Kırmızı ışıklarda Nerede Durmak Güvenlidir

KIRMIZI IŞIK YANDIĞI ZAMAN ,EĞER BİZDEN BAŞKA VASITA YOK İSE YOLUN EN SAĞINDA,EĞER DİĞER ARAÇLAR VAR İSE LÜTFEN VE LÜTFEN ARAÇLARIN ARASINDA VEYA DURUMA GÖRE YİNE YOLUN SAĞINDA DURALIM!!!.Bu tavsiyeyi bana kendisi eski bir motorcu olan Eczacı Kemal abi verdi;kırmızı ışıkta bir aracın arkasında beklerken kensine başka bir araç, hızla seyrederken duramayıp sert bişekilde arkadan çarpmış. sağ ayağının ömür boyu sakat kalmasına sebeb olmuş(en azından yürüyebiliyor, fakat artık motosiklet kullanamıyor... tüm motosiklet dostlarına sevgiler..

Son düzenleme:
Tamamıyle katılıyorum

Işıkta dururken arkamdan biri çarpacak diye acayip tırsıyorum...

Saol, aynen bir motorcu boş bulduğu yere dikkatli bir şekilde dalar ve çıkar...

Motosikleti
NC750X '22
Aynı sebepten dolayı, ışıklarda veya kavşaklarda beklerken, bu tip sürücülere karşı sürekli aynalarımızı kontrol etmek ve motoru 1. viteste tutarak her an kalkış yapacak şekilde beklemek gerekiyor :cat:

aracların arasında durdugumuzda onlara orda oldugumuzu farkettırmek gerekır...aralarda durmak hakkaen erkadan gelen bı arabanın carpma olsılıgını dusurur mantıklı bısı...

Sallama okan nereye kalkıyon önünde yaya olabilir araç olabilir :rendeer:

En iyisi en sağ - en sol - iki şeridin ortası - iki aracın arası Ben başka trülüde ışıklarda rahat edemiyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tamamıyle katılıyorum

Işıkta dururken arkamdan biri çarpacak diye acayip tırsıyorum...

kesinlikle katılıyorum. en çok korktuğum şeylerden biri . özellikle bazı şöför arkadaşlar arabalarının frenlerini mi test ediyolar napıolar bilmiyorum hızla gelip aniden durmaya calısıyorlar . tekerleri falan öttürüyorlar . tabi ister istemez korkuyor insan .

dikkatli ve yavaş durup hızlı ve dikkatlice kalkmaya çalışıyorum genellikle.

herzaqman en sağı kullanıorum hem hızım gereği hemde motor olmamdan dolayı :rendeer: katılıyorum :cat:

arkadaşlar ben motosiklet kullnmadığım zamanlarda bile sanki motor üstündeymişim gibi dikiz aynaları varmış gibi arkamı kolluyorum:) sizdede böyle şeyler oluyormu. yada bana neler oluyor:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar ben motosiklet kullnmadığım zamanlarda bile sanki motor üstündeymişim gibi dikiz aynaları varmış gibi arkamı kolluyorum:) sizdede böyle şeyler oluyormu. yada bana neler oluyor:silent:

:mrgreen::mrgreen: bizde kaldırımda yürürken önümüzdeki aracı pardon şahsı solluyoruz resmen, sonra biraz mesafeyi açınca tekrar kaldırımın sağına geçiyoruz:mrgreen::mrgreen::mrgreen: çok oluyor böyle şeyler yürürken

Aralardan geçmek aralarda durmak bence çok saçma ben yapmamaya çalışıyorum çünkü yanımızdaki sürücünün şeridne giriyoruz ve hareket kabiliyeti azalıyor o yüzden araya girmekten kaçının allah korusun görmez ve kaza olur bu sefer suçlu siz olursunuz...Bi kere başıma geldi Şunu yapmayın yeter ;
hızım çok yüksekti yeşil yandı söndü geçerim diye iyicede hızlandım ondan sonra motorun bırısı ısıklara yaklasırken hızı cok yavastı bırden benım serıdıme gecıp bır durdu ve o an yeşil yanıp sönüyordu hatta yeni sarı olmaya başlıyacaktı öyle bi hata yapmıştıkı hayatına mal olacaktı ama mucizevi bi şekilde durmuştum ve arabayı durduruken şansım yüksekti kaydırmadım.. siz siz olun ışıklarda duruken şerit değiştirmeyin değiştireceksenizde arkanızdan gelen varmı diye bakın

ulkumuz kardeş düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler.ben kırmızı ışıkta durmuş bir trafikten bahsettim ve tecrübemi paylaştım, saçmada olsa...

Çoğu teori yazılarında da kırmızı ışıkta araçların en önü ve sağına geçin der.Böylelikle kendimizi farkedilir ve güvenilir alana alıyoruz.

Yaşanmış bir olayla örneklendirilmiş bir tavsiye,kısacası deneyim.

Paylaşımınız için teşekkürler. ;)

ulkumuz kardeş düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler.ben kırmızı ışıkta durmuş bir trafikten bahsettim ve tecrübemi paylaştım, saçmada olsa...

yok olurmu öle şey bunlar ciddi konular:cat:
Bide şeridin sağına soluna yanaşmayın bulunduğunuz şeridin tam ortasında durun yanınıza araçlar sıkışmasın

büyük araçların yanında durmayın.. çünki kavşaklarda diğer araçlar ışıklarda duracağı zaman sizi göremezler.. gördüklerinde de çok geç olabilir..

doğru bir tespit.
avrupada sürücü belgesi almış her sürücü otomobil sürücüleri dahil şu kuralı bilirler:
otomobil,ağır vasıta ve bilakis uzun araçların sola sinyal vermesi halinde daima Sağ'ında,
Sağ'a sinyal veren araçlarında daima solunda durulur!
aksi halde kör noktada kalarak görülemeyerek aracın altında kalma riski bulunmakta.
Türkiye de bu eğitim veriliyormu bilmiyorum tam olarak! en azından hemen hiçbir ikiteker sürücüsü bu kural'a riayet etmiyor.
burası Türkiye kim nerede durmak isterse duruyor malesef.
güvenlik olarak,imkanlar dahilinde ( yer ) varsa her zaman iki aracın arasında olmakta yarar var.
Avrupada iki aracın arasında durmanız her zaman Polis tarafından görülme ve ceza yeme riskinide taşıyor:wiinkk:

arkadaşlar şunu hatırlamanız gerekiyor, bizim ülkemiz avrupadan örnek alınan, uygulanmaya çalışan kurallarla dolu, motosiklet olarak aynen araba gibi davranıp şeridi ortalamanız lazım kural budur, ışıkta sağı solu vs. değil, sonuçta trafik ışıklarıda şehir içi trafiği düzene sokman içindir, şehiriçi hız limitide 50 yanlış hatırlamıyorsam, 50yle ışığa yaklaşan bir insan duraömayıp size çarpması zor.

ama işte olaylar böyle gelişmiyor tabi, 50yle gidene korna çalınan bi ülkede, 100 küsürle ışığa yaklaşiıp fren testi yapar gibi durmaya çalışan araçlar ki bunalrın çoğu motorların can taşıdığının bilincinde değiller sanırım, tüm bu kuralları hiçe sayıyorlar, ve size kişisel olarak diyceğim şu ki, bağdat caddesi gibi belli saatlerde zaten yoğun olan trafikte yada minibüs yollarının çok hız yapılamayan kesimlerinde ŞERİDİ ORTALAYIN, daha yüksek hız yapılan yerlerde ise iyice kenara yaklaşın, kalkışta şeride geçmeniz biraz zorlaşabilir ama olsun böyle sanırım daha güvenli olursunuz.

Genelde iki seridi ortaliyorum veya varsa en sag emniyet seridine cekiliyorum. Bir gozumde yesil yanana degin surekli aynadan arkayi kesiyor. Ancak yinede bunlarin hicbirinini bir "garantisi yok." Olacaksa olur maalesef...

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Sallama okan nereye kalkıyon önünde yaya olabilir araç olabilir :rendeer:
sallamıyor! bizzat böyle bir acı fren sesine refleksle biriki metre öne atlayıp kurtulmuşluğumuz var şükürler olsun ki aynısı bir arkadışımın başına da geldi, aynı ekilde kurtardı. şiddetli olmayacaktı ama düşürecekti büyük ihtimal.
daha sonra ders bilip çizgi üzerinde durmaya başladım. birgün yine hafif tabirle beyinsizin biri ışıklara hızlı dalıp sağımdan sıyırarak geçmişti ben çizgi üstündeydim Allah tan.

arkadaşların da belirttiği gibi mümkünse arabaların arasına girmek, sağa yanaşmak veya enazından şerit çizgisi üstünde beklemek daha akıllıca diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar