Arama sonuçlarınız

1. U

En sorunsuz motosiklet

tek egzantirik daha az parça demek. Silindir başına 2 subap daha az yakıt emilimi demek. Egzoz çıkış ta ona göre daha zor yanma odasından çıkar. Yanmamış yakıt kalma olasılığı düşer. Fazla devir çevirmesine gerek yok yakıtı olabilecek en iyi şekilde kullansın diye tasarlanıyor. Evet listede çoğu...
  2. U

En sorunsuz motosiklet

cp2 blok kle 650 blok f800 bloğu nc750 nx500 suzukinin 650 cc lik bloğu camianın en sağlam uzun ömürlü bloklarıdır. Kesin bu yüzden diyememekle beraber soch karakter sıkıştırma oranı az. Az devir çeviren torklu makineler büyük oranda sağlamdır. 250ccde vstome 250 ve crf250 zaten bu sınıfta bu...
  3. U

motorlu bisiklete vites sistemi

en büyük sorun vites değiştirmek olacak. Bisikletlerde vites pedal çevirerek ve zincirin satır atlaması sağlanır. Bu işlem sırasında pedallara abanılmaz. Nazik şekilde zincirin dişliye oturması beklenir. Motorla bu iş ya dişlileri yersin yada zincir kopartırsın. ayrıca polise yakalanma o artık...
  4. U

ktm marka kros motorumun alt motoru çalındı farklı motor koymak istiyorum

bende onu diyorum tekeri çevirirsin dişliler artık sola gelir. kelle ybr alıp takarsın. geçmiş olsun. Tekeri çevirmeklede olmuyor zincir maşaya sürtecekmi gibi problemlerde olabilir haberin olsun
  5. U

Motorum çalışmıyor ?!

subap ayarın varmı bu dediğin şey subaplık bir şey. Hava geri geliyor dediğin şey blok hava/yakıt karışımını sıkıştırmaya geçtiğinde subap kendini kapatmıyorsa (emme subabı) oradan atabilir çok tehlikeli yolda giderken yangın çıkabilir. bu dediğin şey gerçekten öyle ise subap al ayar yaptır...
  6. U

Tvs raider torku gitti

bende de aynı motor var 11k km de 1 senedir sürüyorum. Uzun yol olsun yüklü olsun her yere gittim. Yapmanı isteyeceğim bazı şeyler var. 1 boşa al boşta rölentide iken gaz ver sağlam. Motorda boğulma yoksa gayet normal devirleniyorsa kısacası alıştığın şekilde devam ediyorsa ateşleme benzin buji...
  7. U

Motorum çalışmıyor ?!

buji buji kablosunu kontrol et yada ettir. Basınçlı su sorun olabiliyor yakından sıkıldı ise. Mar alıyyor ama ateşlemede sorun var gibi duruyor. Buji ve türevleri iyise dispiratör olabilir
  8. U

Mont Bilmecesi

tommy abi bir site paylaşmıştı orada pantolon falan vardı adı aklımda yok görürse yazar. Nisbeten uygun fiyatlı idi.
  9. U

gaz kesince gelen titreşim, sürtme hissi

tvs raiderlarda da oluyor. Alt motor bloğu kulağı kaynaktan kopuyor. Kaynatınca geçiyor. Orta sehpaya alıp eğilip bir bakın. Sakaldan dolayı belki gözükmez sakalsızda bakabilirsiniz. Baktık diyorsanız bilemedim buradan zor bireyler demek.
  10. U

RKN ADV 530 İnceleme / Uzun yol Türkiye Gezisi

seko başkan doğru diyor. Eğer tarafsız şekilde yazdı iseniz genç bir kardeşiniz olarak o motoru satın kurtulun. bu motorda çinli cf de çinli vogede falan filan orada duralım. qj motor çin iç pazarında premium motosiklet üreten lider markası. gp2 sbk gibi yerlerde yarışlarda aktif yer alıyorlar...
  11. U

ktm marka kros motorumun alt motoru çalındı farklı motor koymak istiyorum

Adaş öyle bir yazmışsınki hiç anlamadım. ktm marka x model bir cross motosikletin var. ve bu motosikletin bloğu çalındı. zincir nasıl sağda oluyor o dönemler eskide kaldı. olabiliyorsa arka tekeri ters çevir.fren merkezi oluyormu bilmiyorum. Artık zincirin sağda.( en son olursa lastik yönünü...
  12. U

250 cc ile motora başlanmaz !!!

Hayaımda ilk sürdüğüm motosikleti söylüyorum. Bakın benim olan değil. İlk kez sürüyorum motorlu taşıt 2 tekerli. Yamaha 1200 süper tenere olduğu yerde leş ölüü ama sürmeye başladığımda dengeli güzel. (16 yaşındaydım) Tabi dayım bütün çekişş kontrol falan en full seviyede. İstesemde tekere...
  13. U

RKN ADV 530 İnceleme / Uzun yol Türkiye Gezisi

adx baskı balatası honda afrika twinden devşirmedir. Bizde gördük parçaları. Her şey aynı ama yayların dökümü kalitesi başka. Piston kollarını bir demire vur çıkan sesi dinle sonra cb500 kolunu aynı yere vur sesi dinle. Şuanda gerçektende işlerinde iyi olmaya çalışan çinliler var. Amaaa bak...
  14. U

Başlangıç için motosiklet önerileri

Öncelikle İstanbul için iyi bir seçim motosiklet. Tek kötü yanı İstanbul başlangıç için en zorlu mera. Trafiği okumak olarak adlandırdığım ve yazılı olmayan kurallar çerçevesinde kendini ve motosikleti tanıyarak 250 cc ile başlayabilirsin. Evet normalde en iyi 125 cc motosiklettir başlangıç...
  15. U

Çarptığınız en garip şey?

araba ile asayiş müdürünün yeni aldığı togg arabasına(tersten geliyordu ses çıkartamadı) maddi zarar yok plakalık düştü. motosiklet ile 5lt boş su bidonu(önümdeki kamyonetten havalandı) sigara paketi(sağ önümdeki öküz camdan attı bana geldi) yılan(yoldaki ince çizgi şeklinde çukur sandım) börtü...
  16. U

bayi ve servis motorumu ganti dışı bıraktı

Foruma düzenli giren biri olarak az çok benim mesajlarıma denk gelir. Şimdi asıl konuya geleyim. Motorumun tüm bakımlarını yaptırdığım halde. UMA da servis bakımlı olmadığı için parça değişimine red yanıtı verilmiş. Yani benim bakımlarım sisteme işlenmemiş. 45günü aşan bir ekran ağrızası...
  17. U

Tvs raider 125 debriyaj teli

Günaydın dostlar.Motorumun debriyaj teli koptu.teli kıskırtarak iş görüyor.ancak yedek parça bulamıyorum. Bu motora uyabilecek tel biliyormusunuz.cbf 150 ybr125 falan yada rtr200 bilgisi olan yardım ederse sevinirim ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı...
  18. U

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Cümleten selam. Zafer bayramımız kutlu olsun. Benim bir sorum olacak. İstanbul'da motosikletim gözümün önünde balık tutabileceğim yerler nereleri fikir almak isterim. not: Balıkçılık sektöründe motosiklet sektörü gibi birlik beraberlik yok, paylaşımcı, samimi ve iyi olan hiçbir şey yok. Balık...
  19. U

Tartışalım: Sizce gelmiş geçmiş en sağlam 125-150cc motosiklet ?

Kabaca bir bakındım forumda böyle bir soruya rastlamadım. Tartışalım. biri çıksın ve desin ben şu motorla bu kadar gittim bir şey olmadı. japon olsun, italyan olsun, alman olsun, amerikan olsun, fransız olsun. işlevsellik olsun. Her halta gelsin. Yükle sırtına çeksin. Çık dağın tepesine kamp at...
  20. U

Trakya tour by sea:Deniz kıyısından

Herkese merhaba cümleten. Ben bir rota belirledim. Bu rota tvs raider 125 ile iki kişi yüklü olacak. Yardır Allah yardır gidilmeyecek. Hiç bir yere yetişmek gibi düşüncem yok. 65-70 km hızlar ile manzara görürsem dururum, yemek yerim ,kahve falan. Motorda bu bu işin sonunda trakya 'nın en uç...