gürültülü eksoz sizce iyi mi?

ben gürültü sevmesemde yükses sesli eksozların trafikte farkedilebilirliği arttırdığını düşünüyorum.. standart dışı eksoz kullanan arkadaşların tecrübelerini duymak isterim.....

Race ve cruiserlarda evet güzel.Scooter mobilet vs de hayır çok iğrenç bir ses çıkıyor.Race le trfikte aragazınıza yol vermeyen ben daha karşılaşmadım.:cherry:

çIkardIğı gürüLtüye bakar :))
duyuLduğunda insanLAra aha kaza mı oLdu yada eywaaa tencere yuvarLanıyo dedirten cinsten oLursa gürüLtü cidden gürüLtü :)

ama daha virajı donmeden insanLar acaba ne geLiyo abicim tank mı nan bu şş oLm makinaya bak şş uff yaa dedirten cinstense eyw :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rceing ve Chopper larda süper, bence bu tip makinalara sahip olanlar egzozu susturmasınlar :) ne kadar temiz ses çıkarsa o kadar dikkat çekici olur, motosikleti fark ettirmenin yollarından biri.

Ses değildir motosikleti motosilet yapan.....Performanstır ...Performans....

Egzoz motosikletin performansını sağlayan/etkileyen yegane parçalardan biridir!
Egzoz petekleri tahrip edilerek ya da tamamen sökülerek bir gürültü kaynağına dönüştürülmesi sadece gürültü yaptığı ile kalmaz, güce ihtiyaç olduğunda da motosikletin performansını düşürür:wiinkk:

Üretici firmalar ARGE aşamasında boşyere birdünya para harcamıyor üretikkleri Performans Egzozlarına......

Rceing ve Chopper larda süper, bence bu tip makinalara sahip olanlar egzozu susturmasınlar :) ne kadar temiz ses çıkarsa o kadar dikkat çekici olur, motosikleti fark ettirmenin yollarından biri.

kesinlikle katılıyorum:cat: bu arada kendi motorumunda egzosları acık ve trafikte fena fark ediliyorum... bence en iyiside bu ...

arabamda açık hava filtresi ile perf. egsoz var uzun yol otoban vs giderken, kulakları aldırmak veya kabin basıncını ayarlayacak donanımı ilave etmek gerekiyor :queen: , kulaklıla müzk dinlemek de kesinlikle faydasız :farao:

Egzoz petekleri tahrip edilerek ya da tamamen sökülerek bir gürültü kaynağına dönüştürülmesi sadece gürültü yaptığı ile kalmaz, güce ihtiyaç olduğunda da motosikletin performansını düşürür:wiinkk:

Üretici firmalar ARGE aşamasında boşyere birdünya para harcamıyor üretikkleri Performans Egzozlarına......
abi peki açık egzos yakıtı nasıl etkiler? otomobillerde egzost durumu performansla birlikte yakıtı da etkiliyor mesela böyle bariz bir durum motosikletler için de geçerli mi? mesela 150cc bir makine için..
hadi hadi söylyivereyim, keeway için. alacaz ya ondan soruyoz..:mrgreen:

gürültülü egzoz bence iyi ama aşırıya kaçmadan.önceden benim scooter ın egzoz orjinaldi yayalar hiç aldırış etmiyodu(ya da duymuyolardı sesi) arkasında korna çaldığımda dövecekmiş gibi bakıyolardı:mrgreen:
şimdi egzozun çıkışı birazcık açtırdım artık korna çalmaya gerek kalmadı.:cherry:
ama uzun yolda hiç çekilmiyo :pr:
yakıtta hiç bi farklılık olmadı :cat:

Son düzenleme:
abi peki açık egzos yakıtı nasıl etkiler? otomobillerde egzost durumu performansla birlikte yakıtı da etkiliyor mesela böyle bariz bir durum motosikletler için de geçerli mi? mesela 150cc bir makine için..
hadi hadi söylyivereyim, keeway için. alacaz ya ondan soruyoz..:mrgreen:

150cc makinelerin her tarafından ses geliyor:mrgreen: özellikle bir işlem yapmana gerek yok kardeşim:queen:
açmakla kalma egzozunu hatta sök tamamen.........
150cc de yakıt tüketimi +'sa neolur +'masa neolur:p kafana göre takıl derim....

150cc makinelerin her tarafından ses geliyor:mrgreen: özellikle bir işlem yapmana gerek yok kardeşim:queen:
açmakla kalma egzozunu hatta sök tamamen.........
150cc de yakıt tüketimi +'sa neolur +'masa neolur:p kafana göre takıl derim....

aman abi tamamen sökünce helikopter gibi ses çıkıyo :cherry::queen::queen:

Hı şimdi diyosunki abi,bi yoşi yada akrapovic eksoz taktığında aldığın sadece sestir,yapılan arge teknolojilerine göre takılan orjinal eksozu daha çok performans sağlar,söz konusu diğer açık eksozlar performans kaybına neden olur,doğru anlamışmıyım:)

Bu arada bende ara gazı verdiğimde dikiz aynadan arkaya bakmayan şöför görmedimm,dikkat çekicilik olarak harika:rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
evet ss lerde iyi oluyor ehu :cherry:

Hı şimdi diyosunki abi,bi yoşi yada akrapovic eksoz taktığında aldığın sadece sestir,yapılan arge teknolojilerine göre takılan orjinal eksozu daha çok performans sağlar,söz konusu diğer açık eksozlar performans kaybına neden olur,doğru anlamışmıyım:)

Bu arada bende ara gazı verdiğimde dikiz aynadan arkaya bakmayan şöför görmedimm,dikkat çekicilik olarak harika:rendeer:

Hayır yanlış anlaşılma var!yanlış anlaşılmayı bertaraf edelim hemen:cat:
Yoshimura,Akropovic ya da başka bir marka farketmez.
a) Tümüde uzun araştırmalar neticesi gelişen performans egzozudur.
b) kendilerine has ve harika sesleri var.
c) motosikletin varolan performansına + performans sağlıyorlar! demek istedim ama pek başaramamışım demekki.

kısa hisseden:
Motosiklet'in üstündeki original egzozu açmak,kapatmak,delmek,çentmek,perfore etmek ya da her neyapılırsa yapılsın motosikletin performansını kesinlikle olumsuz yönde etkiler.
Bol bol gürültü kirliliği yapar ve vatandaşın tepkisi duyulmasada genelde ::rantinp:::ranntign::angry2:: olur.

umarım şimdi ifade edebilmişimdir kendimi:wiinkk:

aman abi tamamen sökünce helikopter gibi ses çıkıyo :cherry::queen::queen:

mecazi anlamda söyledim:mrgreen:elbette egzoz çıkartılmamalı....

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar