çok Teknik Soru

Arkadaşlar şimdi Motorumun Bakımlarını Kendim Yapmak Istiyorum Garajımda Hobi Olarak Bu Işle Ilgilenebilirim.gsx-r 1300 Hayabusa Marka Motorumun Montaj Kılavuzu, Yağ , Su , Balata, Debriyaj, Ayar Ve Değişiklikleri Ile Ilgili Bilgi Verecek Yönlendirecek Kimse Varmı...elinde Bunlarla Ilgili Kaynak Olan Arkadaşlar Bana Ulaştırırsa Sevinirim...teşekkürler

sen bi parçaların resimlerini çek bakalım görelim

4886967_25088_4a0l275.jpg

14,750 çok ya

Son düzenleme:
Hocam bence sen o motorda hobi olarak bişi yapmak istiyorsan sadece sür.
Hobi oalrak tam bir bilgiye sahip olmadan bakım yapılmaz. Heleki hayabusa gibi bir alette..
Hadi yağını değiştirdiniz,balatayı yenilediniz..Subap ayarı lazım olduğunda ne yapacaksınız? Garanti dahilinde bir alet olduğunu düşünmüyorum bile hemen garanti dışı bırakırlar..
Motorunuzu garajınızda oturup saatlerce temizleyip yıkamak daha mantıklı bir hobi olur bence:cat:

motor zaten garanti kapsamında değil gümrükten çıkardım geçen sene 2000 model...çok teknik işlerde tabiki servise götürürüm...ama yağ değişimi su ekleme falan öğrenmek gerek...balataları söküp takmayı öğrendim mesela 1 ay önce çıkardım bi spreyledim yeni gibi oldular...

arkadaşlar malum bu işi gidip servise yaptırsan bi sürü para alıyorlar bütün kış yatan servisler yaza doğru millete geçirmeye bayılıyor.10 ytl lik yağı sana 20 ye satıo bide işçilik alıo zincirini 50 ytl ye temizliyo...parasında değilim ama uyuz oluyorum böle ufak tefek şeyleri kendim yaparım 1 depo fazla benzin koyarım...bunlarda adam olurlar

arkadaşlar dediğim gibi bu kaynaklar konusunda sağa sola bi sorun şimdilik kaçtım pazartesi ofise gelince anca cvp yazabilirim...bu arada motor parçası aksesuar alacak arkadaşlar EBAY.com dan baksınlar gümrükte takılmadan istediğin parça evine kadar gelio.bizim burda satılanların 3 te 1 rine hemde...biraz uyansın ki millet bu sektör motorcuyu sömürmesin...aç kalsınlar biraz 1 liralık malı 20 liraya satan abiler...

Son düzenleme:
ciddi olamazsın ya inanmamki valla inanmam yapamazsın ki sen dağları bırakamazsın :p
Doğru bırakamam.Ama ara verebilirim -ki vericem.Bende gencim bende 4 silindir isterim :p
motor zaten garanti kapsamında değil gümrükten çıkardım geçen sene 2000 model...çok teknik işlerde tabiki servise götürürüm...ama yağ değişimi su ekleme falan öğrenmek gerek...balataları söküp takmayı öğrendim mesela 1 ay önce çıkardım bi spreyledim yeni gibi oldular...

arkadaşlar malum bu işi gidip servise yaptırsan bi sürü para alıyorlar bütün kış yatan servisler yaza doğru millete geçirmeye bayılıyor.10 ytl lik yağı sana 20 ye satıo bide işçilik alıo zincirini 50 ytl ye temizliyo...parasında değilim ama uyuz oluyorum böle ufak tefek şeyleri kendim yaparım 1 depo fazla benzin koyarım...bunlarda adam olurlar

O konuda haklısın.Bi enduro bi cross olsa hak vericem ama kocaman bir sport touringten bahsediyoruz.Gel takas edelim :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

arkadaşlar dediğim gibi bu kaynaklar konusunda sağa sola bi sorun şimdilik kaçtım pazartesi ofise gelince anca cvp yazabilirim...bu arada motor parçası aksesuar alacak arkadaşlar EBAY.com dan baksınlar gümrükte takılmadan istediğin parça evine kadar gelio.bizim burda satılanların 3 te 1 rine hemde...biraz uyansın ki millet bu sektör motorcuyu sömürmesin...aç kalsınlar biraz 1 liralık malı 20 liraya satan abiler...

evet katılıyorum valla gayet mantıklıydı söylediklerin...:wiinkk:

:bounce:

Mersin İl Temsilcisi
teknik soruya bak....
baba burası yetkili servismiş gibi akıl alyosun. ya bir de hata yaparsan... vay anam vayy... çok akıl alan çok zarar edermiş....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam bence sen o motorda hobi olarak bişi yapmak istiyorsan sadece sür.
Hobi oalrak tam bir bilgiye sahip olmadan bakım yapılmaz. Heleki hayabusa gibi bir alette..
Hadi yağını değiştirdiniz,balatayı yenilediniz..Subap ayarı lazım olduğunda ne yapacaksınız? Garanti dahilinde bir alet olduğunu düşünmüyorum bile hemen garanti dışı bırakırlar..
Motorunuzu garajınızda oturup saatlerce temizleyip yıkamak daha mantıklı bir hobi olur bence:cat:

kusura bakmayın ama ben de arkadaşa katılıyorum. ben kendim yapıyorum tamam. ama karbüratör ayarıydı buji değişimiydi hava filtresi değişimiydi falan.. ama ben zaten motor öğretmeniyim.

öyle ciddi bir makinede amatörce bakım yapılmaması taraftarıyım.

Gerçektende çok teknik bir soruya cevap almak istemişsin be kardeşim...:wiinkk:

Suzuki bu...Hayabusa bu...

2 zamanlı mobilete benzettin galiba...:bounce:

Teknik katoloğa bakacaksın..Bakabaka dağıtacaksın..Ve tekrar toplayacaksın..:silent:

Haya(l)bu(y)sa gibi oldu..:mrgreen:

Arkadaşlar şimdi Motorumun Bakımlarını Kendim Yapmak Istiyorum Garajımda Hobi Olarak Bu Işle Ilgilenebilirim.gsx-r 1300 Hayabusa Marka Motorumun Montaj Kılavuzu, Yağ , Su , Balata, Debriyaj, Ayar Ve Değişiklikleri Ile Ilgili Bilgi Verecek Yönlendirecek Kimse Varmı...elinde Bunlarla Ilgili Kaynak Olan Arkadaşlar Bana Ulaştırırsa Sevinirim...teşekkürler

Bu bilgilere sahip biri aylık 2500ytl maaşla serviste müdürlük yapıyordur ve şu saatte kuştüyü yatakta
uykudadır..:p
Yarın sabah işe geç gitmemek için.. Malum 2500ytl maaş..:queen:

Sen bozacan, servis yapacak, oda maaşını alacak..:p

Son düzenleme:

şimdi arkadaşım senin saydığın bu işleri yapabilmen için,kullandığımız motorların bizde yani müşteride montaj değilde kullanma kulavuzu olur. bir iki teknik bilgi yazılmıştır ama motora bakım yapacak kadar değil.sadece yolda kalmamamız için veya yolda kaldığımızda en yakın servise gidecek kadar basit bilgiler. teknik servis deneyimi olan kişiler,yetkili servisler veya tecrübeli özel servis ustaları yanında çalışarak veya yetiştirilerek el becerini geliştirir,teknik bilgi sahibi olur,mekanik bilgi sahibide olduğun zaman,daha sonraları bu iş sıkıcı gelipte meslek değiştirirsen vede böyle hayabusa gibi bi makinen olursan geçmişe dayanan tecrübeleri göz önüne alarak motora kafadan dalarsın ve hobi olarak devam edersin. ben motorumun her şeyini kendim yaparım.nasıl yaparım ee işim bu.ben tamirciyim.her müşteri, motor kullanıcısı senin saydığın bu işleri yapsaydı, yetkili servisler,motor tamircileri ve sanayiler olmazdı.ben derimki bu yazdıklarımla hiçbir alaakan yoksa depoyu doldur bide gölgede güzel bi cila at sonrada motorla gezmenin tadını çıkar.umarım soruna cevap yazabilmişimdir...

Arkadaş kataloğu bulmuş, sökmeye başlamış mıdır acaba?..:mrgreen:

Bence kataloğu bulmuşsa da şimdi Türkçe'ye çeviriyordur.:p.Baksanıza "ofline"...:)

arkadaşlar biraz yapıcı olalım olumlu yorum yazan arkadaşlara teşekkürederim...
ayrıca uzaktan bakınca bi halt sanılsada öle hayabusa mayabusa değil bu motor işte üstündeki adama bakar ne olduğu...benim ilk motorum hayabusa buınunla öğrendim...bilmeyen hayatında sadece dışardan bu motoru gören adam bir halt sanıo abartıyorda abartıyor.sonrada motordan anlıyorum diyor.

cumartesi sabah suzuki fabrikadan teknik servisten teknik resimler ve montaj katalogları yollanmış...pazar günü söküp yağI değiştirdim ve su ekledim.hava filtresini çıkarıp temizledim...öle abarttığınız gibi zor işler değil bunlar.bunlar için serviste vereceğim parayıda attım kenara....

çok bilen arkadaşlarada teşekkürederim...ben akıl istedim onlar öğüt verdi...varsa akıl aliim ben yine...

bu arada hakketten motorcu tayfa çok zibidi oluo şöle dönüp bazı arkadaşlar bir baksınlar yukardaki mesajlara laf olsun diye cvp yazmışlar...arkadaşlar yardım istedim eğlence arıyorsanız uzak durun...

sen mrk etme muratgergerli arkadaşım emin ol senin Türkçeyi konuştuğundan daha iyi ingilizcem :)

Son düzenleme:
abicim sana verilen yanıtları akıl vermek die nitelendiriosun ama. Profosyonelce yapılması gerekeken bi ayarı hobi havasında beceremez ve tepetaklak olursan ki allah göstermesin sen bu akılları daha çok ararsın. Sana akıl verdini sölediğin çoğu kişi motorların inini cinini bilen fakat yinede hobi olarak yapmak istediin şeyşeri servise yaptıran kişiler. Herkez işini yapsın sen hobi olarak motorunu yıka ne bilim sticker çalışması yap olmazsa bin gez. AKIL ALMAK ÖNEMLİDİR.

arkadaşlar biraz yapıcı olalım olumlu yorum yazan arkadaşlara teşekkürederim...
ayrıca uzaktan bakınca bi halt sanılsada öle hayabusa mayabusa değil bu motor işte üstündeki adama bakar ne olduğu...benim ilk motorum hayabusa buınunla öğrendim...bilmeyen hayatında sadece dışardan bu motoru gören adam bir halt sanıo abartıyorda abartıyor.sonrada motordan anlıyorum diyor.

cumartesi sabah suzuki fabrikadan teknik servisten teknik resimler ve montaj katalogları yollanmış...pazar günü söküp yağI değiştirdim ve su ekledim.hava filtresini çıkarıp temizledim...öle abarttığınız gibi zor işler değil bunlar.bunlar için serviste vereceğim parayıda attım kenara....

çok bilen arkadaşlarada teşekkürederim...ben akıl istedim onlar öğüt verdi...varsa akıl aliim ben yine...

bu arada hakketten motorcu tayfa çok zibidi oluo şöle dönüp bazı arkadaşlar bir baksınlar yukardaki mesajlara laf olsun diye cvp yazmışlar...arkadaşlar yardım istedim eğlence arıyorsanız uzak durun...

sen mrk etme muratgergerli arkadaşım emin ol senin Türkçeyi konuştuğundan daha iyi ingilizcem :)

Yazdığım mesajlar biraz espirili dille uyarıcı nitelikte yazılmıştı..
Ama senin espiri anlayışını kusura bakma bilemedim..Çünki yeni üyeymişsin..
Biraz bilgilendirmek ve konunu hep üst sıralarda tutmak içindi..(mesaj tarihlerime bakarsan anlarsın)

Maksat üstsırada olsunda belki birileri cevap yazar düşüncesindeydim..Yeni üye olduğun için
konuna yazı yazılmayacağını ve kendini aramızda dışlanmış göreceğini düşünürsün diye
yazmıştım..Fakat yanılmışım..
Kusura bakma kardeşim...

Yeni üyesin ama maşallah bayağı sivri dillisin..

O zaman sana bir önerim var...Konu açmadan önce sitede bir gezin, konuları oku, araştır..Ve en önemlisi site kurallarını okumanı tavsiye ederim..

Niye mi dışlanmamak adına yapmalısın bunları..Kimin kim olduğu konusunu bilmek
insana zarar getirmez..
Senin Hayabusa dediğin oyuncağı parça parça söker yerim...:queen: :queen:
Üstünede bir güzel yağını içerim..Yoksa midede şişme yapar..Çıkış yolu tıkanmasın maksat..
İngilizce kısmı espiriydi..onuda ciddiye almışsın..O kadar da BAD düşünmene gerek yoktu. No comment.:p.(Doğru mu yazdım acaba)

Hade kolay gelsin...Kurallar kısmını lütfen oku..Abi tavsiyesi..:wiinkk:

.
http://www.motosiklet.net/forum/for...rin-icerigi-kullanilan-uslup-ve-kurallar.html

Dipnot:
Hayabusanın elektrik ve elektronik şema klavuzu ve motor aksam bilgiler kitapçığı elimde mevcut..

Ayrıca hayabusalarla ne kadar ilgilendiğimi bilenler bilir...

.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/38381-2008-hayabusa-ve-turbosu.html

Son düzenleme:
RECO kardeşim ben zaten akıl almak danışmak için buraya konu açtım...orda yanlış anlaşılma olmasın...saol yinede...bu arada pazar günü montaj kataloglarından sonra sadece 45 dk mı aldı su ve yağ değişimi arkadaşlar...ısrarla söylüyorum çok basit işler...sadece danıştım...burdan pek yardım alamadıksada saolun...

gümrün konusuna gelince...gümrük ihale dosyası alcan her ay gidip bakıcan orda kafana yatan araba motor varmı sonra yatırcan teminat parasını gircen ihaleye alcan aleti...:)

ayrıca muratgergerli arkadaşım elinde bu bilgiler mevcut ise bu kadar uzatmadanda yardımcı olabilirdin...dediğim gibi burda YARDIM istedim AKIL DANIŞTIM....sonuç !!!

olumlu yaklaşan herkese teşekkürederim...yinede elinde istediğim bilgiler olan yada temin edebilecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...görüşmek üzere...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar