Kırmızı ışıklarda Nerede Durmak Güvenlidir

sallamıyor! bizzat böyle bir acı fren sesine refleksle biriki metre öne atlayıp kurtulmuşluğumuz var şükürler olsun aynsıı bir arkadışıma da oldu. şiddetli olmayacaktı ama düşürecekti büyük ihtimal.
daha sonra ders bilip çizgi üzerinde durmaya başladım. birgün yine hafif tabirle beyinsizin biri ışıklara hızlı dalıp sağımdan sıyırarak geçmişti ben çizgi üstündeydim Allah tan.

arkadaşların da belirttiği gibi mümkünse arabaların arasına girmek, sağa yanaşmak veya enazından şerit çizgisi üstünde beklemek daha akıllıca diye düşünüyorum.

Bu dedigin yontem her zaman gecerli olmayabilir ozellikle yaya trafiginin bol oldugu ist gibi sehirlerde yasıyorsanız. Ancak kuvvetli bir reflex, biraz sans (onunuzde yaya vs yoksa) ve cok hizli bir tepki ile ciddi birtakim yaralanmalarin onune bir nebzede olsa gecilebilir belki. Yani fifti/fifti bir yontem :)

tesbitler doğru ve yerinde ben birde önümdeki araçla 2-3 mt boşluk bırakırım arıza yapar,bilinmedik sebepten dolayı alev alır her türlü olasılığa karşı tedbirli olmakta fayda var bindiğim araçlarıda aynı şekilde uyarıyorum

Bir de şunu eklemek istiyorum:

Kırmızıya geldiğinizde veya bir sebepten dolayı acil fren yapacağınız zaman, varsa eğer, 4'lü flaşörlerinizi açmayı alışkanlık edinin..

Kırmızıya geldiğinizde veya bir sebepten dolayı acil fren yapacağınız zaman, varsa eğer, 4'lü flaşörlerinizi açmayı alışkanlık edinin..

Acil frene ihtiyac duyuldugunda o an bunu dusunebilecek biri varsa helal olsun derim :cat:

Genelde acil frene ihtiyac duyuldugunda dusunmeye pek zaman kalmaz. Ancak acil frende devreye "otomatik olarak giren bir flasor systemi" olursa belki o o zaman daha faydali olabiilr. Birde şu var; kisacik, sn'lerle olculen bir zaman diliminde motorda dortluler yanmis/yanmamis, gormusler/gormemisler, kimin umurunda olur ve bir ise yararmı orası tartısilir. Zira motosiklet ve surucusune dahi SAYGI GOSTERİLMEYEN BİR MEMLEKETTE YASIYORUZ motosiklette birkac sn'ligine yanmis bir dortlu flasor kimin umurunda olur, kim bu kadar hassasiyet gosterir artik bilemicem :farao:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yani o zaman diliminde, o teri dökerken ben ancak düzgün bir şekilde durup kendimi emniyete almayı başarabilirim. dörtlüleri düşünemem bile..

Acil sözcüğü yanlış olmuş, haklısınız. Acil değil de "Başkalarının beklemeyeceği şekilde durmak" diyelim. Ben bunu alışkanlık haline getirdim. Görünürlüğümü arttırmak istediğimde otomatik açıyorum, fazla beyin gücü gerektirmiyor artık bende..

siz yaklaşırken kırmızı ışık yanıyorsa ve siz geçebiliyosanız araçların arasından en öne kadar ilerleyin,eğer ilerleyemeyeceğiniz kadar sıkışık bir trafik varsa da şerit üzerinde az yer kaplayan bir araç bulup onun yanına geçin.ışığın rengi yeşil olduğundaysa hemen kendinizi hissettirebileceğiniz bir yer bulun.aksi taktirde şeride sonradan dahil olmuş bir araba kendine yer ayırabilmek için sizi başka bir araçla arasına sıkıştırabilir ya da kaldırıma doğru sıkıştırabilir.bir de ışıklarda beklerken mümkünse yüksek araçlardan uzak durun.en öne geçin dememin sebebi ise;arkadan gelebilecek her türlü tehlikeye en uzakta olmanız (ışıklara süratle gelen bir aracın duramadığını farzedin) ve yeşil yandığında önünüzü rahatça görerek hareket etmeniz.en öndeyken yanınızdaki araçtan daha hızlı kalkarak önünüzdeki boş alanda yol alabilirsiniz.

Acil sözcüğü yanlış olmuş, haklısınız. Acil değil de "Başkalarının beklemeyeceği şekilde durmak" diyelim. Ben bunu alışkanlık haline getirdim. Görünürlüğümü arttırmak istediğimde otomatik açıyorum, fazla beyin gücü gerektirmiyor artık bende..

açıklama için sağol riger :)

allaha şükür bize de bişiler yapacak beyin gücü verilmiş sana verildiği gibi :)

trafik çok problemli olursa, yada bulunduğum yol ile ilgili tereddütlerim varsa bende sürekli dörtlüleri açıyorum. Ama ışıklarda dururken aklıma gelmemişti. Belki çok sıkışık şartlarda onu da yapabilirim sanırım.

Aslında bunları anlatmamız ne kadar acı. ne kadar cahil bir toplumdayız farkında mısınız? Işıklarda dururken çarpılmamak, ezilmemek için ne yapalım diye konuşuyor; bildiklerimizi birbirimize aktarıyoruz..

araç arasında beklemek diyorsunuz o da olmaz.harekete geçince otobüs önünden kaçan yaya yolumuza atlıyor.(bir defa sırf bu yüzdne kaydırdım.)
galiba tek çözüm kalıyor kaldırımda beklemek .

gene bitirici yorumunu yapmışsın bart :)

arabamı bu yaw =))

ztn bi elin debriyajda bi elin frende oluyo flaşör ztn yokta, el işareti yapmaya kalksan işte elin dolu, zaman bulaiblirsen el işareti yaaprsın, ben hep ikaz eidorum arabaşrı yaklaşmamaları için

Hele bir gün hem sabah işe giderken kurtaramayıp hemde aynı akşam dönerken kurtaramayıp kaza yapınca sadece pazar günleri hobisi oldu artık benim için.. Şaka gibiydi.. atlat atlat onca şeyi.. iki tane manda soyundan insan yüzünden kurtarama.. birinde arabaya geçir diğerinde yerde sürün..

İstanbul diyorlar ama ben orda araç kullandım, Ankara trafiğinde cidden görünmez kalıyorsunuz..
ben cidden artık dağa taşa vurmayı düşünmeye başladım.. 10 dakikalık yolda kaç kaza atlatabilir ki bi insan? 1,2,3,4,5 .. ?
bu kadar adrenaline hayır demem de, döktüğüm teri ben bilirim.. hayır bide allahın insan suretine koyduğu bir manda yavrusu yüzünden sakat kalma ihtimali de var..

arabamı bu yaw =))

ztn bi elin debriyajda bi elin frende oluyo flaşör ztn yokta, el işareti yapmaya kalksan işte elin dolu, zaman bulaiblirsen el işareti yaaprsın, ben hep ikaz eidorum arabaşrı yaklaşmamaları için

ne demek arabamı bu yaw:pale:
uzun yaşamak ve motosikletinden keyif almak istiyorsan,Değil 4'lü flaşörü yakmayı (varsa),aynı anda fren yapmak ve vites küçültmeyi belkide yükseltmeyi dahi yapabilmelisin! daha fazlasıda var tabi.....

üzgünüm ama.Trafiği hafife alan kısa yaşar arkadaşlar! Allah göstermesin.

ne demek arabamı bu yaw:pale:
uzun yaşamak ve motosikletinden keyif almak istiyorsan,Değil 4'lü flaşörü yakmayı (varsa),aynı anda fren yapmak ve vites küçültmeyi belkide yükseltmeyi dahi yapabilmelisin! daha fazlasıda var tabi.....

üzgünüm ama.Trafiği hafife alan kısa yaşar arkadaşlar! Allah göstermesin.

Özer, Tuğçe'den sonra sen de meleğimi çalmışsın. Bırakın şu meleği rahat...

Bu arada 4'lüleri sol el başparmakla açıyorum.

Ben Şişli de ışıklarda iki aracın ortasında bekliyorum yeşilin yanmasını, yanımdaki araç beni gördüğü halde geldi ayağımı ezdi..
Bi de üstünde durdu ezip geçmedi yani :salut:

Ben Şişli de ışıklarda iki aracın ortasında bekliyorum yeşilin yanmasını, yanımdaki araç beni gördüğü halde geldi ayağımı ezdi..

ayağını mı ezdi?:silent:
yuh artık ya... geçmiş olsun

valla ben daha fazla dayanamıycam İstanbul trafiğine
Ankara'ya taşınıyorum:) (iş icabı ama duble oldu)

Nerde durursan dur insanda şans olmalı.

Ben sağ sıfırda durmayı seviyorum, bir ayağım kaldırımda. Şu ana kadar başıma bişey gelmedi ama birgün fren sesi duyarsam kaldırıma zıplıcam :)

GKN

afedersiniz
ben ezip geçicektim ama sizin olduğunuzu görünce duruyim dedim:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar