Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Henuz km olayını test etme fırsatım olmadı. ilk defa depoyu fulledim km sayacını sıfırladım. 2. fulleyişimde 2 motor gitmiştik 2sini birlikte çekti pompacı arkadaş o yüzden yalan oldu ölçüm.

Ama gören arkadaşlar " oha dünyanın yolunu gittik ibre kıpırdamadı " diyolar =) öyle de zaten

Henuz km olayını test etme fırsatım olmadı. ilk defa depoyu fulledim km sayacını sıfırladım. 2. fulleyişimde 2 motor gitmiştik 2sini birlikte çekti pompacı arkadaş o yüzden yalan oldu ölçüm.

Ama gören arkadaşlar " oha dünyanın yolunu gittik ibre kıpırdamadı " diyolar =) öyle de zaten

senin i.ne ibre çalışıyomu...hayret...

benim i.ne ibrem 75. kmde depo 4/3 doluyken yarımı....120.km den sonra sıfırı gösteriyor...

senin i.ne ibre çalışıyomu...hayret...

benim i.ne ibrem 75. kmde depo 4/3 doluyken yarımı....120.km den sonra sıfırı gösteriyor...

Yakıt ibresi depo dolu iken F nin üstüne cıkıyo. Bittiginde ise E nin bulundugu kırmızı çizginin altında yedege düşüyo. Gecenlerde motoru agabime bıraktım ibre kırmızı cizginin üst kısmındaydı.. agabim olum boş depo ile veriyon işimi halletmem için önce petrole git diyon yani dedi... Yok abi dedim daha motor yedege düşmedi için rahat olsun dedim.Akşam motoru almaya gittim 97 km yol yapmış bana --- YA bu ibre bozuk Yada bu motor yakmıyo kokluyor. depo da benzin yok halen yedege düşmedi. bu nasıl iş diyorr.. kullandıgı yer sehir içi.

Yakıt ibresi depo dolu iken F nin üstüne cıkıyo. Bittiginde ise E nin bulundugu kırmızı çizginin altında yedege düşüyo. Gecenlerde motoru agabime bıraktım ibre kırmızı cizginin üst kısmındaydı.. agabim olum boş depo ile veriyon işimi halletmem için önce petrole git diyon yani dedi... Yok abi dedim daha motor yedege düşmedi için rahat olsun dedim.Akşam motoru almaya gittim 97 km yol yapmış bana --- YA bu ibre bozuk Yada bu motor yakmıyo kokluyor. depo da benzin yok halen yedege düşmedi. bu nasıl iş diyorr.. kullandıgı yer sehir içi.

abicim aslında benzini koklamıyo...orta şiddette yakıyor...

daha az yakması gerekiyor bence...

ama daha aşağısı innova 125 artık...oda 3.8 litrelik minik deposuyla 150-160 km yapıyor...

daha aşağısı mobilet...:queen:

büyüklerin 600 cc makinaların kawa er 6 n lerin tüketimine kıyasla daha az yakması lazım...ibre bozuk derken hassasiyet ayarı yok...abinde farketmiş...yedekte anlaki 50 km daha gider bence...

ama 90 ı geçmeyin beyler...90 dan sonra uçuşa geçiyor tüketim...

gözucuyla baksak bence yine yeter...çoğu bilindik şeyler..

fabrikanın önerdiği ölçüler tek olarak basınclar...25............29
artcı olduğunda....25........33

şunlarada göz atalım.... :cat:

Son düzenleme:
Benim maksimum yakıt tüketimi tatile giderken uzun yolda oldu. Full depo ilk defa 295km.de yedeğe düştü. Sürekli tam gaz gitmiştim ama gene de bu kadar beklemiyordum. Bi daha da o kadar çok yakmadı. Bazen benzin de etkili oluyor galiba. Hep aynı yerden aldığım benzindi ama gene de 295km.de bitti. Daha önce yarısı artçılı 420km.de yedeğe düştüğü zaman da olmuştu.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam arkadaşlar....:mrgreen:

Şuan Hatay-Aksaray arasını yapmış bulunmaktayım...Şuan da Aksaray'da yım...:)

Öncelikle saat sabah 9,30'da Hatay'dan çıktım...Pozantı'da 30dk.'lık bir moladan sonra gaz açıp yoluma devam ettim ve saat 15'de Aksaray'da idim...

450km'yi 5,5saat'te aldım...Bunun 30dk'sı mola...Yani 450km'yi 5saatte aldım...:)

Yol arkadaşım Cbf150 beni hiç üzmedi...Hiçbir yerimde ağrı yoktu...Gayet konforluydu...:)...Ve 1depo ile 450km'yi tamamladım...:cat:

Fakat Pozantı gerçekten soguktu fakat üşümedim...Full korumalıydım...

Yolda Şahin araba ile yarıştım...Düz yolda çok kez 120'yi devirdim...

Teşekkür ederim CBF 150....

mete abi yakında cbf 150 nin kullanma kılavuzunu tamamen buraya aktarmış olacaksın. Kullanma kılavuzu olmayan veya kaybedenler buradan print ederek sahip olabilirlerrr...:bounce: :bounce:

Mondializzet100 abi fotograf yokmu fotograf.

Son düzenleme:
topiği biraz renklendirelim değilmi?
DSCF3408fg.jpg

DSCF3402ED.jpg

DSCF3351.jpg

arada güzellik yaparız sizede bu sene fazla motsikletle haşır neşir olamıyorum yaza kadar işlerim dolayısıyla.arada geziler yapıyoruz fırsat bulunca topiği renklendiririm ben sizee.hadi görüşürüz...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
90 ı geçince deli yakıyor unutma...:wiinkk:
Sanmam...Çünkü 100-110km/h ile sabit gittim ve 13lt. ile 450km gittim...:)

Senin dediğin olsa 100-110km/h hız 1 depo ile 450km değil 350-400km giderdim..:mrgreen:

Ama tam gaz açtıgınızda deli gibi yakıyor...:p

Bu arada cbf150'nin 10 üzerinden 10 numara bur motor olduguna karar verdim...:bounce:

Bir kaç noktada ölçtüm motor düz yolda 110-115km/h gibi hız ile sabit zorlanmadan gidebiliyor..

Gördügüm birşey ise düz yolda 120'yi geçmesi ve çok konforlu oluşur...:cherry:

Saygılarımla...:bounce: :rendeer:

gezgin kardeş 10.5 litre almışsın...bölü 341 km...0.3079 çarpı 100 kmde ne kadar tükettiğin...3.080

yani kmde 3 kuruş yakıyo diyelim....

3 kuruş desek...benzin 3.22 ytl olsa orda...(çünkü Anadoluda daha düşüktür..)

9.66 liraya 100 km gidiyosun...

kilometrede 96-97 kuruş yakıyo diyebiliriz...

makinan kaç km deydi...2000 altı ise bence gayet normal...benim sübap ayarı yapılmış hali...zaman içersinde tüketimin düştüğünü motor kullanan herkes bilir...

bu en kötü tüketim durumu...açıldığında 5-6veya 7000 de bir sübap ayarı verdiğinde dahada azalacak...

Bir depo ile 400 km den fazla gidemeyenler sübap ayarını ehli bir Honda servisinde güvediği ustasına yaptırsın...motordan anlayan usta motordaki sesi kulağıyla dinler ve sübap ayarı yapılıp yapılmayacağını anlar...

aykanım o dip gazcılarla bigün Tekirdağa gittik...benzinleri benden önce bitti...ula nası köklüyolar...adamlar 120 de giderken ben 100 ü geçemiyordum o zamanlar...:p

haco bizim serviste demir fiyatı kaç pere tahmin et...

sordum 73 gayme...70 de değil....73 gayme...kitleme şekli yani...

Sirkeci Özene sordum...40 gayme dediler...kargo 5-6 en fazla 10 gayme tutar dediler ama o kısım net değil...napıyoruz...postaylamı çakıyon 40 gaymeyi...ben kargo cretinide öğrenipmi sana döneyim...olm kargonun tutcağı belkide harbi 10 gayme olur...onuda öğrenirim...sen alcam de yeterki...makinan yalan olcak devircen falan...10 gaymeyi geçerse çok tutarsa boşver ama 50 gayme girsek makinanı koruycak demir...

benim aklıma şu geldi bak...PTT havalesi yapsan 40 a 3 gayme alırlar en fazla...

yada ben kartımla alırım...sen karta yatırırsın Yapıkrediden ...masrafda olmaz..

bide fırça yedik iyimi grubu yavaşlatma diye...:pale:

abi sen hayalet gibi adamsın yavv msn e ummadığın zamanda giriyon çıkıyon şimcük metocum sen o demiri al ama pazartesiden önce para mara bekleme:ppazartesi yatırırım hesabına hangi banka yada kart numrası vs garanti tercihimdir sen demiri alırsın şu kırk gayme olanıdan kargo ağırlığa göre hesaplansa boyutu mattah bişey değil zaten 6 kilo gelse gene bi 15 kağat alırlar ben sana 60 kağada kadar veririm:cat:ama otobüse verebilirsen şöfüre 2 paket cigara parası atsan yeter ama hangisi kolayına gelirse abi bizahmet bakıver sen pzt halldelim hesabına geçerim ben:cat:(ya bide ne gurubu orayı anlamadım turistkafilesi değildir herhald):p

abi sen hayalet gibi adamsın yavv msn e ummadığın zamanda giriyon çıkıyon şimcük metocum sen o demiri al ama pazartesiden önce para mara bekleme:ppazartesi yatırırım hesabına hangi banka yada kart numrası vs garanti tercihimdir sen demiri alırsın şu kırk gayme olanıdan kargo ağırlığa göre hesaplansa boyutu mattah bişey değil zaten 6 kilo gelse gene bi 15 kağat alırlar ben sana 60 kağada kadar veririm:cat:ama otobüse verebilirsen şöfüre 2 paket cigara parası atsan yeter ama hangisi kolayına gelirse abi bizahmet bakıver sen pzt halldelim hesabına geçerim ben:cat:(ya bide ne gurubu orayı anlamadım turistkafilesi değildir herhald):p

taam halledicez onu...bana süre ver biraz...hemen yarına gidemem Sirkeciye...:phafta içi halledicez...

o son mesaj önceki bi Tekirdağ yazımın son mesajıydı..ne alakaysa buraya karışmış...alıntı yaparken çorba olmuş...

Sanmam...Çünkü 100-110km/h ile sabit gittim ve 13lt. ile 450km gittim...:)

Senin dediğin olsa 100-110km/h hız 1 depo ile 450km değil 350-400km giderdim..:mrgreen:

Ama tam gaz açtıgınızda deli gibi yakıyor...:p

Bu arada cbf150'nin 10 üzerinden 10 numara bur motor olduguna karar verdim...:bounce:

Bir kaç noktada ölçtüm motor düz yolda 110-115km/h gibi hız ile sabit zorlanmadan gidebiliyor..

Gördügüm birşey ise düz yolda 120'yi geçmesi ve çok konforlu oluşur...:cherry:

Saygılarımla...:bounce: :rendeer:

hiç fotoğraf yokmu geziden...arada buraya atarsın...

Son düzenleme:
Motosikleti
Dl650vstorm
galiba benim benzin göstergesi de sizinkiler gibi , 150 km oldu yarıda gösteriyo,ne yani 300 km mi yapacak full depoyla.bozuk bozuk bütün cbf lerin yakıt göstergeleri bozuk.bence şamandıralar çok dandik buna uygun başka model şamandıra takmak gerek ...

taam halledicez onu...bana süre ver biraz...hemen yarına gidemem Sirkeciye...:phafta içi halledicez...

o son mesaj önceki bi Tekirdağ yazımın son mesajıydı..ne alakaysa buraya karışmış...alıntı yaparken çorba olmuş...

hiç fotoğraf yokmu geziden...arada buraya atarsın...

ok abi hallederiz yavv zaten bakıma vericem motoru heryerinden ses geliyor 2000 km dir ugramıyorum servise amortisörler vuruyo çekiş düştü biraz, yağ değişimi süpap ayarı falan gerekecek bide garantiden balanser yani krank dişlisi değişecek dişli gelmiş yayları gelmemiş ön fren merkezi komple değişecek oda yok piyasada ya bu honda diğer bilinmedik markalar gibi çok geç temin ediyor parçaları orda kızıyorum hondaya neredeyse bir ay oldu daha fren merkezi yok piyasada çinden geliyomuş gemiyle parçalar sundirodan herhalde ama zannetmeyin bu parçalar değişiyorda benim hunharca motor kullanmamdan:pbalanser yani krank dişlisi bekleyen 5 kişi var ön fren merkezi bekleyen 3 kişi var yani bende olan şeyler değil yani bana özgü sorunlar diğil bunlar 2 tektekerle sadece debriyaj gider...ki ben herzaman yapmam.

galiba benim benzin göstergesi de sizinkiler gibi , 150 km oldu yarıda gösteriyo,ne yani 300 km mi yapacak full depoyla.bozuk bozuk bütün cbf lerin yakıt göstergeleri bozuk.bence şamandıralar çok dandik buna uygun başka model şamandıra takmak gerek ...

yav ben çalışan bir benzin ibresi görmedim...servisim diyoki garantiden değişelim...bende para kazanayım gel diyor...Hondadan paramı alırım çatır çatır diyor...:p

ok abi hallederiz yavv zaten bakıma vericem motoru heryerinden ses geliyor 2000 km dir ugramıyorum servise amortisörler vuruyo çekiş düştü biraz, yağ değişimi süpap ayarı falan gerekecek bide garantiden balanser yani krank dişlisi değişecek dişli gelmiş yayları gelmemiş ön fren merkezi komple değişecek oda yok piyasada ya bu honda diğer bilinmedik markalar gibi çok geç temin ediyor parçaları orda kızıyorum hondaya neredeyse bir ay oldu daha fren merkezi yok piyasada çinden geliyomuş gemiyle parçalar sundirodan herhalde ama zannetmeyin bu parçalar değişiyorda benim hunharca motor kullanmamdan:pbalanser yani krank dişlisi bekleyen 5 kişi var ön fren merkezi bekleyen 3 kişi var yani bende olan şeyler değil yani bana özgü sorunlar diğil bunlar 2 tektekerle sadece debriyaj gider...ki ben herzaman yapmam.

kanka nasılsın:p...ula başladın yine...içimizi kararttın be zındık yine...:p

yav ben çalışan bir benzin ibresi görmedim...servisim diyoki garantiden değişelim...bende para kazanayım gel diyor...Hondadan paramı alırım çatır çatır diyor...:p

kanka nasılsın:p...ula başladın yine...içimizi kararttın be zındık yine...:p

aykan gerçekleri ve sadece gerçekleri yazar metehan haco:pdost acı söler(bazende tatlısölediği olur istisna):p:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar