmaktadır.

Eğer uğraşacağım diyorsanız size iyi çalışmalar. :)

Herne kadar motordan anlasanda git servisine getir motorunu hızlı kullanacaksın o motoru en ufak vida hatasında bile affetmez atar üzerinden bence servise getir ;)

Merhaba

Herkez fikrini söylemiş bende birkaç kelime söyleme isteği duydum. Öncelikle daha önce mekanik sökme takma işleriyle uğraşmışlığınız varsa motor tamir ve bakımı sanıldığı kadar zor değildir. Önemli olan kişinin öncelikle mekanik bilgisinin iyi olması gerektiğidir. Motor, vites kutusu, fren sistmeleri elektrik tertibatı konularında montaj, bakım, sökme takma ve tüm bu işlemler sırasında kişisel güvenliğini tehlikeye düşürebilecek hataları öngörebilmesi gerekir. Eğer tüm bu bilgi ve beceri birikimine acemice dahi olsa yatkınlığım ve bilgim var diyorsanız her türlü motorlu taşıtı söker takarsınız.

Hayabusa için istemiş olduğunuz tamir kataloğunu yurt dışı internet sitelerinden e-book olarak satın alabilirsiniz veya dosya paylaşım sitelerinden bulabilme durumunuz olabilir. Bu kitaplar size bakım, parça sökme sırası, olası arıza tespitlerini ve montaj kısımları hakkında bilgi verir. Ancak parça yıpranması, kitapta olmayan ilginç arızalar gibi direkt gözleme dayalı çalışmalarda size yeterli olmayabilir. İşte bu durumda sizin bilgi birikiminiz ve deneyiminiz ön plana çıkmaktadır.

Eğer uğraşacağım diyorsanız size iyi çalışmalar. :)

Hasan Abi nin teknik bir konudaki yorumunun altına gözüm kapalı imzamı atarım.:queen:

Ek olarak.Ben montaj ve kullanma kılavuzları hazırlayan bir şirkette çalışıyorum.Kılavuzların içinde verilen bilgi belli başlı işlerin yapılması gereken aralıkları ve anlaşılır bir biçimde nasıl yapılacağını anlatır.Özelliklede filtrelerin değişimi, yağın değiştirilmesi gibi bakımlar son kullanıcı tarafından uygulanması çok basit işlemler olduğundan kullanma kılavuzunda da ayrıntılı bir biçimde anlatılır.Senin ayrıca teknik bilgin,yeterli ekipmanın ve kendine güvenin varsa fazlasını da yapabilirsin tabi niye yapmayasın.Tabi bu özgüven, yaptıkların sonucunda senin ya da motosikletinin başına gelebilecek herhangi bir zararı kimseye mal etmemen anlamına gelir.Unutma, bir vidanın bile göz kararı sıkılmıştır diye sıkılmasıyla, belli bir torkta sıkılması arasında fark vardır.

Mekanik işler zevklidir.Başarılar dilerim:rendeer:

arkadaşlar biraz yapıcı olalım olumlu yorum yazan arkadaşlara teşekkürederim...
ayrıca uzaktan bakınca bi halt sanılsada öle hayabusa mayabusa değil bu motor işte üstündeki adama bakar ne olduğu...benim ilk motorum hayabusa buınunla öğrendim...bilmeyen hayatında sadece dışardan bu motoru gören adam bir halt sanıo abartıyorda abartıyor.sonrada motordan anlıyorum diyor.

cumartesi sabah suzuki fabrikadan teknik servisten teknik resimler ve montaj katalogları yollanmış...pazar günü söküp yağI değiştirdim ve su ekledim.hava filtresini çıkarıp temizledim...öle abarttığınız gibi zor işler değil bunlar.bunlar için serviste vereceğim parayıda attım kenara....

çok bilen arkadaşlarada teşekkürederim...ben akıl istedim onlar öğüt verdi...varsa akıl aliim ben yine...

bu arada hakketten motorcu tayfa çok zibidi oluo şöle dönüp bazı arkadaşlar bir baksınlar yukardaki mesajlara laf olsun diye cvp yazmışlar...arkadaşlar yardım istedim eğlence arıyorsanız uzak durun...

sen mrk etme muratgergerli arkadaşım emin ol senin Türkçeyi konuştuğundan daha iyi ingilizcem :)
Hayabusa çok bi halt olduğundan söylenmedi ki..Kaç kuruş alet? Teknik anlamda çok tümleşik bir makine olduğundan söyledim ben O alet hayabusa ! die..
Bu gümrükten çıkartma konusunda bilgi verirmisin ?

İnternet siteleri var..Geçen ben baktım 90 model Countach hasarsız 7bin ytl.. Sadece boya istiyor :p

arkadaşlar teşekkür ederim bazı arkadaşlar nerdeyse kimlik bilgimizi isteyecekti...:) bazı dökümanları buldum ve forumu açtığım haftasonu bir çok şeyi yaptım...keyifli zaman geçirdim.makine mühendisi olan kuzenimde teknik resimleri okudu...bence her motorcunun bilmesi gereken şeyler bunlar...olumlu yaklaşan ve yorum veren arkadaşlara teşekkürederim...diğerleri biraz feyz alsınlar...bu arada yabancı site forumlardada bazı bilgiler buldum...teşekkürler

ayrıca motor benim motorum arkadaşım bozulur kaza yaparım çöpe atarım gider yenisini alırım...sen böle yardımcı olma bana...sorduğum soruya cvp vereceksen ver vermeyeceksen yazma...git bin motoruna takıl...

ayrıca savunduğum bir şey daha var dünyada motorsiklete binen insanlar özel zevkleri olan yaşam kaliteleri olan ve kültürlü insanlar...bizim ülkemizdede şu forumun başından itibaren çözüm ve yardım bulmaktan uzak anlayışa sahip böle bir burası benim çöplüğüm ( - ki öle zaten ) cahil insanlar motorcular...( istisnai ve geneli tenzih ederek konuşuyorum ) yazık...

tequ arkadaşım takip etmiş olayı :) arada bir bak dostum tek tük bişiler düşüyor motorsikler olarakta...

kusura bakma yanlış anlamışım seni...haklısın 1300 cc 4 silindir olunca teknik olarak zor bir makine ama yardım alıyorum...maksat zaman geçsin bana işte..öğreniyorum yavaş yavaş...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşım Hayabusada Balatayı Temizlemenin Eniyi Yolu Limitöre Girmiş 1000 Lik Makinelerin üstünden Geçmek Sen Niye Spreyle Uğraşıyorsun Ben öyle Yapıyorum

:) naptın sen ya :)

bide şey yapabilirsin esentepe etiler arası egsoz bağartan ferrarilerin içinden geçebilirsin buda keyifli oluo :)

hem teoride hem pratikte fabrika çıkışlı oynanmamış hadi hatta biraz oynansın 1000 lik üstünde...:) hepsinin üstünden geçer ...

Şimdi işin pratiğini geçelim,çünkü bu konuda bi tez yapmak gibi bi şansımız yok ,yeni kasa gsxr1000'i hayabusa nasıl geçer,bunu teorisini anlatırmısınızz merak ettim

şimdi teoriği geçme onun üstünden gidicez, pratikte zaten denemek mümkün değil şu an için şöle anlatıiim
http://www.suzuki.com.tr/motosiklet/index.asp?sayfa=altkategori&urungrup=1&ids=1#

http://www.suzuki.com.tr/motosiklet/index.asp?sayfa=altkategori&urungrup=1&ids=3#

şimdi bu iki motorun arasındaki farka bakalım...

gsx-r 1000 - 185hp
gsx-r 1300 - 200hp

gsx-r 1000 - 999cc
gsx-r 1300 - 1340 cc

gsx-r 1000 - 116,7 nm - 10000dd
gsx-r 1300 - 154,6 nm - 7200dd

bunlar şu demek oluo arkadaşım 1000 lik alet limitörde 12000-13000 devirlerde götünü yırtarken

hayabusa 5.viteste ( buraya dikkatini çekiyorum ) 9000-10000 de, bırak üstündeni 1000 rr ın içinden geçer...:) burda daha teknik girmiyoruz mesela sadece hayabusaya patentli motorcu dilinde CİĞER dediğimiz olay yani :)

zaten sana bu soruyu nasıl olduda sordun diye şaşırmaktayız...

düşün benim makine bile yeni kasa 1000 Likleri uzatır...eski model olmasına rağmen ... saygılar sevgiler...

Son düzenleme:
tequ arkadaşım takip etmiş olayı :) arada bir bak dostum tek tük bişiler düşüyor motorsikler olarakta...

kusura bakma yanlış anlamışım seni...haklısın 1300 cc 4 silindir olunca teknik olarak zor bir makine ama yardım alıyorum...maksat zaman geçsin bana işte..öğreniyorum yavaş yavaş...

Ben bakıyorumda paso pocketbikeler var :p
Birbirimizi anladığımıza sevindim :)

Vallaha ne yalan söyleyim,bende bu soruyu nasıl sormuşum diye sonradan düşündümm,arkadaş kurbanıyımm SAYGILAR SEVGİLER:cherry:

İnsanların,özellikle iso nun bu rezil olmuş bozulmuş haline bayılıyorum (Buda sana kapak olsun smilesi :p )

Son düzenleme:
Arkadaşlar şimdi Motorumun Bakımlarını Kendim Yapmak Istiyorum Garajımda Hobi Olarak Bu Işle Ilgilenebilirim.gsx-r 1300 Hayabusa Marka Motorumun Montaj Kılavuzu, Yağ , Su , Balata, Debriyaj, Ayar Ve Değişiklikleri Ile Ilgili Bilgi Verecek Yönlendirecek Kimse Varmı...elinde Bunlarla Ilgili Kaynak Olan Arkadaşlar Bana Ulaştırırsa Sevinirim...teşekkürler

Sayın arkadaşım bu makina 250 km + hızlara çıkabiliyormu ...evet çıkıyor...

e neden kendi bakımlarını kendin yapmak istersin...canın bu kadar ucuzmu...balata debriyaj ayarlarında sorun çıkarsa hareket halinde ne yaparsın...bırak şu işi ustaları yapsın...gitsin 3-5 lira..hobi diyosun...hayabusadan hobi olmaz...cbf 150 mi bu makina yapma etme...

he kaynak istemişsin falan nacizane düşüncemi paylaştım inşallah bide biz fırça kaymazsın...belki senin hayatını düşündüğümü anlamazsın...yoksa suzukı bayisi değilim...he hobi dediğin yıkarsın kurularsın oda ayrı bir zevktir değilmi...

bu arada benzin tüketimini hep merak ettim...kaç yakar bu alet...:p

e neden kendi bakımlarını kendin yapmak istersin...canın bu kadar ucuzmu...balata debriyaj ayarlarında sorun çıkarsa hareket halinde ne yaparsın...bırak şu işi ustaları yapsın...gitsin 3-5 lira..hobi diyosun...hayabusadan hobi olmaz...cbf 150 mi bu makina yapma etme...

he kaynak istemişsin falan nacizane düşüncemi paylaştım inşallah bide biz fırça kaymazsın...belki senin hayatını düşündüğümü anlamazsın...yoksa suzukı bayisi değilim...he hobi dediğin yıkarsın kurularsın oda ayrı bir zevktir değilmi...

walla yeryer +250 km hızlara çıktığında 120nin altına inmediğinde 8lt. civarında yaktığına şahit oldum

arkadaşım haklısın bende o kadar detaya girmiyorum...orda yardım alıyorum.bu yaz uzun yola çıkarken yine servis bakmını yaptırcam zaten. öğreniyoruz işte yavaş yavaş ölçüsünü kaçırmadan ..saolasın...bu sene böle geçer seneye motoru indirdip biraz modifikasyon yaptırıcam boyaydı, motordu falan...
benzine gelince depo 21 lt ...18 lt sonra ışık yanıyor...uzun yolda fazla yardırmadan gidersen arada vur tabi 260 falan...18 lt 300 km gider...virajlı yollarda yüksek devir kullanıcan mecburen 18lt-280 km gidiyor...şehir içinde içiyor benzini 18 lt - 220 km zor gidiyor

Ben bakıyorumda paso pocketbikeler var

her zaman olmuyor zaten öle takip edicen düşeş olcak sana :queen:

belki işine yarar Suzuki nin alttan 4 ncü sü senin gsxr 1300 sana kolay gelsin PDF formatında olduğu için Adobe Acrobat reader olması lazım sonrada internet cafeden çıktı alırsın
http://www.blackbears.ru/index_en.php?get=manual

arkadaşım bu kadar işte süpersin paylaşım için teşekkürederim...ben geçen hafta burdan bulamayınca fabrikadan istedim biraz üstlerine gidince aldım baya büyük bir döküman...burdakide çok güzel...tekrar teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar