Başlangıç için motosiklet önerileri

Merhaba Avrupa yakasında yaşıyorum okulum Anadolu yakasında gidiş geliş 40km tutuyor bu yolu motosiklet ile gitmek istiyorum bu sebeple part time bir işe girdim ve para biriktiriyorum öncelikle scooter düşünmüyorum.Bazı ilanlara bakıyorum duke 250,dominar 250,cb125r gibi motorları inceliyorum.Benim için yakıt ve bakım aralığı çok önemli ilk motor tecrübem olucak sizce hangi motoru seçmeliyim.Ayrıca motor için gereken param haziran ayında denkleşicek sizce haziran ayında motosiklet fiyatları artar mı kredi çekip hazirana kadar ödemek mi mantıklı kararsızlık içindeyim yardımcı olursanız çok teşekkür ederim(Part time asgari ücret alıyorum).Baktığım bazı duke250 ilanları:https://shbd.io/s/dBvH0mNf 2.ilan:https://shbd.io/s/Me8asCLm

Motosikleti
D400
düşünce güzel. 125 ten çok çabuk sıkılırsın, pişman olabilirsin

dominar ağır duke de parça sorunu sıkıntısı çekebilirsin. aynı klasman da bajaj RS200 abs li tavsiye ederim. parça bol ve ucuz. zaten istanbul dasın. iyi bir servis araştırması yapabilirsin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Merhaba Avrupa yakasında yaşıyorum okulum Anadolu yakasında gidiş geliş 40km tutuyor bu yolu motosiklet ile gitmek istiyorum bu sebeple part time bir işe girdim ve para biriktiriyorum öncelikle scooter düşünmüyorum.Bazı ilanlara bakıyorum duke 250,dominar 250,cb125r gibi motorları inceliyorum.Benim için yakıt ve bakım aralığı çok önemli ilk motor tecrübem olucak sizce hangi motoru seçmeliyim.Ayrıca motor için gereken param haziran ayında denkleşicek sizce haziran ayında motosiklet fiyatları artar mı kredi çekip hazirana kadar ödemek mi mantıklı kararsızlık içindeyim yardımcı olursanız çok teşekkür ederim(Part time asgari ücret alıyorum).Baktığım bazı duke250 ilanları:https://shbd.io/s/dBvH0mNf 2.ilan:https://shbd.io/s/Me8asCLm
yakıt ve bakım aralığı 1. önceliğinse honda bakmalısın cb125r yerine 250 alırdım yerinde olsam hatta tek silindir 250 bile yeterli olmadığını düşünüyorum günde 1 saatlik çevre yollarını kullanacak kişilere ama bütçe meselesi :/

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
dominar 400 temiz bulursun o paraya, duke 250 den daha atik... ağırlık konusu biraz ilginç... bende suzuki gsr600 var 203 kg ve dominar 400 de var oda 193kg... suzuki ile acemilik zamanlarımda az kalsın deviriyordum motoru çünkü baya ağır, durduğun yerde yatırınca tartması zor, devriliyor motor.

dominar 400 öyle değil ama, olduğu yerde baya yatırıyorum ama yine de ağırlığını hissettirmiyor, aralarında 10kg farktan ziyade başka farklar olmalı çünkü baya denge farkı var.

dominar 400 ağırlığını bu kadar hissettirmemesi beni çok şaşırttı, yani bir yanda japon harikası var ve diğer yanda yine kaliteli ama japon kadar olmayan bir hint mühendisliği var... yani hintliler bu ağırlıkta bu kadar hafif hissettiren bir motor yapmayı nasıl başardılar çok merak ediyorum...

tesadüfen olmuştur :) yanlışlıkla yapmışlardır ama süper olmuş bence. piyasada ucuz yüksek cc ekonomik ve sağlam motor oldu onların sayesinde.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motosiklet ehliyetiniz hangi sinif ?

Motosiklet ehliyetiniz hangi sinif ?
A2
dominar 400 temiz bulursun o paraya, duke 250 den daha atik... ağırlık konusu biraz ilginç... bende suzuki gsr600 var 203 kg ve dominar 400 de var oda 193kg... suzuki ile acemilik zamanlarımda az kalsın deviriyordum motoru çünkü baya ağır, durduğun yerde yatırınca tartması zor, devriliyor motor.

dominar 400 öyle değil ama, olduğu yerde baya yatırıyorum ama yine de ağırlığını hissettirmiyor, aralarında 10kg farktan ziyade başka farklar olmalı çünkü baya denge farkı var.

dominar 400 ağırlığını bu kadar hissettirmemesi beni çok şaşırttı, yani bir yanda japon harikası var ve diğer yanda yine kaliteli ama japon kadar olmayan bir hint mühendisliği var... yani hintliler bu ağırlıkta bu kadar hafif hissettiren bir motor yapmayı nasıl başardılar çok merak ediyorum...

tesadüfen olmuştur :) yanlışlıkla yapmışlardır ama süper olmuş bence. piyasada ucuz yüksek cc ekonomik ve sağlam motor oldu onların sayesinde.
Hocam 350 cc ilk defa bineceğim için şüphelerim var ve yakıt olarak 250'ye göre daha fazla yakıyor diye okudum.Ayrıca 250cc vergi dilimini aştığı için daha fazla vergi ödemek durumundayım.Ama köprü yolunda yaka değiştirirken 250 ile sıkıntı çekersin diyorsanız ona göre dominar 400'e yöneleceğim.Rs200 de güzel tercih ama fiyat olarak 2.el dominar 250 ile neredeyse aynı ve parça kalitesinin dominar 250 de çok daha iyi olduğunu okudum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
A2

Hocam 350 cc ilk defa bineceğim için şüphelerim var ve yakıt olarak 250'ye göre daha fazla yakıyor diye okudum.Ayrıca 250cc vergi dilimini aştığı için daha fazla vergi ödemek durumundayım.Ama köprü yolunda yaka değiştirirken 250 ile sıkıntı çekersin diyorsanız ona göre dominar 400'e yöneleceğim.Rs200 de güzel tercih ama fiyat olarak 2.el dominar 250 ile neredeyse aynı ve parça kalitesinin dominar 250 de çok daha iyi olduğunu okudum.
250 350 arasında bir fark yok türkiyede çok büyültülüyor nedenini anlayamıyorum tüm dünyada başlangıç motoru ya r3-mt03tür ya da ninja 400dür bizde tek silindir 250ler bile çok alma deniyor tabiki insandan insana değişen bir şey ama ben tek silindir 250ccyle tekerlekli bi araç sürmeye başlamış biri olarak 1000km sonra o kadar yetersiz geliyor ki istediğim yerlere gidemez oldum çevreyolunda kuzeymarmaraya çıkmak için bile yetersiz o yüzden a2 ehliyetle sürülen hiçbi motor gözünüzü korkutmasın

Motosikleti
250 350 arasında bir fark yok türkiyede çok büyültülüyor nedenini anlayamıyorum tüm dünyada başlangıç motoru ya r3-mt03tür ya da ninja 400dür bizde tek silindir 250ler bile çok alma deniyor tabiki insandan insana değişen bir şey ama ben tek silindir 250ccyle tekerlekli bi araç sürmeye başlamış biri olarak 1000km sonra o kadar yetersiz geliyor ki istediğim yerlere gidemez oldum çevreyolunda kuzeymarmaraya çıkmak için bile yetersiz o yüzden a2 ehliyetle sürülen hiçbi motor gözünüzü korkutmasın

Sakin ol SAMPIYON

Arkadasimiz acik acik ilk motor tecrübesi olacagini yazmis ve kendisi icin gayet makul bir hedef koymus sen niye kafa bulandiriyorsun ki ? Dünyada kac ülke gördün kacinda yasadin da baslangic motoru konusunda "bütün dünyada" diye ahkam kesebiliyorsun ?

Bu zihniyet ile 1000cc üzeri motosiklet bile kuzey marmarada yetersiz gelir sana.

Motosiklet icin otoyolda izin verilen hiz siniri 100 km

Hadi diyelimki bizim otoyollarda tempo biraz yüksek , bugün en dandik 250 lik motor 140-150 km hizlara cikabiliyor neyine yetmiyor bu hiz. En sol serit yerine daha sagdaki seritleri bir dene istersen. O seritlere motosiklet girmesi yasak degil .

Sevgilerimle

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Sakin ol SAMPIYON

Arkadasimiz acik acik ilk motor tecrübesi olacagini yazmis ve kendisi icin gayet makul bir hedef koymus sen niye kafa bulandiriyorsun ki ? Dünyada kac ülke gördün kacinda yasadin da baslangic motoru konusunda "bütün dünyada" diye ahkam kesebiliyorsun ?

Bu zihniyet ile 1000cc üzeri motosiklet bile kuzey marmarada yetersiz gelir sana.

Motosiklet icin otoyolda izin verilen hiz siniri 100 km

Hadi diyelimki bizim otoyollarda tempo biraz yüksek , bugün en dandik 250 lik motor 140-150 km hizlara cikabiliyor neyine yetmiyor bu hiz. En sol serit yerine daha sagdaki seritleri bir dene istersen. O seritlere motosiklet girmesi yasak degil .

Sevgilerimle
zaten 150 gören bi motosikletle 150yle gidersen o motorun ne kadar ömrü kalır hiç düşünmüyorsunuz 30 sene öncenin motorlarıyla başlayan insanların günümüzdeki motosiklete yeni başlayanların ne beklediğini anlayamadığını düşünüyorum

Öncelikle İstanbul için iyi bir seçim motosiklet. Tek kötü yanı İstanbul başlangıç için en zorlu mera. Trafiği okumak olarak adlandırdığım ve yazılı olmayan kurallar çerçevesinde kendini ve motosikleti tanıyarak 250 cc ile başlayabilirsin. Evet normalde en iyi 125 cc motosiklettir başlangıç olarak. Ancak ülkemiz şartlarında aldığın her ürün (aldın aldın) sayıldığı için. Ekonomik olarak bir kere alayım düşüncesi daha ağır basıyor. Kaza yapabileceğin gibi durduğun yerde de motosikleti devirebilirsin(alışma süreçleri). Bütçeni ve hangi tür motosikletlerden hoşlandığını bilmiyorum. İstanbul gibi metropolde en iyi seçenek scooter.
şahsi düşüncem. bütçene göre sıralıyorum nedenleri ile.
1-honda forza (0 km)
3,5 4 lt ve altında yakıt yakar. Pazarı vardır. Bakım aralıkları iyi. Honda servisleri var parçası var. Sele altı bagajı var. Çantası var. Uzun yola gelir.

2-yamaha xmax 250 (2. el) 200k tl bandında iyi durumda
Hemen hemen forza ile aynı yakar. yarım lt fazlası var. Daha iyi gider. Forzadan daha daha boştur. Devirirsen masrafın kabarık olur. Pazarı var. Bakarsan asla üzmez.

Bu iki motosikletten hariç motosikletler var. Kymco dovtown 250.kymco xtown250. kymco dtx250 Sym joymax250. Ancak aldığın gibi 30 40 tl değer kaybı var.
Karar senin.

Motosikleti
zaten 150 gören bi motosikletle 150yle gidersen o motorun ne kadar ömrü kalır hiç düşünmüyorsunuz 30 sene öncenin motorlarıyla başlayan insanların günümüzdeki motosiklete yeni başlayanların ne beklediğini anlayamadığını düşünüyorum

Benim işim yeni başlayanlara yol göstermek kuzucum.

Motora başlayalı da 40 yıl oldu . :cool:

Yazdıklarımdan anladıgın , motoru hep tapa gaz kullanmak ise lütfen kendine başka bir meşgale bul.

Sevgilerimle

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
dominar 400 iyi bir seçenek, milleti pek dinleme ama dediklerini dikkate al çünkü yüksek hız hata kabul etmiyor... yani ben 2 gündür sürüyorum motoru ve trafik o kadar yoğun ki 140 km hızı bile göremedim çünkü yol müsait değildi...

o hızı çok rahat görürdüm bu arada ve muhtemelen sen acemi olduğun için belki bu motoru alırsan benim 140 km hızı göremediğim yerde sen 160 km hız yapabilirsin acemilikten dolayı ve bu senin ölmene ve daha kötüsü sakat kalmana sebep olabilir. bu yüzden hız kurallarına uymak senin elinde ve kimse sana aferin demeyecek, kendi iyiliğin için uzun bir süre yavaş kullan motoru...

dominar 400 vergisi 6 aylık 940 lira... son hız olarak 250cc motorlar ile aynı gibi diyeyim ve fark olarak yol hakimiyeti hoşuma gitti ve 0-100 hızlanması 7 saniyenin altında... yani bu motoru al dememin sebebi bununla 170 km hız yapmaktan ziyade ara hızlanmalarının iyi olması.

ara hızlanman iyi ve motorun güçlü diye her aracı da sollamaya kalkma sakın, araçlar keskin manevra yapabiliyorlar ve araçları sollarken onlardan çok daha hızlı olma ve onlardan uzak durarak sollama yap...

uzun lafın kısası 150cc 250cc 400cc fark etmeksizin araç sollarken aynı risklere sahipsin. 150cc bir motorla da 120 km hızla giderek bir aracı sollarsın 400cc motorla da 120 km hızla bir aracı sollarsın fakat önemli olan şey şu ki araçların yanından "ciuuvvv" diye sollama yapmak yasaktır çünkü yüksek hızla geriden gelen motorları fark edemiyorlar.. bu yüzden kanunen araç sollama hızı diğer aracın hızının %20 sinden fazla olmamalı diye bir kural vardı, öyle hatırlıyorum ben.

edit: yani 100 ile giden bir aracı en fazla 120 ile sollayabilirsin, daha üzeri hızla sollamak iki tarafı da riske atar... bu kural var diye hatırlıyorum ama emin değilim, zaten bu kuralı tespit edecek bir sistem de yoktur ama süs için koyulduğunu sanmıyorum fakat bunun sebebini düşünecek ince düşünceli insanlarımızın sayısı var ile yok arasıdır.

youtube ye girin audi rs5 rs6 kazalarına bakın... yani motorcu arabacı fark etmiyor abi, hepinizi aynı illetsiniz işte. adam gibi sürün şu makineleri.

Son düzenleme:
125lik kesinlikle önermem, kısa süre içinde yükseltmek istersiniz boşa uğraşırsınız. 250liklerin içinde kullanım kolaylığı ve bakım açısından honda cb250r veya cl250 size hem öğretici olacak, kullanışı basit olacak ve performans olarak yeterince mutlu edecektir.

125cc herhangi bir motor tavsiye etmem. 2. El ns200,rs200 bakabilirsin. Temizini bulabilirsen cb250r olabilir.
İlk motorum olduğu için activa125 almıştım. 4 aydır kullanıyorum 2. Bakımına girecek yakında. Şehiriçi yeterli olsa da otobana çıkman gerektiğinde arabalardan çok yavaş kalıyorsun tehlikeli oluyor. Bende yükseltme peşindeyim. Dikkatli kullan, temkinli kullan. Her araba seni ezecekmiş gibi düşünerek kullan, asla ben oldum deme. Ben uzun yıllar/kilometreler araba kullandığım için trafiğe hakimim diyordum ama o iş öyle olmuyormuş. Arabada hatanın telefisi olabiliyor ancak motorda olmuyor. Kendini koru. Bol bol zafer akçay izle. Gerçi bazı şeyleri de yaşayarak tecrübe etmek gerekiyor anlayabilmek için.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Valla yağmur da, soğukta da giderim dersen, istemesen de scooter daha iyi bir seçenek. Islanmazsın ve fazla üşümezsin. Bu da bir kenarda dursun.

Valla yağmur da, soğukta da giderim dersen, istemesen de scooter daha iyi bir seçenek. Islanmazsın ve fazla üşümezsin. Bu da bir kenarda dursun.
Hazır bulmuşken sorayım. Bunu çok duydum scooterda ıslanmazsın. Normal naked dan farkı nedir. Neden scooterda ıslanmıyoruz

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Hazır bulmuşken sorayım. Bunu çok duydum scooterda ıslanmazsın. Normal naked dan farkı nedir. Neden scooterda ıslanmıyoruz
Ayakların belli bir kaportanın gerisinde ve vücudunda camın arkasında kaldığı için. Normal motorda yerden kendi lastiğinin sıçrattığı suya maruz kalmazsın.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Naked kullanıcısıyım. Dün akşam Çanakkale'de ıslanmadım, form değiştirdim. Vücut su oranı %70 üzerine çıktı.
Sonra tatlı su motorcususun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
istanbul'da işe gidip gelmek için maxi scooter almıştım. xmax gibi maxi scooterlarda yoldan sıçrayan su/çamur üzerinize gelmiyor, ev-iş arası 50km yolda yağmura yakalansam bile üzerime yağmurluk giyip devam ediyordum, botlarım bile ıslanmıyordu. 250cc olduğu için istanbul içi gücü fazlasıyla yeterliydi hatta tem otoyolundan veya boğaz köprülerinden de rahat gidiyordum. maxi scooterlarda rüzgar koruması çok iyi, bir tek ön camla değil komple önden bütün rüzgarı kesiyor haliyle yoldan sıçrayan sular da üzerinize gelmiyor. Bir tek ellerim rüzgar alıyordu, eğer istanbulda ev-iş arası sürmeye devam etseydim elciklere rüzgar koruma takacaktım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar