mondial ve gizerler servisi

arkadaşlar beni tanıyanlar bilirler konu motosikletim oldugunda ne kadar titiz oldugumu ve bu yazı bilgilendirme amaçlıdır motosikletimi devamlı,hiç aksatmadan adana gizerler mondial servisine götürüyorum ve yaptırıyorum ama her gitigimde biryeri tamir ederken başka bir yeri bozuyolar artık bardak taştı iş ahlakı insanlık denen bişeyden eser yok en sonuncu olayı anlatıym motosikletimle ufak bir gezi sırasında benzin deposunun alt taraftan bir yerden sızdırdıgını fark ettim ve alahtan alev alıp da başımıza bişey gelmedi ve yol üzerinde bir kaç ustaya gösterdim ve bu pres hatası biz tamir ederiz ama garantisi bozulur servisine götür garantiden degiştirsinler dediler ve bende servise götürdüm adamlar degiştirmek yerine kaynak yapmışlar orayı:pr:hadi ona eyvalaah da depomun boyasını neden çizdiniz be kardeşim..birde yetkili kişi ne dese begenirsiniz bu motosilkletle ilgilenen ustayı yanıma çagırdı ve siz mi çizdiniz depoyu dedi eleman inkar etmedi ve yetkil,i arkadaş da ne dese begenirsiniz ozaman tamirci arkadaşa sen ve kaynakcı bu adama yeni depo alır takarsınız dedi ve giti:cyclopsan ulen kendimi nasıl tutum bende bilmiyorum mondial motosikletin resmii sitesinden şikayetimi mail olarak yolladım daha bir cevap da gelmedi... bende son çare olarak tüketici haklarına başvuruda bulunacam ve bir avukat arkadaşlada ayrıca görüşecem bakalım ne olacak ...:pr: bu işler sadece ben malımı satarım gerisi ne olursa olsun beni ilgilendirmez tarzında yürümez ayıp beeeeeeeee:pr:

Son düzenleme:
aynı sorunu bende keeway focusum warken yaşamıştım motoru aldım ilk bakıma gittim bi sorun yok 2000 bakımına gittim de oo kimsenin umrunda değilsin ama motoru satarken bi ilgi bi alaka inanın bende şaşırmıştım !!!!

tüketici halarına değil. www.sikayetvar.com a yaz şikayetini hemen sana dönüyorlar mondial 3 4 gün içersinde 5 tane ayrı ayrı arıza vermısse motorun ayıplı mal oluyor ama bunları garantıden yaptırmız olman lazım ve işlenmiş olması lazım garanti belgene.. öyleyse tüketici haklarına mahkeme açabilirsin.

tüketici halarına değil. www.sikayetvar.com a yaz şikayetini hemen sana dönüyorlar mondial 3 4 gün içersinde 5 tane ayrı ayrı arıza vermısse motorun ayıplı mal oluyor ama bunları garantıden yaptırmız olman lazım ve işlenmiş olması lazım garanti belgene.. öyleyse tüketici haklarına mahkeme açabilirsin.

sagolasın dostum haklısın ama o kadar sinirliyim kii anlatamam arıza olarak bi sorun yok ama kendiliginden delinen depoyudegiştirmezlermi adamlar kaynak yapıp veriyolar birde depomu çiziyorlar daha öncede koruma demiri taktımaya gittim ondada taşlama makinasını nasıl becermişlerse artık hem egzozt manifotuna hemde ön camurluga sürtmüşler.. bu nasıl bir iş ahlakı anlamadım kii söyleyincede neyapıym cebimden sana yenisini mi alayım diyor yetkili arkadaş mutlaka bişey yapmam lazım artık sabrım taştı ama neyapsam daha can yakıcı olur onu düşünüyorum şimdik :pale:

kilitleyin arkadaşım bu topici.. Binlerce insan var sorunsuz servisini kullanan.Arada bi senin gibiler sorun çıkarıyorlar die hemen karalama politikasına giriyorsunuz.yazıktır be.. ayıptır be !
:p

Aracınız garanti kapsamı içinde ise ve satın aldığınız tarihten itibaren sürekli hata vermiş ve servise vermek zorunda kalmışsanız bu durumda ürününüz ayıplı mal olabilir.

-Ayıplı mal nedir?

Satıcının vaad ettiği veya alıcının dürüstlüğü kuralına göre beklediği vasfın aldığı malda bulunmamasıdır.

-Hangi durumda ayıplı mal sayılabilir?

Kanunda ürünün ayıplı olduğunu kabul etmek için bazı şartların yerine gelmesi gerekir.

1- Aracın garanti kapsamı içinde bir yılda 3 kez aynı arıza nedeni ile servis görmesi

2- Aracınızın garanti kapsamı içinde ve bir yılda 5 kez farklı arıza için servis görmesi,

3- Aracınız garanti süresi içinde 7 kez servis görmesi gerekir. Bu servislerin de mutlaka yetkili servis olması gerekir. Bu üç durumdan birini veya birkaçını yaşamışsanız aracınız ayıplı demektir ve bu durumda satıcıdan seçimlik haklarınızdan birini istemelisiniz.

-Seçimlik haklarınız nelerdir?

A- Aracın yenisi ile değişimi,

B- Araçta var olan ayıp oranında bedel indirimi,

C- Bedelin iadesi

D- Ücretsiz tamir talep etme

-Satıcı talebinizi yerine getirmemişse ne yapılabilir?

Ayıplı ürünlerde satıcı seçimlik haklarınızdan istediğinizi yerine getirmek zorundadır.

Satıcı talebinizi olumsuz karşılarsa yasal yollara başvurmalısınız.

-Yasal yollara nasıl başvurulabilir?

Ürününüzün fatura değerine göre ;

827,05YTL’nin altında ise;Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurmalısınız,

827.05YTL’nin üzerinde ise Tüketici Mahkemesinde dava açmalısınız.

Sizin satın aldığınız ve şikayet konusu olan malın değeri 827.05 YTL’den fazla olduğundan sorunun çözümü için Tüketici Mahkemesinde dava açmalısınız. Çünkü bu durumda hakem heyetlerinin aldıkları kararlar bağlayıcı değildir.

Tüketici Mahkemesine nasıl başvurulur?

Bulunduğunuz İldeki Tüketici Mahkemesine bir dilekçe ile başvurun.

*Yazılı dilekçenizde;

.Ne zaman, hangi koşullarda aracı satın aldığınızı,satın aldığınız tarihten bu yana çıkardığı arızaları

.Kaç kez servise gittiğinizi, servisin tutumunu, arızalara çözüm bulup bulmadığını

.servise ve aracı satına aldığınız bayiiye ihtar çekip çekmediğinizi,

.Talebinizin ne olduğunu çok detaya girmeden anlatın.

Dilekçenize eklemeniz gereken belgeler nelerdir?

-aracın faturası,

-Servis fişleri

- Varsa ihtarname

- garanti belgesi,

Mahkeme masrafları nelerdir?

Tüketici mahkemeleri nezdinde açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır.

Saygılarımızla;

Av.Vasco

bunu oku belki işiene yarar.

abi sagolasın çok teşekkürler benim motosikletim ayıplı mal kapsamına girmiyormuş onu anladım.. motosiklete servisten kaynaklanan problemler oluyor ve bu problemlerin giderilmesinde hiç yardımcı olmuyorlar ve üzerlerine düşen servislik görevlerini yerine getirmiyorlar...ben bir yerini yaptırmak için aracımı servise görtürtügümde arısa bir şekilde gideriliyor ama bu sefer başka bir yerinde arıza açıyorlar ve bunu söyledigimde de kabul etmiyolar etseler bile motosikleti yapan ustayla beni muhattap edip başbaşa bırakıyolar aranızda çözün gibi bişey oluyor yaw o işletmenin sorumlusu kimse benim muhattabım odur ben ustaya ne deyim kii adam orada işçi işçisinden bile sorumlu olmayan insanlarla karşı karşıya kalmak zorumda kaldım bu seferde lanet olsun allah nasıl biliyosa öyle yapsın diyecem gibi :pale:

ah gizerler ah adama eşşeğini boyayıp geri satarlar paragöz bir firma ve kazıkçı ayrıca serviside servis değil çakma bisiklet tamircisi

ah gizerler ah adama eşşeğini boyayıp geri satarlar paragöz bir firma ve kazıkçı ayrıca serviside servis değil çakma bisiklet tamircisi

valahide haklısın abii adaşımsın pazar günü gelmemezlik yapma haaaa:cat:

adaşım valla usta fazla yorma dedi birde bacanak denize çağırıyor rakı balık yapalım dedi napcez bilmiyorum iki arada kaldım

adaşım valla usta fazla yorma dedi birde bacanak denize çağırıyor rakı balık yapalım dedi napcez bilmiyorum iki arada kaldım

haydaaaaaaa sona bak vaaayyy beni çagırmadınız demeyin haaa ozaman:p

bu arada adana ugur mondial aş den beni aradılar ve bana yardımcı olacaklarını söylediler ilgili olan arkadaşlara teşekkür ederim bir kaç evrak yolluyolar mış bana hadi hayırlısı :)

cengizim geçmiş olsun, bi daha motorunu bırakırken iyice uyar sağını solunu çizmeyin diye, sonuçta tekrar lazım olacaklar:)

cengiz abim yazmış doğruyu, o yüzden yoruma gerek duymadım:pr:

cengizim geçmiş olsun, bi daha motorunu bırakırken iyice uyar sağını solunu çizmeyin diye, sonuçta tekrar lazım olacaklar:)

cengiz abim yazmış doğruyu, o yüzden yoruma gerek duymadım:pr:

abi dogru söylüyosun tekrar lazım olacaklar ama ugur mondial olarak çalışmalarını taktir erdiyorum tek sorun servislerde ama artık ipler benim elimde herkes işini layıgıyla yerine getirmeli hak etmedikleri yerlerde oturmamalılar:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar