SEKİZİNCİ BÖLÜM
Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler
Muayene Süresi
Madde 21 — Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine göre;
a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk 3 yaş sonunda ve devamında her 2 yılda bir,
b) Resmi ve ticari plakalı otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk 2 yaş sonunda ve devamında yılda bir,
c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk 3 yaş sonunda ve devamında 3 yılda bir,
d) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk 1 yaş sonunda ve devamında yılda bir,
periyodik muayeneye tabi tutulur.
Askeri araçlarla, raylı sistemde çalışan veya iş makinası türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca ve bu Yönetmeliğin Ek-1’de sayılan esaslar dikkate alınarak yapılır.
arkadaşlar kusura bakmayın bu muayene olayını hala çözümleyemedim ve motorlar için yukarıdaki kanunda özel bir hüküm yok demekki diğer mot.taşıtlar grubunda muayene yapılıyor onun için benim motorda ilk muay.geç.süresi 1 yıl yazıyor.desenize gitti yine bizim 60 kağıt :S
arkadaşlar bu olaya son noktayı yine ben koyayım
2005 yılından soraki bütün motorlar için muayene süresi 3 yıl dediler memurların hatasıymış ruhsatla gelin düzeltiriz dediler otomatik olarak 2009 oldu bizim muayene anlıyacağınız 57 ytl cepte kaldı.